Wednesday, 21 August 2013

Photos with notes for the past 10 days


 Hot cham @ mana ha?? Serius dah lupa huhuhu..
tanda2 penuaan dah mula menampakkan diri


Kari sotong @ Kudu bin Abdul Jalan TAR
Rempit sewaktu lunch hour kerna  
tiada kedai makan buka di sekitar Jalan Duta


Mee goreng mamak buatanku yang sungguh pedas


Kesian Dany terjelir2 lidah menahan pedas..
dah la dtg carik rumah sampai sesat2..
nasibmu la Dany uhuhuhu


Pi besday party anak member seHabib Dany kat Jln Enggang


Love-hate relationship dengan durian dah mula balik


Late night supper dgn Miss doctor ER lepas trauma
tengok Conjuring..



Lemang Pak Ajai untuk jamuan BPP
Sedap tak korang makan semalam?

Saturday, 10 August 2013

Beraya di Sendayan & Mantin


Terbaik ni buat cicah sambal kicap


On the way balik PD singgah Bandar Sri Sendayan.
Visiting Ain of Siblings97


Pastu gi Taman Bukit Belian, Mantin. 
Umah tok bisan mama no. 2


Asyraaf ngan abah sedondon. Beria selawat


Kembar Dogha


Hansel & Gretel

Akak, kambing & I

Friday, 9 August 2013

Akar Beach Resort, Port Dickson


Raya by the beach. Impromptu trip as usual..malam raya kedua tepon hotel2 kat PD dan Melaka. Last2  dapat gak 1 bilik kat sini


Terjah kedai makan counterpart kat Pekan Teluk Kemang. Dah la makan macam2..towkey tak bagi bayar pulak..rezeki la kan..


Pusing-pusing PD Waterfront.. 


Peaceful area and clean resort.

AKAR is acronym of Abdul Karim Abdul Rahman, the owner's name of this place. Mama time breakfast  pagi2 tu boleh pulak buat temuramah ngan anak owner tu. Ramah sungguh. Kalau aku memang tak la. Aku lebih rela tambah nasi lemak, lontong dan mee goreng mamak yang lazaria tu..hehehe..they served a really good breakfast. Not many choice but sufficient to kick start your raya morning. Lontong tu yang terasa cam raya skit hahaha..sambal nasi lemak yang terasa asli kekampungannya..overall tempat ni best la aku bagi 4.5/5 bintang hehe

Thursday, 8 August 2013

1 Syawal 1434


Family photo


 Yang ni cukup ahli tapi semua gelak huhu


Baju kebaya aku tak siap..seb baik ade dress contingency plan


Erany's b4 balik Ipoh


3 tiers sweet treat



Tahun ni pon saya ngan kakak saya 
tak sempat tolong mama balut ketupat palas.
Balik2 keje semua dah siap...

Wednesday, 7 August 2013

Preparation Raya


 Rendang daging 2 kilo


 Grooming skit buang kerak2 tumit


 Tahun ni tambah hiasan flora dan fauna


Fresh flower ckit kasi naik seri

Tiap2 tahun camni la..takde beria ape sangat pon nak raya sebab kami lagi suka bulan posa..tapi raya tetap kena raya btoi tak huhuhu..syukurla dapat pelepasan kol 3 ptg kan....

Saturday, 3 August 2013

Iftar Siblings97 @ Bayou Coffee House, Cyberjaya


Pengerusi Kery Kadir bersama Kabi


Amir, Nuar, Aleng, Islah, Boie 


Lagak kacak di depan lensa sebagai singlets


Nazirah, Farah and I


Syerry n me


Between vases



Lotus notes


Flowers


Vape session


Elle, Farah, Seri, Fira, Syerry, Nazirah




Putera

Puteri

Acara tahunan Siblings97 kembali lagi. Ke Cyberjaya pulak tahun ni. Kire paling ramai kot sebab kami occupied satu dewan kecik yang siap ade pentas. Bebas kanak-kanak melompat huhuhu...lepas tu sesi supper bujangan disambung pula ke Gulam Mee @ Kota Damansara lalalala..