Tuesday, 29 July 2014

Melur & Thyme @ Suria KLCC


Very Berry Smoothie


Lamb Meatballs




Duck Satay


Ayam Cili Hijau




July monthly treat for the queen of my heart. 
Jalan2 cari makan on raya kedua.  


Pas makan tu cari dessert pulak kat Tong Pak fu.

Monday, 28 July 2014

Eid Mubarak Family Potrait


All of us excluding Puchong's clan yang lambat sokmo


Mama and Erany's


Me and my only sister

Friday, 25 July 2014

Segulung Ijazah Tertangguh, kini dalam genggaman.

Puas sudah ku mencuba
Perjalanan penuh liku-liku dan onak duri
Akhirnya kejayaan manis dapat ku kecapi
Alhamdulillah wa syukrulillah.
Hadiah buat papa dan mama.
Walau papa sudah tiada namun jati diri semangat kentalmu masih mengalir dalam diri.
Sekalung penghargaan buat para pensyarahku yang tak jemu memberi bimbingan dan tunjuk ajar.
Untuk kawan-kawan yang setia bersama dari tahun satu sampai empat, Kak Niza, Naset, Ojan, Brahim, Tila dan Syuk. Berjaya jugak kita habiskan on time dalam masa 4 tahun. Result masing2 pon hensem. 
Tanpa korang mesti perjalanan ini hampir mustahil. Tahniah semua, jumpa konvo nanti.
Sebelum tu mari beraya sakan. Yahoooo!!!

Monday, 21 July 2014

Ketuk-Ketuk Remdan


Hari ketiga puasa semua beli huhuhu


Saxobeat quencher
Lemon, longan, mint leaves.


Ikan dory buat fish n chips


 Trio citrus.
Lime, orange, lemon plus mint leaves and longan.


Pais kembong. Pes sendiri bikin.
Bawang putih, bawang besar, cili kisar, kunyit, asam jawa, gula, garam.
Verdict by mama: SEDAP! 


Moreh kat Willy Satay


Daging, ayam perut lapan posen. Kambing singgit.


Spicy blackpepper lamb ribs. Top up ngan sauteed Gunung Jerai's button mushroom.
Malas nak cakap la sedap dia camne. Puas dan jimat!


Ayam terbakor garing boleh asal boleh.


Sambal odeng mama buat.


Fresh cherries yang dah lama ngidam.
Angkut 1 kg offer last week kat Isetan Food Market.
Biasa beli 10 biji pon 5 hengget. 


Mama asek sebut spageti kuah putih, kuah putih.
Jadi anakanda pon masak la..

Sekian...

Sunday, 20 July 2014

Anak-Anak Bulusku


Masa baru sampai dari Kuantan


Ekormu pujaan hatiku


Tito yang muka sombong


Member baik


 Tito the explorer. Ikan tu mati lepas beberapa hari.
Sebab tak dapat dipastikan.


Tito pakai reben merah.




Tunggu ku pulang dari moreh..2 pagi blom tido


Toby paling manja dengan aku. Ngade.


Alkisah balik daripada Cherating kawan FB nama Sabri Hassan memberiku anak kucing umur 2 bulan lebih. Sekor jantan sekor tino. Adik dia Umar bawa dari Kuantan dan kami jumpa di AEON Wangsa Maju. Tuan dia siap bekalkan kain pelikat takut anak bulus rindu. Hadoihh..alhamdulillah dah toilet trained. Vera kincing semua dalam cat litter dlm tray. Mula2 pakai pasir tuan lama dia bekal pastu aku tukar guna pine wood. Pasni ingat nak invest beli Smartsift pulak. Nanti cukup duit tabung kite beli yer...penghibur hatiku, penghilang stress. Dah cocok vaksin 1st jab minggu lepas. Owh ya dorang lahir 7 April 2014. Going to be 4 months young soon. Tido nak dalam aircond saja kalau tak mengiau2 bagitau panas huhuhu..

Saturday, 19 July 2014

Iftar bersama Siblings97 @ Bayou Coffee House, Cyberjaya


 Jejaka seperti biasa memangla ramai berserta 
muka2 rare yang 1st time join Iftar Siblings97


Ladies cuma 5 orang, yang lain tu wife bebudak putera


Boie buat perangai


Photo-bombed!


5 orang puteri yang hadir, muka2 biasa jugak


Nuh Mateen and I


Abang pilot yang selalu terbang ke Amsterdam.
Harap ko selalu baca doa naik kenderaan, Beck.



Ija, abg PTD @ JPM dan kiddos

Kali kelima sejak 2010 aku tak pnah miss Iftar dengan Siblings97. Harap2 tahun depan makin ramai yang join.

Thursday, 10 July 2014

Iftar bersama BWEDers @ Pak John Steamboat, Wangsa Walk






Ladies and a baby girl


Bodyguards


 Sehati berdansa


Sara comel dan ayahnya


Castellos


Gentlemen's Club


Buffet steamboat terbaik..malas nak citer banyak baik korang pegi teraii huhuhu..thanks a lot to Pak Jahir n Safwan yang belanja kitorang semua.