Tuesday, 11 August 2015

Luncheonista at Ben's, Publika


Soft Shell Crab Spaghettini 



Crispy Duck Spaghettini 




Lunch bertiga. Cik doktor abis kelas kol 12 pada hari Jumaat
 dan ambik kami di MATRADE bawak pi Publika. 
Sempat testing slow juicer punya jus yang tengah promo
camna nak beli juicer sampai 2k? huwaaaarghhh

Monday, 10 August 2015

Street Art in Ipoh

 











Trip over the weekend sebab follow Nazirah yang ade course di spital Ipoh. Aku pon menyempil nak ikut hehehe..Jumaat pas keje turun ke Kuala Kangsor umah Opah Nazirah. 

Esoknya pagi-pagi bertolak ke Ipoh dan hantar Nazirah ke spital. Aku merayau kat Ipoh pagi-pagi macam takde ape kot. Tunggu mall buka then lepak Ipoh Parade. Movie-massage-makan. Sampai la kol 5 ambik Nazirah then check in Cititel. Malam tu makan Nasi Ayam Fuziah then teh tarik session di Nasi Vanggey.

Sukar aku fahami bila para doktor emergency department berbicara dengan pelbagai medical jargon mereka so aku layan je makanan dan minuman sesedap rasa huhuhu..

Ahad Nazirah ade course lagi..kali ni aku ikut tour yang hotel sediakan. Then lepak area Plan B. Lepas tu cari Street Art dan lepak kat Pak Long Cafe. Sampai KL kol 7. Tamat acara hipster di Ipoh hehehe..

Saturday, 8 August 2015

Masak-Masak Makan Raya


Begedels in the making


The Soto Ayam's Condiments


Nasi Impit dan Mihun untuk Soto


Kuah Durian dan Pulut Kukus


Gulai Kambeng untuk dimakan dengan Nasi Pandan


Punch Sunquick dan Eskerim Soda


Nasi Pandan Basmathi

Acara masak-masak bersama mama untuk makan2 raya. Nasi Pandan & Gulai Kambeng was the scene stealer besides begedel la kan hehehe..dah lama tak main masak2 utk reramai makan agak nervous juga..all in all puas hati juga sebab makanan habis!

Friday, 7 August 2015

Meriahnya Raya di MATRADE








Majlis Rumah Terbuka MATRADE pada 1 Ogos 2015. Meriah, makanan sangat banyak dan variety. Cuma missed sesi ramah mesra dengan YB Timbalan Menteri yang baru dilantik, ku sampai lewat skit hehehe..

Thursday, 6 August 2015

Menjejak kaum kerabat di BanTuRa, Kajang dan Mantin


Baby Sofia anak Fatin Hamama 
Aku ngan Fatin 2nd cousin
Aisyah, Raihan, Kaseh dengan Sofea 3rd cousin


Kaseh kagum tengok ikan besar


Maksu feeling2 di taman Jepun


Akak test posing ngan kasut Fiorucci beliau


aku takdak apa nak pose semua recycle saja hehehe


Sakan posing kat rumah Pakcik Man di Taman Mulia @ bandar Tun Razak hehehe..kami daki tangga sampai pondok kat atas sekali. Dengan wedges tebal aku naik atas tu. Makcik Timah masak laksa huhuhu best2..Pak Cik Man takdak sebab takleh tinggal klinik dia. 

Salasilah: Pakcik Man @ Dr. Esa Rejab adalah cousin mama. Ok done for the 1st house.



Ni rumah Mak Long Nah di Taman Desa Baru Kajang. Pheww..ada ketupat jagung beb dengan rendang tok. Sambal bilis petai dan asam pedas ikan apa tak pasti. Serta grilled chicken yang lazat huhuh..

Salasilah: Mak Long Nah @ Dzainah Desa adalah 2nd cousin mama dan juga rakan dari Perlis hingga ke student nurse dan rakan sepencen nurse masa kini hehehe
 


Rumah no. 3 adelah umah cheplos Fairuz heheh..ni kawan MATRADE tapi sekarang berpaling tadah di MINDEF. TQ laling..sorry kecoh2 rumahmu kejap kannn..


Rumah terakhir adelah rumah besan mama di Mantin. Open raya dan besday Asyraaf yang ketujuh..


Tu dia bday boy ngan Mak Tok dan Nenek

-catatan 25 Julai 2015-

Wednesday, 5 August 2015

A confession on my birthday eve



21 Julai 2015

Beraya ke rumah Ima di Selayang dengan Nazirah. Jumpa Pip dan Milin kat sana. Milin kena posting Kota Belud. Tapi latest dah kena spital Miri pulak. Huhuhu..satu casual visit ke Miri perlu dibuat dengan kadar segera untuk meninjau potensi2 yang wujud di sana hahaha!

Selepas tu sesi menajamkan skil tarannum telah berlangsung dengan jayanya. Seriously lama dah tak menyumbang suara...Red Box bagi complimetary session kot apelagi sesah je la..so whaddduppp with 35? Well, age is just a number, stay young at heart and enjoy life while you still can!
 

Tuesday, 4 August 2015

TeamRayaKL Ronda Sunway Putra Mall







 








Ceghita raya kinda basi jugak la..gegurls tido Sri Gombak..so maksu bawa pegi tengok Jurrasic Park di One Utama. Kaseh tido time movie huhuhu..esok tu ronda2 Sunway Putra Mall. Ada buffet ice cream di Swensen's huhuhu best2..nak pegi lagi tatau bila pasal struggle dok buat low calorie diet (kononnya).