Thursday, 10 May 2012

Papa warded @ Columbia Asia Hospital, Setapak


Inilah Dr. Sazzli yang diperkatakan


Close up skit wajah cardiologist cum physician muda ini


Lama dah elak nak pegi hospital, hari ni surrender kena tahan kat wad

Worrying symptoms:

1- Cepat penat. Naik tangga rumah penat, makan lebih penat, berkebun sekejap penat. Pendek kata penatlah. Dada berdebar laju.

2- Hemorrhoid (piles). 2 jam sekali melabur. Tido malam 3 @ 4 kali melabur. Dah berlanjutan ikutkan June ni genap setahun.

Itu je menda yg dia rasa.

Findings:

1- Echo, stress test, ECG - ada injap jantung tersumbat

2- Ultrasound kidney - kidney quite weak due to diabetes complication

3- Ultrasound liver - ade 3-4 dot hitam. Kena buat further investigation

4-Colonoscopy - sampai aku tulis entry ni Papa still ada dalam ambulatory surgical. Ezam takes turn. Aku balik opis.

Next steps:

All in all finding no 1 (jantung) kena buat paling cepat. Dr. Sazzli bagitau kalau buat tak tau boleh tahan setahun je lagi. Direct setepek dia bagi. But so kind of him, contact trus specific Dr. kat IJN and buat appointment sekali this coming Monday. Probably kene buat angiogram utk pastikan injap mana yg tersumbat then only boleh buat bypass.

Yang lain2 relax jap. Dengan penyakit sedia ada, diabetes, hypertension, kolesterol yada yada yada ,paling utama kena stabilizekan jantung dulu. Jantung tak healthy, nak fix trus mende lain akan meningkatkan risiko. Masya Allah, ni la dia papaku seorang yang degil takmau pi spital.

3 comments:

..::SangRatoo::.. said...

ouh ..moga² semua dipermudahkan urusan..get well soon uncle papa. :)

@y@ng m@rin@ said...

Semoga ur papacewpat semboh......

Elle Kamarudin said...

TQ for your do'a..