Monday, 30 April 2012

Rendang Landak


 Hasil kebun papa, save 4-5 ringgit nak beli serai,
daun limau purut, kunyit, lengkuas, daun kunyit.
Yang penting, segar!


Perencah ni blend saja, bawang putih 1 labu, bawang merah 5 labu,
kunyit, serai, lengkuas. Blend jugak cili kering


Ni dia landak yang dibeli dari Kudut. RM 60/kg

Pulut sibaq che' gumpal bulat2, sajala bagi cantik. Pulut sibaq ni cara nak buat dia..kukus ja beras pulut then gaul santan pekat yg direnjis secubit garam, gaul atas darat.

 Time ni 1st time makan belum cukup hitam, masuk petang semalam dah jadi rendang tok, memang mabeles!

Tada...

2 comments:

izyan al-za'im said...

landak? erkkk rasa ape elle?

Elle Kamarudin said...

ayam tak ayam, daging tak daging huhuhuh