Thursday, 30 April 2009

Azam Bulan Mei

Ada apa dengan bulan Mei?

Takde apa.

Cuma nak diet buat kesekian kalinya.

Dan nak lebih disiplinkan diri dari segala aspek.

Disiplin teras kejayaan.

Diet & senaman teras kelangsingan.

Aku nak cuba..period.

Tuesday, 28 April 2009

Suria Station - Bandar Baru Selayang

Squid rings 1/2 dozen RM 6.80

Honey Lime Juice - RM 2.80

Mocktail Suria Delight - RM 6.90
Mixture of Pineapple,Mango, Orange juice

Alfredo Spagethi - RM 8.90 (cheesy gravy)

Nasi Rendang Tok - RM 6.80
Ok, lokasi jalan2 cari makan kali ini menerjah Suria Station di Bandar Baru Selayang. Konsep kedai western dan local. Ada banyak pilihan pasta dan grilled item. Juga local food mcm nasi lemak,nasi & asam pedas and more.
Yang special adalah mereka menyediakan mocktail cam pina colada dan shirley temple but no liquor added cam kat bar..so anda bebas menikmatinya....

Monday, 27 April 2009

Bubu yang encem





Abis la viva ku dah jadi tempat bersemayam si bubu ni..takpe la kasi chance la kat dier..suke betul panjat atas kete..jangan kau cakar suda....kini bubu kembali membina badan setelah menjadi gelandangan sebanyak 2 kali...bubu kembali encem hahahaha..

Sunday, 26 April 2009

Little Penang - KLCC


Di petang yang ahad yang hening tetiba ku mengidam char kuey tiaw ni dan terus memandu laju ke KLCC. Dipadankan dengan cendol yang sungguh pekat...ahhh...apa lagi yang anda mahukan? Tak perlu ke penang untuk sepinggan char kuey tiaw dan semangkuk cendol huhuhu..

Saturday, 25 April 2009

Kenduri Kahwin - Saujana Impian







Crime partners pada hari kejadian, CC Norm & Sofea


Kenduri adik si Aida iaitu Aidid bersama pasangannya Suzana di Saujana Impian, Kajang. Siap ade sate samuri..yahoooo!!!


Thursday, 23 April 2009

Station 21 - with akak

Lepas tengok Confession Of Shopaholic gi amik mem di Syabas.. dan terus menuju ke belakang Bangsar Village itu...lapar yang amat..

Tuesday, 21 April 2009

Siti Nurhaliza at MATRADE

I am so excited to blog about this hehehe..

Kan ke sekarang ni secretary's week..Quality Hotel guna MATRADE Hall sebagai tempat event tu. Hari ni Kris Dayanti ade datang la buat show...then esok turn CT pulak...

Esok NED unit ade buat workshop kat Paris Room. So tadi aku ngan Nina pi buat table tag sebelum balik...dah siap tu dengar la lagu CT berkumandang kat MATRADE Hall. Aku ngan yakin kata tu mesti pasang cd je tuh..Nina kata jom kite gi tgk jap...

Waaa...sekali mek iti tengah dok buat rehearsel la....excited nye hati ni...live ni depan mata number 1 malaysian singer hehehe..dok melekat la kat situ..dan jeng jeng jeng..

siap salam ngan amik pics ngan mek iti...she's so pretty..waa..halus mulus kulit and somehow she's smaller than what we watch on TV..gambo ade ngan Izyan...tu pon pakai henpon cam...tatau la guane jadinye...

hmmm...rase best je lalalalala...aku bukan la fanatik fan ke hape...tp seronok la jugak...bertahun2 tengok dalam TV je hari ni secara live hehehe...kt opis pulak...ok nak berangan jadi penyanyi yang dikerumuni peminat jap...

Friday, 17 April 2009

Pizza San Franscisco-Wangsa Maju

Kucingku yang dah 2 kali kene buang namun gigih jalan kaki balik semula ke rumah...kesian bubu....ni pic terbaru dia...nampak dah gemok sikit..


The promo lamb chop - RM 11.90. Medium well, topped wif black pepper sauce..u can choose the mint sauce as an alternative,value for your money but the taste is so so only. 7/10

I always order Lime Special for every visit but they run out of lime today. So I order this sour lemon juice as the replacement. Good combination of the hot hot lamb and sour sour lemon juice. Maintain your blood pressure huh!

Tuesday, 14 April 2009

Ole-ole Bali-Solaris(SohoKL)

Big mouth burger for me...wahh macam burger kt chilis ni..roti je takde bijan

Set nasi campur yang ada macam2 lauk..ade sate lilit kt batang serai, rendang daging,cumi-cumi(sotong rangup),ikan grilled ngan sayur dan sambel

Warm barley lime untuk org selsema dan batuk..


Nice decorations...Balinese


Muzium ke kedai ni?

Tukang blanje yg tersenyum riang hehehehe

Monday, 13 April 2009

Buy 1 free 2

Aku beli majalah ni yang tak pnah aku beli...berharga RM 5.50

Sebab nak dapat 2 botol losyen ni percuma hahahaha..

Sunday, 12 April 2009

Movie Review-Fast Furious 4

This time went to TGV Kepong wif Nazirah. Show pukul 8.45 malam. Pekena KFC snack plate dulu b4 dat.

Ok dokie...fast furious ni tak la ku ikut sgt dari awal..tapi kisah nye..Dom Toretta ni cam fugitive la...wanted by FBI..mmg power la dia bawak kete..seawal2 scene dah kepakarannye..time nak curik treler bawak petrol..gf dia Letty kene bunuh dengan org Braga...in a car accident..Dom frust giler..

Dia seek for revenge...demi Letty..ade awek geng Braga nak ngorat dia pon dia tak layan..tapi he saved her life once...pompuan tu mmg tangkap cintan la ngan Dom

last sekali dapat la tangkap braga and dom pon surrender..kene penjara 25 thn..tapi scene last tu brian the FBI follow bas banduan ngan kete reramai..tatau la ape jadi kan huhuhuh..

memang adrenalin memuncak la tgk citer ni...berdebar rasanya hati..choki2 enak sekali..

Saturday, 11 April 2009

Movie Review - Shinjuku Incident

Went to the Garden after dinner accompanied by Ezam to catch Fast Furious 4-show 9.45pm. Ezam was so confident that there is another GSC other than Signature in The Garden. Suddenly he realised that is in Pavillion. Oleh kerana tak nak la bayar double sia2 kat Signature tu maka kami menapak dengan lajunye menuju ke Midvalley. It was already 9.45 when we started queueing to get the tickets. Aku teramat la mengah. mana tak nya nasi ghee ngan peha ayam baru dok berulit manja dlm perut.So fast furios seats that were available only at the most front line. Takmo la mendongak..hazab la...so tuka plan B amik Shinjuku Incident yang dah start at 9.30pm. Masuk2 tengok Jackie Chan tengah belasah org dah.

This story is about China immigrants yang datang ke Jepun pada tahun brapa aku tak pasti. Diorang duduk kat area shinjuku. kabouki cho ke hape tah. Jackie chan- kepala besi rasenye dtg tu nak carik ex awek dia yang dah gi shinjuku. and dah kawin ngan ketua yakuza kat sana,nama Eguchi. Ex awek dia pon dah tuka nama jepun jadi Yuko.

Dalam pada tu dia intim ngan chinese gurl nama Lily. Ade la selit jiwang2 skit tapi tak brape nyata namun touching2 la jugak. Adegan ganas mmg banyak. Paling tak tahan Jie punya muka kene toreh pipi ke pipi..tangan kene bakar dalam pembakar buah berangan then terus potong smp putus...kudung la Jie yang sungguh berhati tikus.

Kepala Besi akhirnya diberi hak oleh Eguchi untuk menjaga kawasan shinjuku yang menerbitkan rasa tidak puas hati yakuza2 yang pure japanese. ade la babak2 pengkhianatan..lawan2..ganas2..tapi ending citer ni sedih la pasal hero mati..semua mati la..Lily je tatau pi mana..tu la Kepala besi tamau ikut Lily pi Brazil..kalau tak mesti happy ending huhuhu..

Boleh? buat citer sendiri la kan hehehe..overall I give this movie 8/10. Owh ya...beberapa tahun pastu kisah2 imigran china ni dah berkurang kerana China's economy booming so rakyat china tak la gi negara lain utk cari makan...

Tuesday, 7 April 2009

Sate Seri Melaka - versi tak best

Ape tah kene malam ni makan sate seri melaka tak best cam selalu. Order sate hati cucuk sekali pedal ngan jantung...liat la kan..papa komplen aaa..pastu sejuk sate hati dier...alamak..camni la org melayu bile meniaga..dah up sikit...untung lebih..customer banyak..mula tak jaga mutu...aku pon pi la komplen time nak bayar..dia kasik diskaun la skit and apologize. kata budak2 yang buat..dia tak pantau..bukan la nak sgt diskaun tu..cuma nak la dia meniaga dgn jujur dan jaga mutu..kalau tak bagitau nanti dia tak tahu pulak kan..silap2 bungkus pulak nanti.

Monday, 6 April 2009

Little Penang Cafe-Midvalley



The crunchiest Pai Tee served with chilli + garlic sauce,nice- 9/10

My lousy lime juice...what??? no sugar aahhh...add some please...6/10



This char kuey tiaw is very spicy....better than at Madam Kwan-9/10

This thing called lobak..i dunno what it is but there is chicken inside.. 8/10


And the introducer is Dr. Nazirah, going to work for nite shift.