Sunday, 31 July 2011

Chatime Pearl Milk Tea





Sewaktu saya berjalan2 di Gardens tempohari, saya telah melewati sebuah kedai minuman yang terkenal di Taiwan iaitu Chatime. Tanpa berlengah lagi saya terus beratur untuk mengambil giliran bagi membuat pesanan teh mutiara tersebut. Rasanya enak dan saya pasti ke sana lagi!

Saturday, 30 July 2011

Pesta Donut dan FroYo

cMoo Cow frozen yogurt yang bakal menjadi rival utk Tuti Frutti


12 keping big apple - akak bawak




12 keping krispy kreme-ezam bawak





manjer yang makan sikit


kaseh ngan pak ngah


Akak ngan abangku menapau donut secara besar2an sempena besdayku yang da lepas. Ezam singgah jap je sbb nak rushing catch flight ke Tokyo. Kesian pencinta ayam kena sambut posa kat jepun selama seminggu huhuhu. Akak plak stay sampai malam. Budak2 semua siap mandi wangi2...mak tok buat mee goreng basah..yummy!




Friday, 29 July 2011

Jamuan sambut puasa BPP

Ayam masak merah


Jelatah


Bahan mihun sup


Oranje


Chiffon cake


Bandung soda


Bubur kacang durian


Hadiah macam2


Hadiah besday aku




Rakan segedix


Lelaki2 BWED




Bos pon dpt hadiah besday


Hehehe Dato' Zak suka


Wednesday, 27 July 2011

Singapore : Sneak Preview

Aku dan calculator mini di tangan kanan tak dapat dipisahkan.
Setia mendarab 2.5 bagi setiap harga barang uhuhu


Matrade + Spore DEWI + Noraini Cookies
Azi + Lisa + Elle

Mirrors are everywhere

In the ballroom


My handsome ex-boss

Singapore : Networking Session with DEWI Singapore and One to One Business Meeting







Registration Counter side by side with DEWI's officials








This Tiramisu was awesome



Mango cheesecake ini juga



Salmon sandwich ni tak try pon



Matrade HQ team



Matrade HQ and DEWI Singapore team







Mr. Idzham giving remarks



Our MC



DEWI Chair








Puan Asmah from Muhazrin Holdings Sdn Bhd




Mdm Cindy Chong from NCL Solutions Sdn Bhd


Puan Fauziah from My Haiz Sdn Bhd






Recently I'd been given an opportunity to join a business mission to Singapore. Business Mission For Women Entrepreneurs To Singapore has been held from 24-26 July 2011. 16 women owned companies joined this programme and 4 officials from Matrade HQ as the main secretariat (Mr. Idzham, Mr. Zahir B, Azima & me). There in Singapore, we collaborated with Matrade Singapore and DEWI Singapore in order to make this event such a successful event. Alhamdulillah this programme went smoothly and the news was spotted in Berita Harian Singapura the next day. Bangga sey..masuk berita negara jiran hahahah. So it was really a great experience and I enjoyed Singapore very much. (Despite all the babi guling yang bersepah)


Tuesday, 26 July 2011

Singapore : Mustaffa Centre










Rambang mata




Azi's Burberry Touch ($42)


My Eternity ($65)



Konsep Mustaffa ni macam Mydin, everything's in with cheaper price tag. Tapi beza ngan Mydin, Mustaffa ni ade juga original branded items cam Nike, Adidas, Samsonite, Swatch (just to name a few). Dan benda penting yang dicari-cari dtg Singapore ni tentunya perfume!! Delegasi diberi masa 2 jam untuk explore Mustaffa. Azi n me stuck kat perfume dept selama 1 1/2 jam huhuhu...gile rambang aaaa...takde sape nak tolong spray tester ke layan manja2 cam biase kat kaunter..layan diri sendiri je la kat rak perfume tu..pening aku dah la takde biji kopi nak neutralize..so I get 100ml EDP of Eternity for my self, 30ml EDP of Escada Incredible Me for Haza and 30ml EDT of Salvatore Ferragamo Incanto Shine for Pija..mereka kirim ngan aku..harap semua gembira ngan perfume memasing huhuhu..tu je mampu nak beli..letih nak convert weiii