Tuesday, 25 November 2014

Fiske Steakhouse AU2



Ish macam dah lupa tajuk makanan ni tapiiiii...serius sedap dan murah!! Berbaloi dan tidak melobangkan poket anda!!

Sunday, 23 November 2014

2D1N : Johor Bahru











Jalan-jalan tambah mileage kereta huhuhu..tak pegi mana sangat pon. Ikut je ke mana roda bergolek. Petang Sabtu sampai ja rest kejap kat bilik. Then pegi Nusajaya nak tengok Puteri Harbour Park. Macam cantik macam comel je selalu tengok org tangkap gambar kat situ. Punya la ramai couple baru kawen pi photoshoot kat situ time aku pegi. Ontongla hehehe..

Malam tu meredah kelam cari Restoran ZZ Sup Tulang punyala nak sedut sum-sum tulang. Hmm..luckily ade Indian lady kami jumpa kat petrol pump suruh ikut sampai kat ZZ. ZZ tu depan kondo dia..tengkiu amma!! Sunday balik pusing kat The Zone pastu gi JPO. Balik KL dalam hujan selebat alam. Lenguh bahu kayuh dalam hujan, alhamdulillah semua selamat.

Saturday, 22 November 2014

Grand Bluewave Hotel, Johor Bahru

Spacious superior room which overlooking Strait of Tebrau and our neighbour, Singapore. The room is a bit worn out but still, spotless clean. Breakfast buffet spread was delightful and we enjoyed it very much.

Sunday, 9 November 2014

Konvokesyen USM yang ke 50

Biarlah gambar-gambar berbicara bila mana tutur kata tak mampu diluahkan lagi lantaran riangnya hati tidak terkata. Akhirnya...bercatwalk juga aku di pentas upacara konvokesyen!!

Saturday, 8 November 2014

Royale Bintang Penang

Stayed here for 2 nights during KonvoUSM. Very good service, using modern furniture and nice ambient around the hotel. Serve good breakfast, the bell man is extra courteous and very helpful. Do ask for government/corporate rate.

Friday, 7 November 2014

Cha-Time


Minum petang bersama dedak 
dan kawan2 @ Bestari Publika


 Networking session dengan bakal doktor-doktor pakar se-Kuala Lumpur 
@ Old Timer Kopi TTDI


 Makan sate dalam hujan kat Aji Don, Hartamas


Peace uollss


Bila la aku dapat minum ais huuuu

Thursday, 6 November 2014

Marhaba Restaurant, Publika





Nak bersila pon boleh tapi memandangkan...sambung sendiri la


Sape pegang henpon kene blanje semua orang


Love-hate relationship (matila kalau dorang baca :p)




Posh gile Marhaba ni, rase macam makan kat hotel huhuhu..set lunch boleh share 2 orang rege dalam 30 hengget..ape lagi try la kat side G4. Kalau taknak pening cari parking time lunch, valet parking je la ngam2 depan kedai huhuhu


 Lamb hanith yang menggiurkan. Hingga malam ku termimpi..

Wednesday, 5 November 2014

Boat Noodle @ Publika





kembar lekat di kepala

my manager and I

Okes ni tempat makan yang terbaru viral di kalangan MATRADERS..haritu Salon Du Chocolat khen...makan kat Boat Noodle ni murah je semangkuk RM 1.90 tapi dah tentu semangkuk tak cukup huhuhu..maka bertingkek2 la mangkuk itu..ade 2 soup iaitu creamy dan sour. Aku suka creamy...korang nak tau mana satu best rasala dua2 lepas tu nilai sendiri..time kasih puan pengurus saya blanje kami semua hikhikhik