Saturday, 12 October 2013

Sunken Daim Butter Cake


Bahan-bahannya mudah saja..Pillsbury cake mix(butter), 3 biji telur, butter 120gm (potong je setengah buku), air secawan dalam 230ml. Putar dan menang. Sebelum buat semua2 tu panaskan oven siap..kang siap putar, oven dah panas boleh terus bakar ye puan-puan.


So kali ni ku pakai tips yang diberi oleh Cik Roslinda the cake's expert. Setelah cake naik gebu setengah masak barulah coklat Daim tu ku susun2 maka dia tak sunken ke dasar kek. Tapi yang belah sana tu ala2 terbelah..ahh bedal je lah janji sedap! Selera anak2 buah maksu yang 5 orang tu makan..tapau sekali utk abang dan kakakku bawak balik Puchong & Ukay Perdana. Untung kan ade adik pandai baking? Walaupun pakai tepung dalam kotak aku tetap kata aku pandai baking hohoho

No comments: