Friday, 29 August 2008

Accessing and Branding for International Fashion Market

Farhan, Fairuz and I registered for the seminar, but Fairuz withdraw after 1st speaker session due to her finger injury dressing treatment.


I'll be attending the above mentioned seminar for the whole day at MATRADE hall. Excited nak tengok fashion show huhuhu..antara yang akan dibincangkan:

-HOW METHODOLOGY HELPS IMPROVE SPEED-TO-MARKET, ON TIME DELIVERY AND FIRST TIME QUALITY WITHOUT MAJOR INVESTMENTS?

-FASHION TREND

-CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY (CSR)

-BRANDING MALAYSIA COUTURE

-HOW TO MAKE BEST USE OF TRADE EVENTS

Gain knowledge bebeh..no pain no gain..

Tuesday, 26 August 2008

Mixed Stories

Triple play at Chilis Midvalley on 23/8/08, Ezam membawa baby dan ibu outing buat first time, tgk parenthood expo skali kat MVEC..owh ya Chilis Mid adalah tempat dating Ezam&Ija buat pertama kalinya..




Ade bisnes apa di sini? Jalan2 cari pasal huhuhuhu...security cam Austrade




Egg&Chicken Wrap ni sedap woo..kena plak ade spesel discount on every Tuesday..mmg best la..dia serve ngan orange juice cuma RM 5.80



Teman si Fairuz cabut kuku yang tersepit pintu kereta...mak ai...memancut darah...lomah lutut den..

Ni cam biase la.. chop & steak- Black Pepper Steak + Honeydew Juice..stended la aku nye feveret




Sempat lagi gi Sate Samuri kat tepi MRR2..ala dekat platinum victory tu la..layan aje..


Lastly pic daddy cool ngan baby ammar asyraaf..wah pandai menyusukan baby yer..ammar dapat tilam paling lembut hahahaha..

Sunday, 24 August 2008

Pernah tgk gigi rabbit?

Diet progress: Total weight loss to date is 5kg (2 weeks)
Tapi skrg rase lapa ujan2 ni. nak pi mkn nasi skit

Saturday, 23 August 2008

Memori daun pisang waktu jalan2









Seorang ayah memelihara anaknya dengan baik; ia memberinya makan, pakaian dan minum, mendidiknya hingga menjadi orang pandai, rela tidak tidur demi anaknya, rela untuk tidak makan asal anaknya kenyang, dan bahkan bersusah-payah agar anaknya bahagia. Namun sebaliknya, ketika sudah berkumis lebat dan kuat tulang-tulangnya, tiba-tiba ia menjadi seperti anjing liar, meremehkan jasa orang tuanya. Ia tidak hanya berani menghina, tetapi juga melecehkan, acuh tak acuh, bongkak dan derhaka terhadap orang tuanya. Dan semua itu, ia tunjukkan dengan perkataan dan juga tindakan. (Dipetik dari Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni)

Tuesday, 19 August 2008

Stress Management Course












Berjaya Colmar Tropicale, Bukit Tinggi


3 hari 2 malam


Bersantai,makan2,jalan2


Betul2 destressed hehehe...


Hari2 layan kambing


Sup la, steak la..


Balik2 dapat la..demam panas


batuk kokol..selsema complete package


Kat sana bukan main lagi


Layan bowling ngan karaoke


Balik kol 2 pagi..ish2


layan.....

Malam MATRADE 2008



The pictures describe the feelings!!yeah..another chinese cuisine...at One World Hotel

Thursday, 7 August 2008

Something to work on

2 days in a row lepak KLCC, yesterday watched dark nite and today susuk pulak..yeah hari ni amik off...setelkan ape yang patut...then perasaan membuak2 nak tgk susuk...argh...nape la aku nak sgt tgk citer melayu kat cinema...patutnya beli je la kt pasar malam...susuk ni tah le..ade motif ke..jalan citer slow..terkejut2 tu mmg la..dah citer seram kan...tp ramai gak dlm panggung tadi..tah la rase mahal lak seploh inggit utk citer melayu..takpe2..support malay movies yahhh...
hmm..i have to focus on my diet/weight loss project..somehow herbalife tu kena la abiskan..expiry date pd 25/10/08...susu dah beli 24 kotak tu...makan la weiiiiiiiiiii....camne la nak disiplinkan mulut dan perut aku ni...jumpa bapak dietician pon tak guna ini mcm woooo...ok2 mari memujuk hati untuk berhenti memanjakan selera...maka..blog ini takkan lagi dipenuhi menu2 yang membakar selera anda....hanya tulisan2 picisan yang menemani anda...