Sunday, 24 January 2016

Short Getaway to Melaka


Mermaids in bath tub



Jalan-jalan kat Jonker beli jus tembikai baik punya..
berat pulak nak heret tembikai tu

 

Kaseh dan aiskrim. Baguih makan sampai habis.


 Ketam bercili di Deli Muara, Alai. 
Termimpi-mimpi sehingga kini.


 Swimming training with Maksu.
Kaseh really enjoyed her swimming time.


Maksu the Coach.


Balik bilik sambung party buih. Ape2 je la Kaseh!


Kaseh dan Maktok bergambar kenang-kenangan sebelum check out.


Maksu bawak Kaseh makan cendol di Jonker 88


Jalan2 skit...


Lokasi kejadian : Kuih Keria Antarabangsa Haji Jalil, Limbongan.
Kelihatan seorang wanita menikmati kuih keria dengan penuh perasaan.
Sedap sangat agaknya..apalagi? Sila terjah!

Waze aje Masjid Limbongan, sure sampai hehehe..tak caya tanya Izyan :p

That was how I ended my short trip to Malacca recently.

Friday, 8 January 2016

Networking Lunch at Lanai Kijang, Bank Negara Malaysia



 

I went to Lanai Kijang somewhere in December to have lunch gaya resort dengan harga mampu milik hehehe..actually Bayah of Siblings97 just joined BNM for about 1 month. Aku dengan semangat contact Bayah sebab nak dine in kat Lanai kena staff bawak kita as a guest. Tak boleh simply masuk. Kalau Sasana Kijang boleh, tapi harga lain la hehehe...

So on that day aku makan full course lunch hahaha..starter dia seafood salad ke ape nama complicated tak ingat and then chicken chop dan watermelon juice. Pencuci mulut paling terbaik Embun Menitis (sago gula melaka) wash down dengan teh tarik. Arghhhh...Jumaatku terasa indah sekali eheheh.. 

Semua item tersebut dalam RM 24 nett. Owh bahagia..please Bayah aku nak inbox resume laju2 hehehe..

Sunday, 3 January 2016

Saturday, 2 January 2016

Tea Time at Zawara Coffee


Makan dengan abam2. Menyambut ketibaan Sheikh Ismardi yang baru pulang dari ICN dan transit di KUL sebelum terbang balik ke AOR. Gegeh drive sampai Zawara Coffee Bangi. Gentlemen sungguh abam2 amikkan order dan bawak foods. Merase jadi mem sekali-sekala. Syukran jazilan ya Sheikh sebab melanja sedap2 semua. Sheikh yang pakai baju Adidas hehehe..alhamdulillah 'ala kulli haal..



Dating dengan Kak Niza pula di Zawara Coffee Danau Kota 



Sedap betul Belgian Ice Chocolate 
  
Melt burger dan roti peanut tu pon sedap.


Kami berdua merenung kembali jalan perjuangan pengajian pasca siswazah yang nak masuk semester ketiga. Check and balance, sharing some inspirational thoughts. Satu tips kalau nak mengaji sambil bekerja, make sure ada tagging buddy atau support group. Kalau tidak kita mudah hanyut dan lost track. May Allah ease our path towards success.

Friday, 1 January 2016

Dim Sum Buffet @ China Treasures










Dim Sum Buffet at Sime Darby Convention Centre. Order whatever you want but do not waste. Sedap tapi Dolly Dim Sum is still the best.