Tuesday, 30 July 2013

Iftar BWED @ Ayam Kampung Damansara Perdana


Mr. Crabby, ade orang tu makan sampai 4 ekor! 


Bahan2 steamboat
 

Bara bara
 

  


Sotong besar lengan 

 
 Silalah percaya buffet ini berharga RM15 per pax huhuhu best best
Siap dapat Pepsi Kang ngan Pepsi Pau! 

Monday, 29 July 2013

Evolusi Gambar Raya


2008 @ Level 9. 
Sewaktu aku masih blur2 lagi



2009 @ Level 9
Mula mendapat cahaya petunjuk daripada boss yang baru balik dari Saudi



 2010 @ Level 9
NED & BPG bergabung memeriahkan suasana



 2011 @ Level 21
Boss putih saya yang kedua. Dia suka makan.Best!


 2012 @ Level 15.
Kali ni dapat lady boss, boss putih saya yang ketiga hehe.



2013 @ Level 15
Latest pic of us @ BWED hehehe

Friday, 26 July 2013

Hearts On Fire @ Habib KLCC


My baby fish Dany hehehe


Of course the bigger hand is mine


Mama I love you..mama I care..This is a long delay entry. Actually mama bought for akak n me this Hearts on Fire diamond ring on April.(She got 1 for herself too!) But I take this ring as my birthday present from mama. That's why I wait for July to come to post about it hehehe..

Thursday, 25 July 2013

Pre-Reunion Iftar @ Damansara Perdana


Coki yang tetiba muncul nak join hahaha
 

Terjumpa Eizlan Yusof, owh handsome nya!!
 

Sempat lawat opis Coki the loyar, teruk betul lepas makan kena naik turun tangga. Deng u Coki!
 

Kembar tak seiras hehehe
 

Event organizer la macam biase huhuhu  

Kami berbuka di Ayam Kampung Damansara Perdana (find on FB) or signboard dia tulis Chemat Ayam Kampung Publika. Landmark yang sgt senang ialah 99 Speedmart Damansara Perdana. Buffet RM 15 nett terbaik dari ladang. Ada masakan kampung siap ngan periuk steamboat..check it out!

Monday, 22 July 2013

Sekitar sambutan ulangtahun kelahiran yang ke-33


Mendapatkan GNC Gluta-Plus sebagai hadiah harijadi untuk diri sendiri
 

Black forest, kek besday


kecewa udang di Tesco abis, pi makan Tom Yang Goong Secret Recipe

 

His chicken cordon bleu
 

sahur masak sambal telur
 

@ Auntie Anne 


with my long lost friend 

Sunday, 21 July 2013

Iftar home cooked western food @ Ukay Perdana


Tuna Puffs & Sosej Croissants from Delifrance
 
Sambal kentang I buat
 
Coleslaw
 
Lepat pisang I buat
 
Broccoli
 
Fish n Chips
 

Grilled lamb and Marina beef patty


Setelah berkurung hampir 2 hari dalam rumah (Sabtu n Ahad) tak pi mana tak bercakap ngan orang..aku dah hampir sasau dok sorg2..sms akak masuk.."basuh kambing guna lemon ka asam jawa??"wahh cik jeb nak bakaq kambin..baik aku pack baju semua pi Ukay Perdana cepat2..bleh gak gomol2 anak2 menakan...bosan gile dok sorg ngadap astro petik remote control..dengan sekejapan rempitan maka sampai la kat umah akak..bawak sekali makanan yang aku masak tatkala boring2 tadi..

 

Saturday, 20 July 2013

Random pics on this Ramadhan



Masak bagai-bagai, makan sorang-sorang. Lunch hour dah pi beli sotong ngan pisang. Bayam, telur dan buah2 mmg ada dalam fridge. So masak sambal sotong ngan spinach scrambled egg. Top up ngan goreng pisang.


Gigih nak kasut pink. Friday long lunch hours cari kat Isetan KLCC ade display pair je size 37. Petang pi Isetan OU dapat gak new pair yahoooo. Berbaloi-baloi!


My pair of Timberland yang dah 2 tahun terbiar sepi tak dipakai..kluarkan dari kotak gabus2 skit..nak pakai jalan2 dan lenjan2 skit huhuhu


Yer..aku memang boring dok umah sorg2..jadi aku gi jengok kebun arwah papa yang tak terjaga dah..petik ape yg boleh petik..belimbing buluh, daun limau purut, daun kari, daun pisang buat main masak-masak huhuhu


Ini fruits platter buka puasa hari Sabtu sebagai usaha detox buffet on Friday  hehehe..top up ngan kek durian dan cempedak sama juice lemon madu..mabeles!

Thursday, 18 July 2013

A detox buka puasa



I had this for buka puasa as an effort of detoxification after filling up my stomach at KLGCC. Watermelon, jackfruit, seedless guava and mango were sufficient enough to make me full and rest through the night. This morning call was so easy hehehe..

Tuesday, 16 July 2013

Iftar USM Buddies @ KLGCC Bukit Kiara







Actually plan ni tertangguh dari result final exam 2012. So semalam result provisional dah kluar. Alhamdulillah kami semua lulus takde bintang2 so kami pi celebrate buka puasa together kat KLGCC. 

Rate sini RM 80++ tapi Mat Naset subsidized skit so bayar RM50 ja huhuhu..best2..tapi aku dah takde stamina la makan buffet..hari2 dok tibai fruits platter buka posa so dah terbiasa..makan buah2 dlu lepas tu korang agak bley makan banyak mana sangat kan..speciality sini lidah lembu bakar..fuhhh..ada baaaanyak makanan tapi banyak juga yang tak mampu nak rasa...

Tapi takpa la nak gather ngan kwn2 tu jadi agenda utama...kami dah berikrar nak bagi perabis semua subjek yang berbaki supaya dapat grad tahun depan..amin!!

Monday, 15 July 2013

Ketuk-Ketuk Ramadhan


Oleh kerana Chef Sri Gombak dah pegi umrah maka terpaksalah masak sendiri bagi meneruskan kelangsungan kehidupan Ramadhan huhuhu..Pjot dan Nazirah ade sekali berbuka sama2 so takde la sedih makan sorang2 huhuhu

Pagi2 b4 pi keje dah turunkan siakap ngan udang ke fridge. Balik petang dah lembut. Bersilat sejam maka siaplah 4 hidangan namely siakap stim lemon asamboi, tomyam udang, telur dadar dan serawa nangka.



Citer dia semua 3 orang tak leh posa..so kami course by course sampai dekat kol 9 baru beredar dari meja makan huhuhu..tembikai setalam, macarons dengan serawa nangka licin beb..top up lagi ngan eskerim hohoho

Pastu Nazirah pi keja syif malam. So Pjot la teman ku tido huhu..night b4 Nazirah teman..haishhh kene menikah cepat2 la jenuh carik kawan mintak tolong teman oiiiii huhuhuh