Wednesday, 30 April 2008

Sekitar factory visit






Relax

Sehari dua ni diriku dalam keadaan relax..filing yang membukit telah ku setelkan semalam...juga pembukaan file2 baru..menunggu 1 mei yang bakal tiba..cuti lagi...apekah aku akan ke tioman??pending for approval muahaha..
lunch ni kak noor nak blanjer huhuhu...ku akan merempit ke selera duta bersamanya dalam kurang 30 minit dr sekarang..dia dah dpt another 2 offer-umw toyota and maybank..tgh dilema pikir nak gi ke tak..pada ku..watpe la nak setia pd exec sambilan ni..dah dpt much better offer..dia dok pikir sbb matrade ni gov..ntah la labu..gue ni mata duitan..eh tak jugak..kalau mata duitan watpe la gue resign VADS dulu kan muahahah..tu la..keje private..dah 6 thn pon leh kena retrench..sakit woo..mana nak byr umah,nurseri anak..expenses diri..waaa..patut ku byk bersyukur la..even daku hanyala admin asst sajer..post tetap..ok la..still boleh idup senang even tak mewah..nama pon dok bwh ketiak parents..hahahaha

Tuesday, 29 April 2008

cerita seminggu



Nampaknya blog ni dah bersawang..ape nak story..last week gi factory visit ke selatan..8 company semuanya..5 di Johor,2 di Melaka dan 1 di N.Sembilan..stay kat Puteri Pacific JB for 2 nite and City Bayview Melaka for 1 nite..Melaka banjir malam tu..lepas ujan lebat..gue&Fairuz harung banjir paras betis demi sesuap nasi..yang amat kebulor la..dpt sup kambing senyap perutku..ni semua psl tragedi Umbai muahaha..pic tu time karaoke kat Danga Bay..

Overall visit tersebut OK la..tapi penat la skit...biase la gi keje bukannya vacation...banyak la pengalaman dapat..alhamdulillah..

Along the way back..we stopped somewhere at Melaka to buy fruits..buah naga,jambu,ade belacan skit..kat area kuala pilah rupanya lagi byk buah naga tu...besar2 la..cam tak jumpa kat KL..
Mango Adorably tu hasil tangkapan kat Midvalley..again gue beli EDT jugak..nampaknya dah 3 botol EDT selepas FCUK and cool water davidoff..semua belom abis tapi dah gatal nak beli lagi..yang dah lama usha iaitu Lancome So magic tak beli2 jugak...
saturday gi swimming kat kelab ukay..pi ngan aida..berendam dari 3 ptg smp dekat kol 6..kecut abis la..muahaha
semalam gi Kolam Air Panas Hulu Tamu kat Batang Kali...pi ngan mama je..memula gi public pool..tak lalu nak mandi situ..so gi ngan kena bayar ler.private pool..bertutup..sesuai la mama nak mandi kan..bau belerang dia amat la kuat..tah la mama kata best..for me...best lagi kat kelab ukay hahaha...luas nak swim hehe..
so sekian la aktiviti ku yang amat berfaedah pada weekend ini..selain menvaccum bilik yang lama bersawang..serta make over skit2..ok la tata..

Monday, 21 April 2008

Tuesday, 15 April 2008

Cameron lagi??

blur plak bilik ni..


mama tersenyum riang


abis 2 gelas


mesti minum kalu pi cameron!



Selepas 3 minggu,ku sekali lagi dengan jayanya gi Cameron.Gi sabtu petang..dengan mama..pas papa kasik permission terus campak baju dlm beg..isi petrol,angin then go..fuh.. selamber je..dah la smp simpang pulai dah 7 mlm..so panjat cameron dalam gelap gelita bertemankan lampu keta je..smp kol 9..ujan lebat...dinner kat brincang then terus ke parkland apartment..akak+family,zana+hubby dah tunggu kat sana..depa tgh kesejukan siap pakai stokin lagi..budak2 dah tido..actually akak book kat stoberi park tp due to technical error so kena tuka plan..parkland pon best..luas aparment tu plus 3 rooms with attaced bathroom.

on sunday..pepagi gi beli nasi lemak sedap yang mkn that day..pastu gi kea farm,KHM,lepak kat tanah rata sbb nk minumstoberi milkshake laa....and lunch kt umah auntie maryam..wah..so special thai cuisine..umah dia kat puncak arabella..tgh hari buta pon sejuk yang amat..auntie yam siap tunjuk apartment yang dia buat sewa..next visit sewa kat dia je la..siap microwave,fridge,stove..lengkap cam umah sendiri lah...

on the way balik singgah yik mun tanjung malim..makan pau..try yong tau foo..mee hainan..mama kata sedap..ok la tu..smp SG dah 7.30..unpack then rebus jagung..bwk mai opis skit..yummy..

hmm..tadi exec sambilan buat lawatan sambil belajar..sekali ade senior ku zaman skola dulu..dia tegur dlu..perghh..gue yang dah berubah giler ni pon dia leh perasan lagiks..huhuh..nway she will be serving BPG soon..ok la..Well Behave!!

Thursday, 10 April 2008

Sate

Suda abis
Nyam nyamm...

Petang semalam daku&fairuz telah merempit ke AU5 untuk membelasah sate seri melaka.Last week ku telah membaham 30 cucuk bersama akak.Semalam ku hanya moderate saje mkn seploh cucuk huhuhuh..kitorang makan dengan cepat kerna fairuz nak kena balik kajang..nnt ujan sian la pulok..
Nak story hape yer..office work..quite bz lately..factory visit,networking,filing yang ,membukit rapidly..cant wait for tomorrow..heading for weekend..thinking of an escapade to the beach..bagan lalang cam bosan je..kang banyak najis babis..PD???ya..pd sounds good huh?well..tengok la camne..takut mem besar ade wat plan..
Hm...ok la adios amigos aku berambos

Thursday, 3 April 2008

Jun 2007








fuh..berzaman dah ni..Ezam & Ija pon dah nak dpt baby Jun nanti..saja la..