Sunday, 21 December 2014

Boh Tea Plantation, Sg. Palas @ Cameron Highlands


Afternoon tea with a breathtaking view, priceless.


Mama dok susah hati nak pusing2 turun bukit pulak nak balik KL.  Semalam waktu mai naik ikut Tapah beliau mengalami pening lalat


Driver merangkap supir dan travel agent hehehe..route nak sampai tempat ni adalah sangat mencabar. Sila tarik nafas panjang2 kerana jalannya one way pusing bukit. Sesuka hati membunyikan hon apabila tak nampak apa yang datang di sebalik bukit.


Patutnya kena parking dan hiking dalam 200 meter sebelum nak sampai ke cafe nun atas bukit. Tapi aku minta kat pak guard untuk drop mama kat atas dan pusing balik. Pak guard kata pi la parking kat atas terus. Pucuk dicita ulam mendatang hehehe


Ada sorang awek Arab tolong tangkap gambarku. Mama tengah menghayati kehijauan ladang teh sewaktu ku bershopping beli teh Boh.

2 comments:

Najib Ariyan said...

Hang pegi Cameron Highland kaaaa??? takdak singgah memana tepi jalan kalau ada jual2 durian kat situ... orang cakap durian orang asli jual tu memang paling sedap di dunia... tak tau lah dunia nyata ke dunia bunian... tapi memang paling sedap sebab pernah rasa dulu

Elle is everywhere said...

Durian hutan kot..takde musim time pegi haritu