Wednesday, 25 February 2009

2nd time

Jarang2 sekali dapat shake hand dgn Dato' CEO kita ni..hehehe..

Owh ya.. hari ni hari gumbira..hari apakah?Hari gaji la..it's the pay day bebeh!! Breakfast je dah pekena KFC, pastu singgah A&W minum float..

Then ade farewell Madam Rina yang akan dipinjamkan ke MITI selama 6 bulan. Makan nasi tomato.

Lunch hour sempat pi Sogo beli bra ngan undies. Juga sehelai T-shirt BUM. J-Card day pon masih on. Tgh pikir nak gi ke tak. Tapi nak beli ape? Handbag? Adoi..cek bukan pengumpul..reti pakai satu2 je.

Kasut pon baru beli jer. Duit pon bukan la banyak mana pon. Plan nak beli sut batik kat Pasar Payang next week. Ku belum ada sut batik yang best..nak gak la jugak ade barang sepasang batik ganu kite..

Ok la..got to make a move. Daaa..

Friday, 20 February 2009

So long my friend, goodbye!



This entry might be a little bit emotional. Yes, I'm losing a friend today, a good friend. Opss..dont get me wrong. Suzana is still alive hehehe. Just that she already made a final decision to be transfered to Jabatan Pelajaran NS. Stationed at Seremban, her hometown. After a few days brainstorming and thinking about the pros and cons. So today is her last day working at MATRADE.
We had our lunch at Aji Don Sri Hartamas together with Ila,Sha and Yan. Then loitering around Hartamas Shopping Centre just to kill the long lunch hours.
Actually deep inside my heart I feel sad about her decision. Ya la... who else gonna sing all the Ziana Zain and Fauziah Latiff songs. She is a good singer. Fun karaoke mate too. She's the one who introduced Nasi Ayam Chee Meng. Loves to try all types of foods. Old Town White Coffee buddy, a friend to rely, a shoulder to cry on.
Su, if you read this, I want you to know that this 1yrs++ has been a great time of my life having you as my friend. We've been together through the thick and thin and you'll surely be missed by all of us.
All the best in your life!!

Monday, 16 February 2009

SS2-Survey


Went to SS2 for market survey. Hop in to Murni to fill up the stomach. Sekali surveyor jamu Dominos pizza la..dah kenyang pulak..

Saturday, 14 February 2009

Nadia&Hazriq , Ably&Shafa - Dewan Merak Kayangan















Jiran dan rakan sepermainan dari kecik2. Abang dan adik langsung sekali..tahniah Dik Ya & Nisham!!

Friday, 13 February 2009

Darabif Desa Sri Hartamas

Why not have a try of Malaysian burger.. Moo burger by Darabif and also the De-Stress juice(starfruit+apple+celery)...e

Wednesday, 11 February 2009

Roti Delight



I bought this special Roti at a Chinese Muslim restaurant in Taman Sri Batu Caves. Roti delight comes together with chicken curry inside the roti. The taste is not bad. 8/10 . Spicy curry and fluffy bread. Just nice for 3 of us during tea time. Wanna try? The restaurant located just behind Dolomite Industries building. RM 7.90 for the smallest size. Got another 2 bigger sizes which I'm not sure the price. Macam nak beli lagi hari ni huhuhuhu..

Sunday, 8 February 2009

Happy,happy,happy,joy,joy,joy!!



Semalam gi The Gardens. Beli baju sempena besday 2 budak kecik. Eh sorang kecik..sorang dah 34 kg hahahaha...sementara Isetan masih sale. Dapat la baju padini & elle petite utk depa. Kalau tak sale, maksu malas la nak jejak gardens kan..ala pepaham la golongan marhaen.

Dah jenjalan tu gi kat sony centre. Usya2 camera cyber shot. Ade model S730 tu tgh promo la. RM 499 dapat free memory card 2G,camera case ngan rechargeable batt,siap ngan charger la. So menda2 gift tu dlm RM 200++.

Actually masuk tu nak tanya pasal repair camera. Tapi mmg betul la repair shutter mahal. Dalam 300++.Adoyaiii..dekat nak sama harga cam baru. Seperti yang dah citer dulu2 camera cyber shot merah yg ezam bagi tu ade shutter problem.

Pasal tu jugak ku terjah pertama pas raya dlu beli sony ericcsson siap ade cyber shot tu. apakan camera fon mana nak sama ngan camera. Kalau pakai 2MP tak bley zoom. Kena pakai VGA baru leh zoom. Takde kepuasan la kan..hehehe..ade saje la

Berbalik citer camera merah tadi..hari ni rasa eager sgt nak tau harga camera2 kat kedai sekitar rumah ni..jangan tak tau kat sri gombak ni ade banyak kedai gambar and depa jual camera best2 la jugak..especially foto zzoom la. Ronda la petang tadi bile dah redup skit. Ade la samsung model ape tadi RM 399 tapi gamba tak cantik plak. 7.2MP tapi blur semacam je..ish pesal la..

dah ronda2 tu balik la rumah. charge camera merah..hmm..tak puas hati la nape camera jadi faulty camtu...tekan sana sini..abis godek dah..putus asa gak..ye la..nak keje kuar 4-5 ratus lagi ni beli cam baru...ish..last2 ku buat macam nak betulkan TV ketika TV bengong..tepuk2 skit..goyang2..tetiba boleh capture..adoiii magikk!!!habis ku pusing sekitar rumah capture gamba seronok sgt pasal camera tu dah baik.......dah elok..dah boleh pakaiiiiii...waa...selamat la duit ku hehe..

hopefully time nak gi redang nanti pon camera merah akan terus setia menabur jasa..sayang la camera tu..lama gak tu camera tu berkhidmat. Rase ezam beli time dia buat degree lagi..3.2 MP je tapi gambar canthekkk..

tu la citer yang sangat happy...sebab camera dah sihat huhuhuh..

Friday, 6 February 2009

Midvalley with Fairuz

Pas opis hours g jumpa Perus kat Mid. Orang kaya tersebut nak belanja sempena gaji pertama etiqa mebeng dier huhuh..makan la pizza hut super supreme siap stuffed crust meleleh lagiks huhuh..then kami ronda midvalley sebab nak carik selipar yang harga seploh hengget..takde ok..dia kata alamanda ade..alamoksss...kat mid takde la..hahaha...gue siap main games lagi kat centre court tu sbb sony ericcson ade wat booth..dapat housing henpon yang aku takley guna..hampehs..aku nak Touch and go tu

Oleh kerna nak jugak selipar seploh hengget ku bawak si perus gi PS boutique la hehehe..dia nak beli beg skolah juga...dapat la dia beg giorgio amani tersebut dgn rega RM40 setelah di tawar ngan hebat...muka budak jual tu dah cam cencurut sbb kitorang tawar habis hahahah..tapi cam best juga la beg tu..i wish boleh tawar sampai 30 ke tapi tu je best price,then baru jumpa stall jual selipar kan..tapi aku nya 10 hengget perus 15 jugak...hehe..pastu beli air mata kucing ori PS..kalau mama tau mati aku..minum cina punya lalalalala...