Tuesday, 21 July 2015

Pullman Putrajaya Lakeside : Resort Within The City



Atas bilik ni ade momok..tengah2 malam ade bunyi orang alih furniture


Bath tub ala Moroccan


Mama di depan jambatan


 Dinner at Senja by Orchid


Architecture di Pullman agak mengagumkan. Aku suka.

Bangunan apa belakang tu aku blom abis kaji


Muah ciked



#TeamRayaKL berjalan-jalan ke Putrajaya on 2nd raya. Well tahun ni akak beraya di Ipoh so a bit boring sikit la rayaku di Sri Gombak. 3 malam akak balik Ipoh, tahniah! Anda memang kesayangan mak mertua lah! 

Mula-mula aku nak pegi Penang tapi memikirkan ku tak sanggup nak kayuh lama-lama dalam jem maka naik saja MEX highway maka berdezup 15 minit drive dari Jalan Tun Razak maka sampailah Putrajaya yang indah. The initial plan was to try Tubester, latest attraction/ ride by Cruise Tasik Putrajaya. Tapi masa kami sampai petang tu mentari sangatla menyinari kehidupan. Takde mood aku nak basah ketiak ngan baju raya berjahit manik bagai huhuhu..

So pegi ke Ayer @ 8 nak makan Thai Food pon totop! No choice kena redah IOI City Mall. Suprisingly ramai sungguh orang kat mall tu. Aku pon taktau mana mai orang ramai-ramai di hari raya. Last2 try ade satu kedai nama Senja by Orchid. Meletop2 ayam masak lemak cili padi kat situ. Menangis-nangis kepedasan ku di petang raya. Sendu sangat..

Friday, 17 July 2015

Selamat Hari Raya Aidilfitri






Khas untuk pembaca Elle is Everywhere,

Semoga bergembira bersama keluarga yang tersayang. Makan tu beringat sikit dan hati-hati di jalanraya. Keep safe, keep fit!

Friday, 10 July 2015

Toby and Tito lately









Sejak posa ni banyak masa kat rumah sebab tak keluar sangat. Balik kerja ja terus kunci pagar. Weekend kemas rumah. So my anak bulus amat gembira dengan melihat kelibatku lebih kerap di rumah. Nampak aksi menarik sikit pasti ku ketik kamera..penghiburku owh Toby dan Tito.

Thursday, 9 July 2015

Submit Loan & Approval



24 Jun 2015

Ambil cuti dan pergi Putrajaya. Sampai kat kaunter semua dokumen disemak. Ada 2 dokumen lawyer bagi tak lengkap. Tak mengikut format dalam website BPP. Nak jadi monster pon bulan posa. Patah balik ke Jalan Ampang dan minta lawyer buat balik dokumen. Minta runner diorang submit semula ke BPP. Lawyer taknak hokeh...takpe la..aku sabar..aku sabar..


25 Jun 2015

Pergi ke pejabat lawyer untuk collect surat akujanji pemegang pertaruhan yang ikut format dan surat gadaijanji apetah. Syukur la aku ni pandai bawak motor. Kalau petang-petang nak meranduk jem maha melekat kat KL tu ngan keta...heyy..sabar la..sabar la..


26 Jun 2015

Mintak time off jap ngan boss pegi lari ke Putrajaya sat. Submit lagi sekali. Alhamdulillah kali ni sukses!


29 Jun 2015

Cek status online -LULUS! Terus mintak cop HR dan send pos Daftar surat setuju terima ke Putrajaya.


2 Julai 2015

Hardcopy sampai. Noted and file. Yippie!!

Beberapa hari lepas tu cek dah AKTIF! OK sekarang kita buat waiting game je la...sabar tu kan manis akhirnya...

Kompilasi Makanan Sedap Ramadhan 2015

















 













Let the pictures do the talking..peace..selamat berbuka yalllsss!

Sunday, 5 July 2015

Ana Patin House, Mutiara Damansara & Tous Les Jours, Bangsar






Buka puasa get together yang meriah...lama gile tak jumpa korang especially Pjot lah..hibernate manjang je ko kan..book meja di Ana Patin House dari Khamis lagi...Ahad tu tengahari tepon order lauk pulak...masak tempoyak ikan patin tu adelah amat sedap!! Selain tu ambik masak lemak pucuk paku dan patin goreng berlada...Coki gatai nak amik ayam percik sudahnya tapau saje..

Then pegi SS2 sebab Nazirah mengidam durian la pulak...kena durian 101 Johor..hmmm..aku rase seulas saja memang la creamy yummy..

Moreh and wrap up di Tous Les Jours Bangsar..tunggu Coki punya janji dah 2 tahun nak bawak datang sini cisss..pastries kat sini memang lazattt dan juga cheesy mushroom omelette di bawah harus dicoba ya!!