Thursday, 30 April 2015

BWEDP Qualifying Visit Southern Region



Dengan geng MATRADE Johor




Lunch pit stop di Pantai Pengkalan Balak




Kalau stop kat R&R Pagoh arah selatan aku mesti makan nasi ambeng nih!




Room @ Puteri Pacific JB




Boss belanja dinner kat Sup Tulang ZZ. Ni la gear box. Sedut pakai straw.




Lawat Mr. Noh




Pepes ayam adalah sejenis makanan yang sihat dan berkhasiat



Kota Singa di kejauhan




Lunch yang dipayung oleh Iswazar di Restoran Singgah Selalu




Member lama belanja ayam penyet kat L.C Katering




Coffee anyone?




Adik ipar Juliana Banos (yang pakai cap)

On business trip to Johor & Melaka from 26-30 April 2015. I am grateful for the opportunity given and hope for many more to come. Amin.

Sunday, 19 April 2015

Lawatan Tapak ke Pangsapuri Sri Budiman, Alam Budiman U10 Shah Alam














Sebagai rakyat marhaen di kota metropolitan, memiliki sebuah pangsapuri kos sederhana adalah bagai igauan di setiap tidur malam. Terima kasih Rumah Selangorku kerana merealisasikan impianku untuk memiliki sebuah kediaman yang baik buatannya di lokasi idaman dewasa ini..Shah Alam!

Sri Budiman mempunyai keluasan 850-874 kaki persegi dengan 3 bilik tidur dan 2 bilik air. Binaannya yang menggunakan bata merah memberikan kesan penyejukan terhadap suhu di dalam kediaman. Pangsapuri 5 tingkat ini tidak mempunyai kemudahan lif, hanya ada tangga untuk mengasah stamina.

Monday, 6 April 2015

2nd Gathering, 6S Class of 1992.


Pre-gathering selfies. 


Ok mari kita lihat senarai kehadiran kali kedua ni.

Dewi Rohani Mashitah Bustamam
Ezatul Eliza Kamarudin
Hasniza Md Hisma
Liza @ Sri Redzeki Mohd Anuar 
Mimi Narita Hanim Shamsuddin
Nor Haniza Hashim
Noorul Syakirin Mohamad
Nur Fatin Abd Aziz
Nurul Aida Ahmad
Nurul Aini Ahmad
Nurul Huda Mohd Annuar (host)
Yusnita Azira Abd Rahim


Kiri ke kanan: Elle-Dewy-Aini-Aida-Huda-Fatin-Nyza-Mimi-Has 


Our 1st gathering was on April 2013 di rumah Aini. So yang 2nd ni after 2 years. More or less muka-muka yang sama time 1st gath. This time Huda balik cuti dari Sydney dan berbesar hati nak jadi host. Kami apelagi, ayuh serang Lembah Melewar huhuhu..



Berdiri kiri ke kanan: Elle-Yus-Has-Mimi
Duduk kiri ke kanan: Fatin-Aida-Liz-Huda-Syakirin 



 
Starter makan beef stew dengan baguette yang ibu Huda masak. Pastu terus lompat kat salted caramel brownies Has yang gooey gooey. Then acara penantian laksa Dewy dilalui penuh kesabaran. Dewy hampir sesat ke Wangsa Maju. Kami dah kegelisahan sampai gigil kepala lutut huhuhu. Dalam kol 1 thari maka sampai la laksa yang menjadi fenomena di group whatsapp kami.




Menyeringai masing-masing
Kenyang. Happy. Sugar Rush. 




Our host, Huda
Ku menggayakan selipar ibu Huda.








Acara gossip lite2 berlangsung di meja makan hingga tak sedar waktu berlalu. Sungguh masa mencemburui kami semua. Lantas kami tak melepaskan peluang bergambar ala MLM dengan bimmer Nyza yang putih, ku putey barula putey. Mimi dengan skirt yang efek berangin huhuhu..







Sufi Asfi Kaleela gooey gooey. Geram la ngan si kecik ni.



Ada laksa Di Raja kak ipar Tee Emm Jay :p
Ada beef stew dengan baguette
Ada brownies & ice cream
Cucuk2 tu aku suka ade telur puyuh



Meja ni kanak-kanak suka sebab ade hidangan keriangan.
Biskut teddy, buah pon kena cucuk, muffin kecit.


Ingat-ingat balik macam baru semalam satu kelas darjah 6. Tapi bila tengok anak Aida dah darjah 6, anak Fatin darjah 5 cepat2 tersedar bahawa alamak...mekss kertu sudeyhhh!!

Apa pun memang syok jumpa kawan2 dan makan2 dan sembang2. Yang jauh didekatkan. Yang dekat bertambah mesra...sekian slogan gathering kali ni..sampai jumpa lagi di Orchid Room, Majestic Hotel di gathering akan datang hoyeahhh!!