Monday, 2 July 2012

Roomateku yang hebak

 pic boleh masuk muzium, raya haji 2001

Walaupun pengajian aku di perbukitan Bangi dulu berakhir dengan sad ending..namun begitu banyak juga kenangan yang dilakar mewarnai usia mudaku. Salah satunya memori sebilik dengan student law yang namanya Ainan Kisra (nama samaran ahahaha). Ni bukan sembarangan student, student yang notanya menjadi rujukan rakan se-batch. Belum grad dah jejak pentas DECTAR time konvo sebab dpt hadiah kepujian..Ko memang bintang cerah la kawan..

Ko ingat lagi cafe Kamsis Z, kite selalu bedal mee pot ngan nasi goreng ikan masin..mee pot dua ringgit, nasi goreng ikan masin singgit tujuh..murah gillsss..huhuhu..kenangan di sudut cafe itu..tempat kite menyemai kasih sesama insan, alhamdulillah ko jadik ngan abg sopi..dah ade anak2 yang comel..aku camnilah..semua kekal menjadi kenangan terindah :)

Aku masih berjuang di metropolis kelahiranku, antara cita dan kerjaya.Banyak yang masih tidak pasti...apalagi soal cinta yang belum nampak cahaya huhuhu...anyway, aku sangat terharu dengan catatanmu...do keep in touch babe!

http://sufeenan.blogspot.com/2012/06/when-your-old-buddy-gives-you-visit.html

8 comments:

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Babe, aku tak penah lupa sume kenangan kita bersama..masih segar, masih mekar..yup nasik ikan masin, mee pot..dan sume2 yg kau ceritakan..aku tak lupa, dan aku TAKKAN lupa!arrrghhh..aku rinduuu saat itu!!

Waahhhhhhhhhhh..ada lagi pic kita zaman mudo2 dulu..hahahahaa..siyes aku malu tgk muka senirik. :)

Babe..kau buat aku menangis!

Elle Kamarudin said...

Ko ingat tak, time tu lagu ni femes huhuhuh..

jika teringat tentang dikau
jauh di mata dekat di hati
sempat terpikir tuk kembali
walau beda akan kujalani
tak ada niat untuk selamanya pergi

jika teringat tentang dikau
jauh di mata dekat di hati
apakah sama yang kurasa
ingin jumpa walau ada segan
tak ada niat untuk berpisah denganmu

* jika memang masih bisa mulutku berbicara
satu kata yang ingin terucap
kan kudengar caci dan puji dirimu padaku
kita masih muda dalam mencari keputusan
maafkan daku ingin kembali
seumpama ada jalan untuk kembali

jika teringat tentang dikau
jauh di mata dekat di hati
tak ada niat untuk selamanya pergi

jika teringat tentang dikau
jauh di mata dekat di hati
tak ada niat untuk berpisah denganmu

alamak aku pulak sebak huhuhu

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Lagu "jika" melly goslow.
Best lagu tu,kan?

Babe,kisah kita ni kalau buat novel aku rasa bule buat orang meleleh..harga sebuah persahabatan;hanya jarak yg memisahkan tapi di hati kita sentiasa dekat!

Babe,kau turun seremban jgn lupa calling2 aku tau,aku bwk kau makan2,jln2..anak2 aku pn mesti eksaited nk kenal aunty elle dia..:)

Elle Kamarudin said...

Ye la..time tu gigih ngan orang study kat Damanhur, ingat? Ko Syibin ahaks..kalau tak ingat sajala..nanti aku dtg Seremban naik Komuter. Aku belum test train baru huhuhu

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Ingaatttttt..along damanhur kan?idup ke mati dh budak tu?skali ingt apa yg dia buat kat kau aku rs nak maki caci cincang siap lg!geram!

Tapi tulaa pengalaman;pengalaman nk tau dan kenal sapa lelaki dan sapa jantan!

Aha dtglaaa..xsbr aku nk jmpa kau!nk turun nilai pun bule,leh aku bwk kau pusing2 opis aku..heheheeee

(Nasib cik yayash xkaco,ralit dok tgk pesbuk dgn ateh dia dlm bilik,dptla aku sembang dgn ko through phone..hihi)

Elle Kamarudin said...

Idup lagi, aku tau dia kat mana. Skil risik aku tinggi huhuhuh..kalau ikutkan hati mmg geram tapi takpela..macam ko kata,tu semua pengalaman.

Ko ngaja kat USIM kan?Nanti bawakla aku ronda uhuhuhu

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Hebat hang,babe dpt risik mamat sialan itu kt mana.kot jumpa kim salam penyepak 1 kat muka dia!

Aha bule babe,kau dtg nilai kita pi dating mana2..byk story bule kita share together..hihi..

Alamak babe,yayash dh sound aku "maaaa..tidooo..!!"Huhuuu..

Elle Kamarudin said...

nantilah jumpa kita story mory..zaman info di hujung jari ni, all u need to do is G-O-O-G-L-E :p