Saturday, 3 March 2012

Krabi Getaway





Sawadeekaa...fuhh 9 hari ku bercuti. Naik cuti spek plak ilang adoihhh. Mana la spek aku..tolong la menjelma..ni terpaksa pakai spek lama yang tak cukup power huhuh..ok la actually nak story pasal pi cuti kat Krabi minggu lepas..banyak lagi entry pas ni..tungguuu



Tiket pi Krabi ni mula2 beli pada bulan Feb 2011. Then beli pakej kat Matta Fair bulan Mac 2011. Tapi tiket yang mula2 burn sebab clash ngan intensif USM. So beli lain tiket pada bulan Mei 2011.





Lebih kurang camni la kos yang terlibat:-




Tiket 1st -RM 150




Tiket 2nd-RM 124




Pakej-RM 510




Luggage- RM 35




Skybus- RM 14.40




Belanja Hangus-RM 300




Jumlahnya 1k plus gak la utk percutian 4d3n. Nampak cam banyak tapi bukan kluar sekaligus. Dah bayar stages jugak la. Deposit dah bayar time kat matta, tiket dah beli lama. Belanja hangus je la pakai duit gaji bulan ni huhuhu. Luggage patut tak perlu pon. Org lain bawak hand carry punya besar naik flight. Kitorang je skema takut macam2. Owh ya my travelmate kali ni adelah Azima si mabuk udara, laut dan darat huhuhu..




Pakej yang kami ambik included accomodation in Sunda Resort, pool view deluxe room for 3 nights, airport transfer, 3 breakfast, 2 lunch, 3 dinner, 2 days island tour, free use of tuk tuk to Ao Nang. All for RM 510, no hidden charges. And Sunda Resort is the only halal resort in Ao Nang area. Resort lain nak breakfast pon kena makan cereal ja sbb pork merata-rata. Kami siap semua meal bley makan dengan nyaman nyum nyum.




Belanja hangus tu tak bawak banyak2 pon takpe sebab meal included. Cuma nak beli sobinier je la. T shirt, magnets, beg hello kitty and thai silk cushion cover for my mum. Ade gak beli cashew nuts and cake skit bawak balik, and hari2 kat sana masuk 7E beli tidbits & drinks. Thai mmg banyak giler juice, rambang mata..pastu redbull singgit je huhuhu..




2 comments:

..::SangRatoo::.. said...

sila hapdet segera...nak ngk gambaaaaaa... :*muahh (wei pehal aku nak kiss plak kan) hehehe

Elle Kamarudin said...

on my way!!