Friday, 30 January 2009

My new pair of Kickers

I have been thinking of buying a pair of good shoes for daily usage. A tough one but comfortable for my tiny feet. That day macam berkenan sgt dengan kasut AD kat Jusco tapi macam over budget la pulak. 2-3 times masuk keluar Hush Puppies butik nak carik kasut yang cam di atas. Tapi takde yang best barks tu.So mahal la kan. During long lunch hour tadi buat tinjauan kat KLCC. Masuk Isetan tgk Snowfly pon tak boleh belah la design dier. Tak macam yang beli back in 2007. Camel pon tak lawa.Pusing2 masuk Kickers kat 2nd floor. Hm..what a suprise tgh ada further markdown utk bally style shoes. Macam2 kaler..berkenan dark brown tapi cuma ada size 8..wa..mana muat dong..kakiku 5-6 je..last amik yang Suede type..yang ni mmg tabley kene air aa...busuk and cepat la buruk. Lama la jugak kat Kickers tu sebab konflik warna and type. Yang dark brown tu oiled leather. Cam yang beli bulan 7 hari tu. One thing pasal oiled leather ni dia suka calar. Dah letak dubbin pon still tabley ilang oii..Comot aaa..so beli la lite brown ni and suede type. Puas hati?Boleh la..ni pon new pair bukan last one yang display ke hape. Yang pasti ni kasut untuk dilanyak hari2 huhuhuh..

Wednesday, 28 January 2009

Pizza Hut The Mall



Muncung2 mulut Haza :p

Owh yang ni bukan yer..tapi ku mau snap juga pizza yang ade udang tempura



The super supreme...

Plannye kitorang semua nak blanja Encik Ghani sempena farewell yang dah berkurun lama...last2 Encik Ghani jugak yang blanje hehehe..pape pun long live cheap rezeki yer..Haza pon..tengkiu for the sweetcorn itu...

Monday, 26 January 2009

Sunday, 25 January 2009

Luxury Chocolate Dates



Got this from Jusco Midvalley..for a mere RM20...wa..sukanya!! Ade yang jenis stuffed with nuts je tapi yang ni paling special sbb stuffed with nuts and covered with chocs...seronok sgt pas beli tu tak sesempat balik, duduk kat bench depan Hush Puppies pastu korek la box tu..waa....ade white and dark choc..then nuts tu ade almond,hazelnut,pecan..memang sedap.


Saturday, 24 January 2009

Semangkuk ABC, 3 buah novel

Novel-novel yang dipinjam dari national library. Seronok mengulit novel sebab cuti panjang..sebenarnya 6 buah hehehe....lagi 3 tu Nota Luka III, Luka Semalam ngan Luhurnya Cinta...adoi mak...jiwang la pulak..tapi mmg la banyak novel untuk dipinjam sekarang ni..tak mcm dedulu..diorang letak kat Malaysiana. Untuk dibaca dalam library. Apa kes dok dlm library baca novel..macam nak study pulak heheh..novel kena baca baring2 dalam bilik..baru leh hanyut. Skrg bhgn pinjaman dewasa kat Wisma Sejarah, 3rd floor..mari ramai2 ke sana...membaca budaya kita !

ABC Durian kat Maju Junction...mmg meleleh rase dier...rase cam makan ABC belah utara..cukup rasa dia..ngan buah nau pon ada...ha..

Owh ya balik dari Mid semalam..time kat Mahameru dengar skuad avanza Era dah sampai kat istana Budaya..ku pecut dgn laju sbb nak hadiah..tau dapat ape? Malay Mail, Majalah ROTTW ngan Roti Gardenia choco raisin 5 bungkus..adoi..hadiah lain dah abis..ade minyak enjin eneos, t shirt apetah lagi..ni second time ku kejar..dlu diorang dtg belakang umah je kat pasar sri gombak tu. lain kali ku kejar lagiks.

Friday, 23 January 2009

Detox juice - wheatgrass shot




Katanya one shot of wheatgrass ni equivalent to 1kg of fruits and vegies. Tapi rasa dier mmg teruk aaa..patut aa budak kedai tu kasi one slice of orange...mmg macam minum rumput la..sangat rumput rasanya..hohohoho.




Thursday, 15 January 2009

Saturday, 10 January 2009

Renaissance Hotel, Jalan Sultan Ismail











Dinner sempena MIDA-MATRADE-IE Singapore Dialogue & Games. Ku men ping pong secara mix double ngan Farhan-MIDA. MIDA&MATRADE menang semua games except futsal mix and pool..lunch kat Concorde ku tak pigi pon..terpaksa cancel ngan man & emma last minute...neway dapat la satu backpack utk kemenangan game tu hehehe..

Tuesday, 6 January 2009

Old Town White Coffee with Sueriram

Curry chicken toast

Hazelnut Coffee & Ice Blended Hazelnut Coffee

My feveret french toast

Monday, 5 January 2009

Melilea

Mari menDETOX dengan produk melilea..dihidangkan khas di pantry tkt 9...bau yang organic tu cam lumut kat bilik air..kenyang lumut..eiyyekkk..telah berjaya memaksa Faizah minum segelas...lalalala..tapi itu apple orchard manyak sidappp..minum begitu saja..

Saturday, 3 January 2009

Thai Odessey

Akhirnya Lychee Paradise telah berjaya dicuba..sungguh mengasyikkan....lain kali nak cuba Mango Passion pulak..lepas abis sedut itu Lychee Paradise..gi ngusya Thai Odessey..kat bawah jusco itu..sungguh kelam gelemat...nape kah sunyi sepi..massage gooodd..pain goodd..hard hard...mak oii..sedap aaa..sejam thai massage RM 78.75 nett..termimpi2 pulak pas kene urut..sengal atas belakang blom ilang ni..

Friday, 2 January 2009

Bijak Dahulu, Bijak Sekarang

Usaha membuang duit terus dilakukan..trial pack cuma..eager sgt nak tau rase camne..dah tau...nak teruskaN?tak payah.....sayang duit oiii

Pamper diri sendri sekali sekala...kat Carrefour Wangsa Maju...tapi takyah aaa tak sedap la budak ni urut...mungkin makcik sebelah tu ok kot

2nd January?tengok laba..laba setahun...durian runtuh?simpan..simpan..

Thursday, 1 January 2009