Saturday, 1 October 2011

Q4 2011: Semakan resolusi 2011



  1. Yang paling utama tentunya usaha untuk melenyapkan lemak tepu di seluruh badan ( no 1 dah gagal sebab dalam 9 bulan berat aku dah bertambah 6kg)


  2. Menghidupkan kembali aktiviti berenang sekurang2nya 3x seminggu (arghhh tahun ni aku rase aku swimming kat laut je kot hahaha)


  3. Brisk walking during sat/sunday (yes mmg ku brisk walking di Midvalley, KLCC dan Wangsa Walk. Kdg2 kat Sogo dan Jalan TAR)


  4. Kurangkan aktiviti hibernasi di katil especially after subuh (aku kan terus mencoba)


  5. Savings sebanyak mungkin.(kalau dpt sebulan seratus pun besar tuah)


  6. Kurangkan berlibur-cut down expenses on movies, karaoke, fine dinings (karaoke& fine dining dah kurang banyak tapi movie dok giat lagi, dlm 9 bulan dah spend 300++)


  7. Nak jadi insan lebih beriman dan bertakwa (I reserve my comment here)


  8. Jaga kesihatan dengan baik (lately getting better, good control of sugar intake)


  9. Minum plain water secukupnya(payah beno nak abis 8 gelas sehari?)


  10. Setia mengambil daily supplement dengan teratur(need improvement, asek lupa)


  11. Reduce/eliminate impulse buying behaviour (during musim raya fail abis)


  12. Jadi anak yang solehah, senangkan hati parents(boleh tahan jugak)


  13. Treat mama&papa makan best once a month(ini mmg tak miss)


  14. Utilise housing loan(insya Allah in December once umah dpt CF, probably a bank loan)


  15. Bisnes Elle Buns & Cookies (cookies time raya tak sempat, buns coming soon)


  16. On balik bisnes Tudung Eliza(hold dulu)


  17. Put more efforts untuk jaga kecantikan dan penampilan (makin rajin hahaha)


  18. Study smart and score dean's list (1st year so so aja..2nd year mau tambah pointer)


  19. Buka mata dan hati untuk cinta(ada juga nampak cahaya walaupon samar2)


  20. Tajamkan skil memasak(time bulan posa paling rajin)


  21. Khatam Al-Quran 3 bulan sekali-berabuk ja tafsir atas meja tu :(


  22. Jaga solat(innasolati, wanusuki, wamahyaya wamamati lillahi robbil 'alamin)
So little time left with many things to do, insya Allah..cuba yang terbaik.

2 comments:

abang ensem said...

Good resolution. I'm totally impressed.

Elle said...

TQ abg ensem, your blog entries do inspire me a lot :P