Wednesday, 29 May 2013

Retail Therapy @ Suria KLCC


Lama betul tak jenguk Total Women @ Isetan. Banyak juga baju baru..


Tak abis2 try S4 baru beliau 


Mad about shoes kat Parkson. Tapi memang mad betul..size tak brapa nak ade. Benci ahh. Lewre, Rins & Roy, Sole Lovers dll yang sale semua size limited or last pair. Kejam punya sale. Akhirnya..moccasin lagi..oranje


 Tu dia Kak Niza kalau dah kena rasuk Isetan haha


Kena pulak beef lasagne sebelum balik. Perfecto!

Tuesday, 28 May 2013

Tony Roma's 1 Mont Kiara


 Lunch berjemaah bersama ahli bersekutu BWEDers.



My catch was this rib eye steak @ RM 58.90


and this strawberry pina colada @ RM 12.90

Sunday, 26 May 2013

Road trip : Kuala Selangor-Tg. Karang - Sekinchan - Sg. Besar

Another impromptu trip. Go fuel up Viva and top up touch n go..just go!
120km drive n then we reached Pekan Sg. Besar for lunch. Stocked up seafood at Pasar Sg. Haji Dorani. 2 pit stops along the way back to buy pisang tanduk and jagung. Last stop at Cendol Bakar for their marvellous cendol tapai plus durian.

Saturday, 25 May 2013

Lepak's place nowadays

Gerak cergas di hari cuti untuk ke Perpustakaan Negara. We got to do a lot of reading for the exam. Yeah..10 subjek tahun ni semua baaaacaaaa..dah takde statistik, akaun, finance. Nak tak nak kena sit down and read read read. Later in the evening pegi sejuk2 minum Jus Amat. Lama tak kena jus nangka..

Friday, 24 May 2013

Combo Walkabout:TTDI, Ikano, Ikea, The Curve

Hantar Viva grooming kat TTDI in the morning.
Wash+vaccum+wax+polish+headlamp restoration for RM58. 
Kejar groupon ler apalagi.
Lepak Old Timer Kopi at the corner of Persiaran Zaaba while waiting.
Downloaded all video conference with the most fast wifi connection. Bliss.
Present hunting for the kids around the bush.
There goes my Wesak Day off.

Thursday, 23 May 2013

Monthly treat for mama

Hari gaji yang indah bawa mamaku jalan-jalan makan satay kat Satay Station Solaris. Ternyata mama impressed dengan size dan rasa satay kat situ. Tak mau yang lain dah hehe. Lepas makan pegi Sony Centre kat Publika sebab nak usya camera. Tapi SA kat situ cam layan tak layan tunjuk muka cam kami tak mampu beli je..ok fine banyak lagi kot kedai lain kan..

Baju baru note II

Membeli baju ketiga untuk smartphone dalam masa 7 bulan menggunakannya. Beli kat Publika kene ketuk RM80. Kalau dah berkenan tak menahan nak beli huhuhu. Esok tu jumpa kat Aeon Big Wangsa Maju cuma RM55..hail Publika hahah

Friday, 17 May 2013

Diary makanan bergambar


Sabtu, 11 Mei 2013: Kenduri anak Abg Shaiful dan Kak Laila iaitu bekas jiran sebelah rumah mase aku derjah 2. Yer..anak sulung mereka yang lahir sewaktu aku derjah 2 itu telah menemui jodoh cinta hati. Aku kakak besar sebelah rumah masih sesat dalam rindu hehehe..kenduri di Jalan Plumbum Seksyen 7. Hebat sungguh komuniti Melayu Islam di situ. Di sebalik rumah2 triple strorey semi D yang tersergam indah masih mengekalkan ukhuwwah Islamiyah yang erat. Aku kagum tiap rumah jiran ade tugas masing2. Rumah corner lot paling hebat sebab jadi musolla/surau untuk tetamu yang hadir.

 

Sabtu, 11 Mei 2013: Balik dari kenduri aku cuit Kak Niza. SMS aku berbunyi begini "Kak, jom ironman hahaha". Lalu dibalas dalam masa 30 saat "Jom2..kul bape?". Ish kalau aku ajak study kat library liat pulak Kak Niza nih huhuhuhu. Maka kami buatla movie review sat. Sebelum movie minum kat Auntie Kopitiam. Kopitiam ni masih guna perkakas hidangan zaman hang tuah hehehe


Ahad, 12 Mei 2013. Durian Mas Pahang yang disambar di Jusco Wangsa Maju. Setelah berhempas-pulas seharian memerah otak bersama-sama Kak Niza di Starbucks selama 5 jam, aku perlukan comfort food untuk stabilize. 3 ulas cukupla. Mama simpan dalam peti ais lagi 3 ulas untuk dimakan bersama pulut sibaq breakfast keesokan paginya.


Isnin, 13 Mei 2013: Makan2 Unit BWED di Satay Station yang ditaja oleh Tuan Pengurus Incik Ladi. 50 cucuk satay licin dibedal bersama bermangkuk-mangkuk Mee Rebus. 


Ini barang baik, ini barang baik..ini mem tuan pengurus buat..Tiramisu baik punyer khas untuk warga BWED.



Selasa, 14 Mei 2013: Konon-konon inilah dinner saya. Tapi saya tewas..


...dengan Klasik Satay Station di Kepong Indah.


Rabu, 15 Mei 2013: Sekali lagi konon-konon berlaku...


bakso @ ayam penyet AP


ayam penyet AP sambal menyengat blazing hot


Khamis, 16 Mei 2013. Buka puasa makan bagai selera resakse. Tak tinggal dessert segala. Elok la ade biskut buat tabur selit pisang nan sebatang. Sekian coretan diari makananku.

Tuesday, 14 May 2013

Cepat benar engkau pergi
















Huuu Moki dah takde..pergi tanpa pesan..kene kidnap kot pasal comel sangat...padehal baru je lepas main ngan Moki mase tu..Khamis lepas pas balik keje..ingat Moki gi berak cam biase la kat rumput dekat tong sampah..dah tu sampai azan Maghrib tak balik gak..gi umah sebelah2 tanya n cari..takde..arghhh stress la cite ilang anak kucing..asal bela je ilang..hopefully sapa jumpa Moki bela dia elok2..Moki tuuu Moki tuuuuu.

Thursday, 2 May 2013

Hatyai : Lee Garden Plaza


Pagi-pagi dah lompat atas tuktuk gi Plaza cari pulut ayam buat brekpes. 
Balik hotel sarapan dan cek out


Jalan2 kat Lee Garden yang kene bom tahun lepas tu. Mama terbeli kasut yg ada pig skin lining. Jenuh pi tukar pulak kene ambik yang lagi mahai...yang kulit babi tu 350bath je..yang sintetik sampai 620bath..nasib badan..


Letak mama kat Black Canyon Coffee dan aku merayap kat plaza 
cari pes tomyam, gajus, ntah ape2 lagi




Punya la banyak choice kasut kegemaran tapi semua ade pig skin lining...
tak bley beli laaaa


Kena swensen seround..990bath...

Wednesday, 1 May 2013

Hatyai: Thai Odyssey





Another reason to come back is cheap massage!! 360bath for 1 hr traditional thai massage. The same treatment cost RM82 at any Thai Odyssey in Klang Valley. Kalau 2hrs 600bath..boleh saaangat! Berbaloi la ngan sakit pinggang dok atas tren selama 13 jam itu haha...lokasi Thai Odyssey Hatyai adelah di sebelah Tune Hotel saje. Tak jejak tanah terus naik tangga skit sampai sudah..