Sunday, 24 February 2013

Viva @ Dr. Cermin Melawati


Bila masa kena batu pon aku tak tau..crack ni lebih daripada 1 kaki..cost nak bubuh silikon kasi rapat balik dah dekat ngan harga tukar sekeping...pejam mata tukar je la kannnn


Whole piece of UV windscreen cost me RM 440..sigh..abis bajet utk shopping kat Sogo Warehouse Sale


Saturday, 23 February 2013

Picnic @ Taman Negeri Selangor












Bangun pagi2 pack makanan semua2...dan off to Ulu Yam..dapat pulak pondok split level...memang best mandi-manda sambil buat river spa huhuhu



Friday, 22 February 2013

Ros Fatimah Nasi Padang


 My all time favourite sambal kentang


Entah kali ke berapa sudah repeat kat sini..lihatlah lauk pauk yang banyak itu..rendang limpa, paru berlado, masak lemak perut, sambal kentang, sambal merah..@ RM 6.50 saje...

Thursday, 21 February 2013

Banananaaaaa


Montel @ Sogo @ RM 3.90/kg


Berangan & Emas @ Gerai tepi Jalan Gombak @ RM 4/kg


Dole @ Jusco @ RM 5.90/kg



My premium energy booster


Di masa kini pisang seakan menjadi makanan premium di kota metropolitan Kuala Lumpur. Harganya makin menggila hatta hanya pisang-pisang tempatan. Kalau Dole atau Cavendish aku paham la sebab mungkin terkena tempias duti import..

Wednesday, 20 February 2013

Fresh breads @ Hero Wangsa Maju


Fresh from the oven...mmmmm oven fresh huhuhu

I like the one with grated cheese on top and oso with coconut inside

Enjoy!

Wednesday, 13 February 2013

Ladang Anggur Perlis

Perlis ada anggur? Menarik untuk dilawati..feeling pegi California la pulak huhuhu..anggur ade 4 kaler iaitu merah, hitam, kuning dan hijau..paling manis yang hitam dan paling besar sizenya yang hijau..aktiviti memetik sendiri dilarang tapi lepas tu boleh je beli yang siap petik dan sejuk dalam peti tu..sepeket dalam 1/2 kilo for RM10.


 
 

 
 
 
 
 

 


 

Sunday, 10 February 2013

Samudera Bistro @ Putra Brasmana Hotel, Kuala Perlis

Balik dari Penang teringin western pulak. Sebagai anak jati Perlis Dedeq pon mencadangkan tempat yang osem untuk western dinner di bawah cahaya rembulan sambil menikmati hembusan bayu laut. Ditambah pula dengan dendangan lagu dari penyanyi yang kelihatan saling tak tumpah macam Kak Linda. Mengekek kami gelak kata Kak Linda cuti seminggu balik Perlis dok part time kat Brasmana malam2 huhuhu..


 Kak Linda sedang part time uhuhuhuh
 
  
Oblong steak

Juices
 
Captain's steak
 
Banana love boat
 
Dedeq the Perlis navigator
 
The tourist huhu
 

Thursday, 7 February 2013

Photoshoot with Azuar

Azuar is a friend of mine who lives in Penang. No..not USM student and he doesn't have a FB account.  So tak perlu gigih nak add la yer..

Last week he came to see me at USM and  we went JJCM at Gurney Drive. Kena nasi lemak kukus then terus pergi ke Straits Quay tengok kapal layar.
Azuar brought his dslr camera so apalagi posing aje lah..pic banyak tapi malas plak nak share. .hahaha.

Lesson learnt tonight. .u can't share everything with people..even if you think they are your close n trustable friend. Filter your information, the lesser the better. Keep more in your private journal or encrypted files. God knows how women love to be heard but hey.. I chose to be different!
 
 

Monday, 4 February 2013

Sulaiman Capati, Astaka Tmn Tun Sardon

Dah 2 hari balik kelas ngan balik exam petang pi terjah Tun Sardon. Beli capati 3. Semalam kuah sardin ngan sayur. Hari ni kuah kari daging. Top up lagi ngan teh komtar. Aduh kaw la teh tarik tu..dgn bebuih yg mengasyikkan hehehe..hari ni siap ada dessert bubur kacang.  Sian dgr dia cerita. Org ode kat dia 50 bungkus. Blum advance duit pastu tak mai ambik..aku pon beli 2 satu bagi roomate. Tapi takpa sedap bubur kacang tu hehehe..

 

Sunday, 3 February 2013

My favourite spot in Penang

Definitely it is Queensbay.  Lepak makan jagung with the breathtaking scenery.  Pulau Jerjak, Penang Bridge, 2nd bridge, marine boat, kites. Just luv it. I could spend hours sightseeing and forget all the mess.


Yang sedap-sedap saja - Only in Penang

Diet di Penang? Holy crap! It' s almost impossible.

 Nasi Ayam @ Roadwalk
 
Cheese Naan & Tandoori @ Kapitan
 
Teh Halia @ Kayu Nasi Kandar
 
Abu Cucur Udang @ Seagate
 
 
Jeruk Madu Pak Ali @ Pejabat Am PJJ USM
 
Cucur Udang
 
Roti Tisu @ Kayu Nasi Kandar
 
Nasi Lemak Kukus @ Gurney Drive
 
Kari Ketam @ Kapitan
 
Mihun @ Cafe Fajar Harapan
 
Monster Burger @ Cafe Fajar Harapan
 
Cucur Badak Legend @ Cafe Fajar Harapan USM