Sunday, 21 December 2014

Boh Tea Plantation, Sg. Palas @ Cameron Highlands


Afternoon tea with a breathtaking view, priceless.


Mama dok susah hati nak pusing2 turun bukit pulak nak balik KL.  Semalam waktu mai naik ikut Tapah beliau mengalami pening lalat


Driver merangkap supir dan travel agent hehehe..route nak sampai tempat ni adalah sangat mencabar. Sila tarik nafas panjang2 kerana jalannya one way pusing bukit. Sesuka hati membunyikan hon apabila tak nampak apa yang datang di sebalik bukit.


Patutnya kena parking dan hiking dalam 200 meter sebelum nak sampai ke cafe nun atas bukit. Tapi aku minta kat pak guard untuk drop mama kat atas dan pusing balik. Pak guard kata pi la parking kat atas terus. Pucuk dicita ulam mendatang hehehe


Ada sorang awek Arab tolong tangkap gambarku. Mama tengah menghayati kehijauan ladang teh sewaktu ku bershopping beli teh Boh.

Saturday, 20 December 2014

Century Pines Resort, Cameron Highlands














I made the booking 1 day before check in date via their official website. Government rate is not available during school holidays. Nonetheless, our room was upgraded from superior to deluxe without any cost. There was also complimentary tea break which served coffee and scones. Just perfect to unwind our dizzy,  head spinning journey up to hilly Cameron Highlands.

Friday, 19 December 2014

Kid'z Paradise @ Quill City Mall

Quill City Mall is a newly opened mall at Jalan Sultan Ismail, located just beside Universiti Kuala Lumpur. For the time being, H&M is the scene stealer apart from AEON for groceries and whatnot (GSC Cinemas too!!). There is one kid's playground inside the mall where I brought my 2 nieces for their school holidays play around activities. Enjoy the pictures!



 

















Thursday, 18 December 2014

Babarittos Food Truck @ Danau Kota


Owh yang ni time lepak kat Tappers borak2 ngan Kak Niza pasal plan nak sambung master tahun depan


Tengok Hobbit ngan kengkawan








Lepas tu supper kat food truck nih.. nachos itu sangat sedap. Curahan sos bolognese dengan ketulan daging dan limpahan cheese...owh lazariaaa..lokasi berdekatan Columbia Asia Hospital Setapak..lebih kurang depan Restoren NZ. Cubalah!

Persoalan Hidup dan Pilihan

Suatu masa dahulu ketika aku masih belasan tahun aku penah crush dengan sorang mamat ni. Kami sekelas semasa di tingkatan 4. Aku ambik masa yang lama juga untuk sedar bahawa aku telah terminat kat dia. 
Faktor semerta kesedaran aku adalah apabila dia mendapat tempat pertama dalam kelas sewaktu peperiksaan akhir tahun. Ya, aku fancy brilliant boy. Faktor lain- dia putih,  berambut kerinting dan berjalan slow motion bagai tiada hambatan waktu. Tingkatan 5 terpisah kelas pulak, aiseyman.
Lepas SPM aku sambung matrikulasi UKM  while dia buat A-Level di Lembah Beringin. Ade la jugak berbalas kad raya time tu hehehe. Sebelum dia fly ke UK aku terima emel daripada dia. Aku kurang ingat isi kandungan emel tu tapi aku boleh ingat lagi ayat yang dia bagi di akhir emel tersebut.
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui".
(Surah Al-Baqarah ayat 216)
Years gone by and lately ayat tu kerap datang menyentak fikiranku.
Terfikir-fikir dulu selalu rasa tak suka, sekarang kalau tak jumpa tertanya-tanya pula. Ni dah sampai malam aku boleh terfikir lagi apehal?
Itu kalau relate soal hati. Belum soal nak sambung master, tukar kerja dan beli skuter 200cc. Acaner???
Sambung nyanyi skit,
Walau kita dihadapkan
Dengan berbagai pilihan
Mengapa sering terjadi
Pilihan tak menepati
Hingga amat menakutkan
Menghadapi masa depan
Seolah telah terhapus
Sebuah kehidupan yang kudus