Thursday, 22 January 2015

Super Quick Lunch @ Fikcles, TTDI


  Oh bunyi gitar
Irama twist
Tidak sabar
Si gadis manis
Dengar lagu rancak gembira
Hatinya rindu tergoda
Ingin dapat teman
Menari suka ria


Sungguh merdu
Lagu ini
Siapa mahu
Boleh menari
Pilih satu teman sendiri
Ataukah si hitam manis
Kalau sudi mari, kita menari twist



Oh gitar berbunyi
Menawan hati sedang berahi
Oh rancaknya irama
Dapat mikat sukma
Gadis dan teruna
Mari cari teman gembira



Gitar solo
Dan melodi
Ikut tempo
Kalau menari
Sila adik, sila cik abang
Marilah kita berdendang
Irama gembira
Hati jadi riang 

Wahh happy giler hari gaji uollsss..tak caya tanya Haza hehehe..ok2 ku kongsikan alamat nak pegi sini pasal memang sedap makanan-makanan kat sini. Gambar tu adelah sauteed mushrooms with beef bacon in carbonara sauce. Pasta 2 pinggan iaitu Linguine Carbonara ngan Lamb Ragout Spaghetti tak dan nak snap. Korang kena cuba tau pasal makanan sedap dan harga berpatutan sangat2. 

Address : 11, Jalan Wan Kadir 2, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur
Contact  Number : +6012-953 2692
Opening Hours : Mondays to Fridays. 1000 hours till 2200 hours.
Saturdays. 0800 hours till 2200 hours.
Sundays. 0800 hours till 1500 hours

Nak cari parking depan-depan kedai memang susah sikit tapi letak dalam Waze tu Mantissa College, nanti korang akan sampai open space parking yang luas gak la. Sejam RM3. Jalan ke depan lalu 2 blok kedai, lintas jalan then sampai. Ok sekian, lain kali nak pegi try steak ngan kinder bueno cheesecake pulak.

Tuesday, 20 January 2015

BEDP & WEDP Graduation Day


Manning the registration counter. 
49 graduates companies 
21 companies for new intake
Lepas tu passing sijil atas pentas. 
Alhamdulillah takde kejadian pelik2 tahun ni heheheh...
Sapa yang tau tu tau lah yer..


Another year has gone by. I am still here clocking in and out. 

Saturday, 17 January 2015

Recce Team @ Avani Sepang


Mama relaxing at Ivory Villa


The Villas


In between


Mama and me


We'll be back soon with the whole K'din's clan

Friday, 16 January 2015

Free Flow Coffee @ Coffee Societee, Publika


Every 1st and 3rd Friday of the month, 6-11 pm. RM 15/pax. Free flow till you reach the hypercaffeinated state.

Sunday, 11 January 2015

Teratak Pak Lah, Kg. Janda Baik @ Pahang.











Hari minggu dengan cuaca yang sungguh baik, sesuai untuk berkelah bersama keluarga. Kg. Janda Baik is just 35km away from Sri Gombak. Aku pernah pegi 2 kali kot. Sekali lepak kat Seri Pengantin tapi kena cirit-birit yang teruk. Terlantar kat bilik dari check in sampai check out. Sekali lagi teambuilding Matrade kat Cherengin Resort. Ni 3rd time, pi berkelah kat Teratak Pak Lah. Pak Lah punya spot sangatla nice. Privacy at it's best. Anak sungai yang mengalir deras. Yang penting tempat ni super bersih. Dijaga elok dan tuan punya sangat ramah-tamah. Akak stay overnite kat chalet. Aku ngan mama balik sebab anak-anak bulus dok tunggu depan pintu. Akak kata tak boleh lena sebab terlampau sejuk hawa di dalam hutan. Selimut dapat nipis kot. Lain kali sila bawa toto secukupnya boleh bungkus badan hehehe...

Akak marinate macam-macam. Dari ayam kampung, ayam bandar dan udang. Buat pulak sup tulang panas-panas. Nasi bertambah-tambah. Lepas suap nasi pi berendam. Lapar je langkah skit pi kat pangkin makan lagi. Pisang la brownies apa semua. Aku ngan mama tapau mc chicken ngan nugget ja kat drive thru sebelum Tol Gombak. Betul2 enjoy la, jarang-jarang dapat bermanja dengan alam semula jadi.

Sunday, 4 January 2015

Kaseh turns 5 @ Chili's, Suria KLCC



Erany's


Ezam's




Dress Elsa untuk Kaseh


 Kek pon Elsa



Powerpuff Gurls




 Abam sado



Makan-makan gathering keluarga kami sempena besday Siti Nur Kaseh yang kelima. Akak pulak baru dapat bonus Syabas yang enam bulan itu jadi makan busat!! Ku dapati tubuh Asyraaf makin abam sado sejak nak masuk darjah 1. So tahun 2015 semua 5 orang dah sekolah.