Friday, 27 March 2009

Carl's Jr - One Utama




Bersama Ila dan Sha ke OU untuk beryaya yaya during long lunch hours. Quota makan fastfood ku suda penuh untuk bulan ini dan bulan depan. Boleh caya ker? Sungguh sinful lunch hari ni..

This pair of shoes was picked quickly on the way nak balik dah..Pierre Balmain yang sungguh di offer dgn hebat...terus ku cuba ke Health & Beauty Talk tadik..tak gigit kaki la nampaknye...sib bek ku gigit dlu kasut ni..terase cam ejen 007 pon ade pakai kasut itam ni hehehe...

Tuesday, 24 March 2009

Baskin Robbins- MATRADE



Station 21 - Bangsar



Jumbo watermelon juice and oriental chicken chop were just nice to feed my hungry stomach during lunch hour..ni citer last Firday la..now u know haa where to get a cheap western food? Just behind Bangsar Village. Look for a food court and you'll see Station 21..the staff all dressed in chef uniform.

Friday, 13 March 2009

Restoren Sabak - BBQ & Stimbot


Hari ni mmg hari fail diet. Pada sebelah malamnye pulak ade member teringin BBQ dinner. Dia tanya mana yang best. Tetiba teringat psl Sabak ni. Lokasinya tepi MRR2 dekat2 ngan Sate Samuri Tmn Melati tu la. Sebelah Cyber Cafe Orange to be exact.Buffet dia RM25++/pax. Beverages excluded. Kena order lain. Agaknye hari Jumaat hari murah rezeki..mekasih la Zack blanje saya :p

Carl's Jr Midvalley

Acik Faiyz telah meracuniku untuk makan Carl's Jr. Tau kah anda kami sedang berdiet? Ape dah jadi ngan diet mate? Tapi burger tersebut sgt la besar dan best. Lupakan la diet mate barang sesaat huhuh..mekasih acik banjer saya ye..

Wednesday, 11 March 2009

Redang Trip - The Resort

My favourite spot..hammock hammock...terbuai mimpi di sini




















Ok let's move to the story. Enough for pictures hehehe...we gathered at Hentian Putra on Friday's nite. I dropped my bag at the bag counter and headed off to The Mall. Hentian Putra was so packed with travellers and it was damn hot inside there. Macam nak balik raya oiii..long weekend kan. I was thinking of having Mocha Frappucino but Starbucks's staffs were busy wiping here and there-they were closing. Damn! So ape lagi.. mc flurry oreo la pulak..McD je yang bukak lagi..owh ya..sempat sambar 2 helai t-shirt old navy yang sungguh ade size utk aku hahaha..




Then henpon dah start ringing..sms dah beep2..team mates dah sampai rupanya...so abiskan mc flurry dan jalan la ke hentian putra balik..waa..Nazirah and pijot, also Farah were waiting at the bus stop. Lama giler tak jumpa pijot ngan nazirah...since abis skolah.. it was December 1997...wa...11 tahun lebih laa..




Then we met Dila and Aida...semua dah ready to depart for KT...naik la bus kol 11. Sesi menjoyah cik kiah pon bermula dalam bas sampai org belakang tu bengang sebab nak tido pon tak senang huhuhuh...insiden aku tertekan butang apetah sampai bunyik bising dalam bas tu lama gile..pastu abg bas tu tetiba bukak pintu bas tengah2 jalan..haru betul la..




Sampai KT kol 6 pagi..tunggu kejap Mr Tan -the resort driver pon sampai..bawak kitorang gi resthouse kat opis resort berdekatan jeti syahbandar. Lepak2 sampai pas subuh then dia bawak gi Kg Tiong untuk breakfast. Dapat la makan nasi dagang yang bungkus ngan daun tu..2 bungkus baru cukup..kepok lekor lagi..




Naik feri kol 9 then pas 1 1/2 jam sampai la Long Beach....Pulau Redang..heaven on earth....wallahhh




We stayed at Redang Beach Resort...just beside Laguna. Hmm.. pasir pantai tu sungguh la halus dan bersih..tak sabar nak berenang huhuhu..time check in siap ade taklimat untuk program 3d2n tu..bagus gak la arrangement diorang..teratur




Then naik bilik tukar uniform berenang dan tengahri buta tu jugak terus debushhh..masuk lam air hehehe...teruja la tgk pantai and air jernih tu...pas mandi makan pastu snorkeling pulak yahoooo...

Tuesday, 10 March 2009

Monday, 9 March 2009

Thursday, 5 March 2009

Secret Recipe - Taman Sri Gombak







Yezzzaa..encik engineer kite dah naik pangkat nampaknye..celebrate di Secret Recipe Sri Gombak before hantar daku gi Redang..first time ku rasa itu Chicken Cordon Bleu yang sungguh yummy..tak lupa my feveret New York Cheesecake..tengkiu bro!!

Wednesday, 4 March 2009

Madam Kwan's KLCC

This char kuey tiaw is flooded with chickens, squids and prawns. And fresh taugeh as well. Krup krap krup krap..

Unsweetened Ice Lemon Tea to wash down my thirst..add the syrup as you like

The most awaited dessert ever.. banana fritters with vanilla ice cream