Tuesday, 6 March 2012

Krabi : Tour to Phi Phi Island

Maya Bay yang penuh dengan manusia





Pantai dia memang superb

Petani Vietnam pakai topi pink


Hijau airnya



Lunch kat Phi Phi Island



Papaya salad @ somtam



Bot vietkong



posing skit



Menu at one of the restaurant



Boleh sewa beskal pusing2 pulau







Last pit stop, Bamboo Island



Sotong berenang2






Pineapple served on the boat



Maya Bay-tempat Leonardo de Caprio shooting The Beach












Early morning we woke up and had breakfast at Safa Restaurant. Then we were transfered to Nopparat Thara beach. There, we were given a simple briefing about Phi Phi Island Tour. There were about 30 persons on the boat including 2 cute babies. 4 Malays, 3 Thais and the rest oreng putih.




First pit stop was at Monkey Bay. Just an intro snorkelling session. Azi mula menelan air laut dengan banyaknya sambil menekan2 diriku ke dalam air. Dah la aku tak pakai life jacket. Dengan aku sekali terjebak minum air laut. Deng u Azi!






Next was Maya Bay. Superb beach, crystal clear sea water, sandy beach oooo ahhhh...memang lawaaaa! Tapi manusia ramai giler..antara manusia ade pasir camtu la hehehe..kat sini mandi laut dan memulakan sesi perentungan kulit.




After Maya Bay trus pegi Phi Phi Don. Buffet lunch kat situ, tomyam jernih yang sangat sedap. Drummet ayam bedal sampai 6 huhuh..lapo la main air. Pas lunch jalan-jalan pulau sambil Azi sakit hati sebab skirt murah tapi duit satu sen tak bawak huhuhu..




Belluga number 9...jerit si abang bot yang kerek, jadi kembali ke bot dan pegi satu snorkeling spot. Wave dah mula besar, elok la ade org yang pening tak turun..dan bermulalah episod menahan muntah yang hebat...Azi aaa bukan aku huhuhuh




Last stop was at Bamboo Island..ade org tu dah terbaring cam pas kene rape..ku gi mandi ngan kawan baru kat hujung pantai..arghhh...mmg syiokkk..rupanya yang pening sangat tadi dah jumpa n sembang baik punya ngan mamat Russia mana tah




On the way back kami dijamu dengan fresh pineapple, watermelon, cakes, coke and water..sampai Nopparat Thara ada orang jual gambar candid siap ngan frame Krabi, lebur 100 bath huhuhu




4 comments:

..::SangRatoo::.. said...

wohh gile lawalaa air laut tu..ishh teringat video klip siti nurhaliza..tskk tskk

Elle Kamarudin said...

memang mempesonakan

wardah @ fie shah said...

sotong tu x terbakar ke berendam lama² elle? :P

Elle Kamarudin said...

sotong europe kalau terbakar pon merah stil okey fie. Sotong asia kalu..ade kat tingkat 15 ni huhuhu..rentung