Sunday, 20 December 2009

Cheers



Motif? Tadi beli sparkling juice, nak krismas ni murah la pulak kat jusco Rm 4.69 je..selalu 7-8 hengget..so bawak balik umah aku explain dlu kat papa...juice ni lebih kurang air Istak yang aku bawak balik time MIHAS hari tu..sbb nye dia suke sgt Istak tu ha..smp la ni aku carik kat market tak jumpa2..packaging Prinz Sparkling juice ni sebijik la botol wine..siap ngan penutup gabus tu...pop meletup time bukak..tapi idak la aku goncang2 parti buih ke..sbb mcm wine la aku kene explain dlu..kang salah paham susah pulak...so papa kata esok je la dia minum..aku dah simpan lam fridge kasi sejuk...rasa dia cam ribena sparkling tu..tak la manis sgt..ok la..



Wednesday, 16 December 2009

Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun

Doa Akhir Tahun. Dibaca 3 kali pada penghujung waktu Asar, sebelum masuk waktu Maghrib.


Doa Awal Tahun. Dibaca sebanyak 3 kali selepas solat Maghrib.


Sunday, 13 December 2009

Delicious One Utama




Frosty Lychee Lime


Iced Cappucino



Carbonara



Bolognese
I've been eyeing this cosy makan place lama dah..if you are around Midvalley..Delicious located exactly beside Starbucks Coffee. The outlet seems quite crowded n noisy. It's different at Delicious OU, the non-smoking area is peaceful. Sesuai la nak makan dan bersenang2 lama sikit..kt OU ni Delicious located at new wing..
So me n partner in crime agak pening nak memilih ape nak makan...semua nampak cam sedap dalam menu tersebut..lama jugak belek...last2 kitorang decided nak try pasta. Ended up carbonara tu tak abis pun sebab kemuakan...actually one plate of pasta tu boleh share 2 orang. Tamak kan huhuhu..
Frosty lychee lime tu mmg ooooniikk...nnt nak try blend kat rumah la..enak bangat!!Pusing2 OU selama 4 jam..ade org tu shopping bukan main lagi..tak cukup tangan nak bawak barang huhuhu

Friday, 11 December 2009

Lasagna sedap


If you're a lasagna lover..then you should try this one..at Signature food court KLCC...Cafe Milano....it's really yummy bebeh!owh ya..the price is RM 8 only. Go n bite!

Yoyen n Bubu


Skrg bubu dah ade kawan..Yoyen..yoyen ni sesat dari mana tatau..first time datang ade rantai loceng..2nd time dah takde loceng..jadi aku isytiharkan sbg kucing aku je la..yoyen ni budak lagi..bulu je banyak tapi kurus..angkat2 ringan je..manja abis..pesal tuan dia buang ha..

Wajah-wajah jelita


Saturday, 28 November 2009

Someone is prettier now

Dengan produk Shadira, kini saya tampak lebih anggun dan berkeyakinan eheheh..jangan marah aaaa..lama giler tak jumpa si Fairuz ni ...org senang hati la skrg keje kat TUDM tu...manyak best aaaa..makin chubby juga...mekasih la masakkan ku nasi goreng siap buat tapau lagi bersama teh taraguay yang oooonikk! Kitorang jumpa kat midvley then mkn kat Little Penang...anta Viva balik umah then Fairuz bawaku ke Jusco Cheras Selatan menonton 2012. Malam tu lepak umah dia di Kajang..parents beliau balik Melaka..

Friday, 27 November 2009

Chilling at Fraser's Hill

First stop pit untuk bertanya khabar, dapat map pastu carik Rumah Peranginan Persekutuan. Jalan kat sini mmg horror la..pusing2 bukit semua one way...pandai2 la bertolak ansur kalau ade kete datang dari depan

Ini jalan nak ke air terjun apa tah...aku pusing balik sebab sunyi semacam..




This place where you can boating in the breezy air




Encik polis, why so serious?
Nice flowers

Golfing in the cool weather


Jam berhantu

I stayed here, a decent place to stay, nice room n spotless clean bathroom..it wont burn a hole in your pocket too! Kalau Shahzan Inn tu sendiri mau ingat la..

Saturday, 21 November 2009

Manhattan Fish Market @ Cineleisure



Clam Chowder

Macam2 la..



Flaming hot

Kiddies Big Boat - Calamari Rings & Fish Nuggets

Flaming Platter- Fish Fillet, Prawns, Rice, Fries

Kat Cinema main magik2

A hope for plus women hehe
Jalan2 cari makan kat Curve , Ikano n tgk wyg kat Cineleisure..beli baju yang telah di usya semalam bersama rerakan...

Friday, 20 November 2009

A&W Ikano Power Centre



Alkisahnya teringin meatball kat Ikea tu...sesampai je kat sana perghhh..org beratur punya panjang..2 lanes yg sayup mata memandang...sian la kat mak yong yg sorg tu tunggu lama nanti hehehe..so gerak ke A&W..layan float...


Tuesday, 17 November 2009

PTK @ Pandai Tak Kau?

Esok ku bakal amik PTK buat kali ke 3 bagi memperbaiki result yang berada di aras III for both papers. Hopefully I can do better and score aras IV..amin..nak la merasa anjakan gaji kan..takkan dok P1 tak sudah2 huhuhuh..so ade baiknya ku menyusup bawah comforter dengan aman bagi menyediakan the freshest mind for the battle tomorrow morning...buku abis baca?Hmm..kali ni lebih pada group discussion..output output output..harap2 menjadi kihkihkih!

Saturday, 14 November 2009