Sunday, 2 September 2012

A trip to Kidzania

Weekend merdeka berlalu dengan pantas. Jumaat buat tahlil arwah kat rumah. Jemput muslimat fasa 2 dan juga batch girls mama. Alhamdulillah setel, insya Allah akan repeat lagi 2 Jumaat. Akak n family tido Sri Gombak. Sabtu gi umah cousin papa kat Rawang. Ada house warming n tahlil sekali. Ahad hari paling excited utk Aisyah n Raihan (maksu pun hehe). Trip to Kidzania! Ni la masanya nak spend duit raya kan huhuhu..



Tiket dah beli online, amik sesi pagi 10 am -3 pm. 9.15am dah sampai sana


Guardian of the day


Dapat cek sebanyak 50 kidzos


Maksu kasi sarapan dulu kenyang2, kat dalam food sangat mahal yer..saaaangat..3 ketol fishballs cucuk kat lidi RM 3.20, sosej sebatang RM 5.10, vitagen sebotol RM 2.50. Memang tak beli lah..maksu dah letak dalam cooler bag 5 botol vitagen, 2 biji pears dan 2 botol air mineral (tapau dari rumah-tengkiu to faizahpaiz for the tips).


Cashkan cek yang dapat tadi to Kidzos money




Hotel terbakar panggil bomba


Aktiviti pertama ialah jadi surgeon, ni maksu yang pilih. Harapan la ade anak buah maksu meneruskan cita-cita maksu yang terbengkalai ahahaha.


Ok dah sudah dapat gaji


Raihan paling suka jadi bomba, sampai malam dok nyanyi Kidzania! Fire Fighter! 


Cik bomba


Aktiviti memadam kebakaran








Pastu jadi bangla pam minyak pulak


Technician TNB nak kena baiki lampu




Stail bawak tali kat bahu hehehe




Aisyah panjat baiki lampu






Dentist gigi rongak huhu




Jadi polis pulakkk


CIMB Vault 


Nampak cooler bag kuning? Bekalan lapik perut huhuhu


Aisyah paling suka jadi deejay hitz.fm



Gaji paling mahal jadi pilot iaitu 15 Kidzos, siap ade flight simulator tapi Aisyah kata boring?



Last pit stop kat NST, actually Aisyah nak jadi reporter tapi sekali
kene jadi newspaper girl anta kat mana tah huhuhu










Sebelum balik gi tebus hadiah dengan duit gaji diorang yang berjumlah 330 Kidzos. Dapatla satu painting set. Masuk kete Raihan terus pengsan. Balik Sri Gombak amik mama terus pi Johnnys. Kami 3 lapar gilsss..maktok kesian anak cucu dia lapaq huhuhu..pas makan pi raya umah mak long kat Ukay Bistari then lepak umah akak tido sana..selesai 3 hari cuti.

3 comments:

Meor Sobri said...

berapa gaji untuk cimb vault

Meor Sobri said...

berapa gaji untuk cimb vault

Elle Kamarudin said...

Tak ingat pulak saya..