Wednesday, 2 October 2013

Abubu

The new cat on the block. Mula2 nak bagi nama Miko sebab terbalikkan Moki yang hilang dulu..uuuu sedih ingat Moki. Sebab Moki comel dan tak bising.  Pastu mama kata nama omputih selalu ilang so bagi nama kampung skit Abu. Panjang ckit Abubu..aku ada kucing dulu nama Bubu. Muka kampung badan omputih ekor kembang semangkuk. Bubu adalah kucing paling lama duk ngan kami. 2004-2011. 

Ok ok citer pasal Abubu balik. Masa aku makan kat Budy Seafood tu aku nampak ade kotak berisi kucing 5 ekor. Mak dia kucing 3 kaler yakni kucing bertuah. Tapi time tu aku tak amik lagi. Aku datang semula dan pick sekor dan tanya org gerai yg ni jantan ke. Pastu org gerai tu kata..ha bukak2...(bukak celah bedah)owhhh ni lelaki..lalu aku terus cabut bawak Abubu masuk cage dlm boot kete. 

Maka bermula la episod hidupku dihantui tangisan baby kucing yang blum putus susu. Blum sebulan umur dia aku rasa. Aku pi beli susu dutch lady low fat dan bagi dlm bekas ijau tu. Tak reti jilat! Esoknya pegi beli botol pulak. Pon hampeh. Macam bagi racun masa picit susu tu. Seksa. 3 hari aku nak give up hantar balik kat mak dia. Aku takut dia mati tinggal tulang ngan kulit. Lagipun dia nangis tak benti2. Pastu tak suka dikurung. Panjat2 macam monkey. Lagi satu dia ingat dia koala bear dan badan aku sebagai pokok buluh. Abis dipanjat. 

Aku lemas perut wei. Dah la proposal final projek mintak perhatian. Tapi pas seminggu dia pandai dah isap botol. Semalam aku pi petsmore belikan botol baru.  Puting botol tu lembut. Dia isap botol baru macam pakai straw. Laju hehehe. Pastu wet food pon dia suka. Hari ni dah 17 hari dia dok sini. Cukup sebulan mau cocok vaksin sama bagi obat kootoo. Inilah Abubu kucing baruku..cepatla besar bleh ligan Bendict the rat!


 
 

 

No comments: