Sunday, 3 November 2013

Kuantan: 2 hari 1 malam


Bangun tido dah kemas2 rumah lebih kurang..bagi makan kucing..bersihkan cage dan stock up food dia..ajak mama packing nak pegi Kuantan...jalan2 la kejap..



2 hours drive with City and we reached Arenaa Batik Hotel in Kuantan town. RM 147 nett with breakfast (gov rate). Nice and cozy room with very comfortable and super clean bathroom. 


Kami makan kat Gerai Poksu & Moksu saje..kat depan Balai Polis Peramu. Ana Ikan Bakar Petai yg femes tu pon tak try sbb dah kenyang sangat. Gamba food satu pon takde pasai batt kong..bila la nak beli powerbank huhu


Malam tu minum kat Chatime Teluk Cempedak. Teacher mai ambik kat hotel. Mama nak tag along. Ah sudah..kacau daun la pulak..alasannya takut nak dok hotel sorang2..so kami bertiga pon pegi la TC..


The next morning pas bekpes and trus check out gi santai kat Pantai Sepat. Pokok2 kat situ cantik..nanti nak pegi camping ngan kengkawan pulak





Sempat menjala ikan yang baru naik..ikan mayong sebat sampai 6 ekor..ikan pari gemok 2 ekor ..tapi ikan kembong kegemaranku tiada..pastu beli tong ais dan ais skali..sejuk sampai sri gombak..air ada lagi yang tak cayaq.. 


Sebelum naik hiway kat Tol Kuantan sempat la singgah lunch nasi dagang kat rumah teacher @ Taman Kg. Padang Permai. Kemas betul rumah bujang teacher..kagum I huhuhu..

2 comments:

natasha said...

maksu note 2 punya bateri tahan lama apa.no need power bank la ;)

Elle Kamarudin said...

memang la tahan tapi time tu dah nazak huhuhu...