Monday, 10 September 2012

2 Syawal: All around Kangar

Pagi-pagi lagi Pak Ngah Zan mai dari Taman Ira bawak satu bekas mee goreng dengan teh o sama kuih yang Mak Ngah Asmah buat. Dia takut kami semua lapar sbb takde kedai buka raya2 ni..so kami pon mamam la dengan seleranya huhuhu..pastu destinasi pertama ialah ke rumah Dik Ya @ cousin kami belah papa di belakang Putra Place. Aku pon taktau nama tempat tu..sebab Dik Ya baru je beli rumah tu so kami terjah je la. Bedal nasi tomato, nasi beriani tanam, ayam merah. Belasah kaw2 putu kacang sbb putu kacang yang sedap hanya ade kat Peghelih


Kak ipaq, akak and aku di pagi raya kedua


Aku pon tatau knapa abg ipaq aku jadi lagu ni
Aisyah ja posing elok ckit.



Tudung hijau tu Cu Minah @ papa's only half sister




Family photo without me?


Dik Ya yang baju hitam, aku rase nama dia Zakri. Boleh tak sure nama cousin?


@ Kampung Abi Tok Hashim
Ok yang ni legend. Tok Esah adelah stepmom papa.
Sebelah tu Dik Are..adik kepada Dik Ya


Yang ni semua aku tak brape kenal, sedare mare Tok Esah


Wahh yang ni best kat Tok Kuning. Hala nak ke Kuala Perlis.
Rumah cousin papa. Pak Lang Atan


Haishhh bukan senang nak ada pose tepi sawah camni...harusss!!


Asyraaf, Kaseh & Aisyah


Sorry akak, aku terpaksa upload pic ni sebab nak tunjuk laksa Mak Ngah Aida yang sedap beserta soda punch yang mabeles



Last pit stop @ Jalan Stadium Utama Kangar. Umah Ngah Nerat @ kakak mama. Balik ja homestay Taman Hijrah air pulak takde..dah la nak terberak makan macam2..sudahnya cek in Federal Hotel kat Kangar huhuhu..


Dinner malam tu bertiga ja sebab dah split room. Ezam lepak Sri Malaysia. Akak dok Federal tapi mamam KFC. Kami 3 tunggu food lebih dari sejam di Kedai Hajah Hasmah. Kesian papa lepas cucuk insulin kena tunggu lama hmmm..


No comments: