Saturday, 27 December 2008

3 hari 2 malam - Kangar






Hanya pic sawah padi yang dapat ku capture...bateri henpon flat...uwaaa..kene pinjam henpon budak kici..kalau tak mmg terputus hubungan..


Perjalanan KL - Kangar mengambil masa 6 jam sahaja..minus berhenti kudap2 di Gurun. Tu pun drag dari Sg . Perak ke Gunung Semanggol mmg tak ley stop..tade parking oiii..sampai kat Gurun tu mmg dah kebuluran.


Sampai umah Pak Lang mandi2 pastu rehat la..dah kol 9 malam...tengok la cek amanah raya tu...duit pusaka arwah tok wan...mama jadi OKB la huhuhu..boleh bayar cash sebijik Viva..


Esok tu ingat nak balik dah...tp nak lawat Ngah di Desa Pulai..pegi2 kena tahan tak bley balik..diorang suro tido semalam lagik...so ade la masa ku pusing2 Padang Besar...tapi dah pegi bosan plak..balik2 yang tu jugak la kan..carik pekasam pon tak jumpa..last2 tapau laksa+abc+cendol balik kenduri kat Desa Pulai..malam abg Lutfi jadi chef siam..masak ikan 3 rasa,daging kicap,sambal sotong..abis la percutian...so Isnin pagi gerak balik..singgah SP tengok umah,penyewa baru masuk..lunch kat umah Pak Ndak the terus balik KL..arrived safely at Sri Gombak around 6.30pm.. jammed sana sini kat hiway..


Friday, 26 December 2008

Day Tour - Morib, Bagan Lalang















Gentleman, please start your engine..the journey started at 3 pm. Route : Gombak - KL - Sg Besi - Nilai - Olak Lempit - Banting - Morib - Batu Laut - Bagan Lalang - Sepang - Nilai - Kajang - Cheras - KL - Gombak.


Sampai jugak hajat di hati nak gi Czip Lee..Czip Lee ni one stop centre utk stationery dan buku2 kat kajang, kalau outing dulu2 ni tempat wajib singgah..ulat buku kah?..cool aa tempat ni..baru tau ade outlet kat Telawi, Bangsar. Takyah dtg Kajang dah aa kalau rindu sama Czip Lee huhuhu..

The old - The new

The old Citizen given by Ezam in 2002...still in good condition..only the sratch on the screen make it looks quite old hehehe



The new Casio as a token for myself, after working so hard this year hahaha..ade saja la alasan kan...ok la tu..dah lama tak beli jam..ade la 8 tahun camtu..last beli ngan duit ptptn time kt ukm dlu..mana tah jam BUM tu..



Thursday, 25 December 2008

2 hari 1 malam - Kajang


Cuti 5 hari bermula dan langkahku telah mula memanjang..pas keje online kejap..si Fairuz ditinggal keseorangan kt umah..family semua balik Muar..dia tak ikut sebab Jumaat kene stat keje kat Maybank..waa..member tu suka la dpt keje baru..credit control officer nun di dataran maybank bangsar..ku telah nasihatkan dia supaya tak lari lepas sehari bekerja hahahah..


Ajak dia makan sate samuri kat bangunan dato' nazir..amik dia then zass gi mamam...balik tido la kat tmn desa baru tu..bangun pepagi nasi goreng dah tersedia hehehe..bagus anak dara ni...ptg sikit jalan2 kat kajang..holaa..very the memory la..cam outing lak rasanya...pusing metro..mkn kat cottage bakery..juga membeli seutas jam buat kali kedua di Kajang...1st dlu thn 1997..hehehee..same gaks beli Casio..bargain abis..org kedai tu pening kepala sbb aku mintak tawar la, screen protector la..free gift la..saja ja kacau mamat cina tu hehehe..

Wednesday, 24 December 2008

Factory visit - Klang & Shah Alam

Today I've been given an oppurtunity to do Factory Audit Visit. We went to La Joise Industry(M) Sdn Bhd at Taman Sri Andalas Klang and also AHP Sdn Bhd at Seksyen 24 Shah Alam. La Joise doing business in spa services and spa training centre. It also has various aromatherapy products manufactured somewhere in Sg Manggis if I am not mistaken. AHP doing automotive plastic parts-OEM for Proton and Perodua.

The lady boss of La Joise-Pn Joyah, mind you the classic name , treated us for lunch at the nasi kandar near her shoplot.

Later we went to AHP just in time..kudos to Mr. Zahir for being such an efficient team lead..no sesat barat walau seinci cuma even without the map..very smooth..i loike..

Owh ya..so many sample form La Joise..bust massage oil,relaxing massage oil, cellulite massage oil, burner and candle and the essential oil..one set..really nice one..with the english design..promised to the clan to do the aromatherapy session next friday..firstly i will do bust massage..who want to get the service?free of charge maaa huhuhuhu


Sunday, 21 December 2008

Pizza Hut Maju Junction yang lembab

Waited this cheesy baked meatball for 40 minutes..

Hot dog yang kecil..boleh la Rm 2.00 je..

Saturday, 20 December 2008

What's inside?

Luv the pinky bag by Sasa..what's inside??what's inside yea yahh...

After 2 weeks of perfume testing homework at various shopping complex..u name it...Sogo, JJ, MJ, Isetan, Robinson..semua ku redah..akhirnya tada...

Hugo XX EDP version.,XX ni yang EDT pon ade..tapi EDP ni limited edition so amik yang ni je la. Antara perfume lain yang turut di consider adalah
-Sean John Unforgiveable
-Hugo Femme
-Hugo Deep Red
-Paul Smith Floral
Since XX the latest so dia menang la
Hasil tangkapan lain adalah slack di Ms Read dan blouse di FOS..owh ya..sempat singgah kenduri Ila kat tmn Ehsan dan attend christmas party kat Mary Chia..pusing2 midvalley sampai lenguh..