Thursday, 9 July 2015

Submit Loan & Approval



24 Jun 2015

Ambil cuti dan pergi Putrajaya. Sampai kat kaunter semua dokumen disemak. Ada 2 dokumen lawyer bagi tak lengkap. Tak mengikut format dalam website BPP. Nak jadi monster pon bulan posa. Patah balik ke Jalan Ampang dan minta lawyer buat balik dokumen. Minta runner diorang submit semula ke BPP. Lawyer taknak hokeh...takpe la..aku sabar..aku sabar..


25 Jun 2015

Pergi ke pejabat lawyer untuk collect surat akujanji pemegang pertaruhan yang ikut format dan surat gadaijanji apetah. Syukur la aku ni pandai bawak motor. Kalau petang-petang nak meranduk jem maha melekat kat KL tu ngan keta...heyy..sabar la..sabar la..


26 Jun 2015

Mintak time off jap ngan boss pegi lari ke Putrajaya sat. Submit lagi sekali. Alhamdulillah kali ni sukses!


29 Jun 2015

Cek status online -LULUS! Terus mintak cop HR dan send pos Daftar surat setuju terima ke Putrajaya.


2 Julai 2015

Hardcopy sampai. Noted and file. Yippie!!

Beberapa hari lepas tu cek dah AKTIF! OK sekarang kita buat waiting game je la...sabar tu kan manis akhirnya...

No comments: