Tuesday, 30 June 2009

Kau yang satu

Tanpa mu
akulah yg rindu
tanpa dirimu
hilanglah manja ku
kasih mu
takhta naluriku
cintamu hanya dihatiku

Izinkan aku
selami hatimu
izinkan aku
bisikkan cintaku
janjiku pada kau yang satu
diriku hanyalah untukmu

Engkaulah yang satu
pujaan hatiku
sucinya cintaku padamu
sayangku hanya kau yg satu
kasih dan rinduku
milikmu

Sunday, 28 June 2009

Kangen kamu

Menghitung hari bilakan bertemu..

True SPA, Jaya 33




Ni 2nd time ku pegi buat treatment..buat foot spa..yang 1st buat back massage..sedap..masseur tu sarawakian gurl..yang time foot spa ni kureng la..sedap lagi org buta kat JJ wangsa maju tu urut...
nampak tak swimming pool di celah langsir tu...ni mmg tempat feveret ku la lepas ni..selain work out kat gym..aku nak buat alternate day la pegi sini..insya Allah pas mama kuar wad ni akan ku buat secara intensif..
owh ya Aida dah berjaya turun 6kg dalam masa 27 hari...so impressive...oleh kerana PT session aku akan abis lagi 3 jam..aku kene la blaja ngan aida..go fitness bebeh!

Saturday, 27 June 2009

Minggu ketagihan Subway


Yang ni adalah Italian BMT dengan roti Italian..aku dah try juga meatball marinara dengan roti wheat..smoked turkey ngan roti wheat juga..seafood crab ngan roti parmesan tak silap aku..4 ketol sandwich dalam seminggu..pastu aku terus muak..ni gara2 kat Jaya 33 ade subway ler...

Friday, 26 June 2009

Ayam Golek 5 Bintang, Kerinchi

Ni ayam yang kedua..makan ckit je..yg len bawak balik untuk Ucop Conto

Haza tengah pikir cemana nak abiskan sekor ayam ni sorang2 seperti yang ku buat hohohoh

Sunday, 21 June 2009

Ayam kegemaranku

Ayam golek 5 bintang Kerinchi...dengan sejujurnya...aku habiskan hampir seekor ayam ..terkejut brother yang jual tu...HABIS???

Ni biase2 je la..1/4 chicken with 3 side dishes kat Kenny Rogers Roaster The Mall..owh yeah..semua ayam2 ni jadi mangsa sebelum aku start workout..la ni aku dah terikat ngan diet yang ketat...ketat ah ketat ahh ketat!!!

Thursday, 18 June 2009

I am a swimmer

Wah..sedapnya dapat kembali ke arena renang hehehe..I will capture some pics in the next visit. Lebar pool agak sempit hanya 5 meter kot..tapi panjangnya boleh tahan...30 meter..mengah jugak nak abiskan satu lap.

Redeem massage session for the first time. Nice spa..i think the facility is superb. Tapi tgk harga nak pengsan..cam biasa la pas treatment ade sales person nak jual pakej. Dengar aje la pastu kata no no no hahahaha..

Friday, 12 June 2009

Nandos & Sweet Chat




Ya ampun!! 3rd visit to Nandos for this month.. I am crazy over the extra hot peri peri chicken...rindu terhadap ayam ini makin menjadi2 hohoho..
Cendol durian & durian pancake tu sebagai dessert by sweet chat. B4 dat makan ipoh curry laksa kat jusco time lunch hour...gi amik akak kat syabas then gi mamam kat jusco garden cafe..
Kol 4.30 ada perjumpaan kontinjen sukan dgn Dato' Noha. Macam2 la kata semangat diberikan bagi membakar api perjuangan MATRADE nnt hehehe..

Thursday, 11 June 2009

Family's nite out- Station 21, Telawi













Favourite lepak place masa kini...akak singgah on the way balik dr opis..kenapa pic aku takde ha?

Tea Time - Secret Recipe Platinum Victory

Karipap besar ni apeke namanya

Lamb pie

Ezam nya fresh milk

Aku nya iced caramel machiato
Gi sign S&P dekat legal firm area platinum victory tu..then g tea break sat kat SR..Ezam tapau Chicken Puff utk papa serta Hazelnut sponge cake..owh ya..mama berjaya mengabiskan hot chocolate dalam sekelip mata hahahaha

Sunday, 7 June 2009

New look

Amacam?Ok tak spec baru ku? Kali ni frame lite color, manje skit hahaha

JM Bariani - Tesco Shah Alam

3 Layer Tea

Lama dah carik teh ni. Last2 jumpa kat sini. Tapau set nasi beriani kambing and extra nasi beriani saje..makan 3 org mlm ni. 3 layer tea ni mmg layan aaaa...bawah sekali gula kabung, tengah susu cair and atas skali teh.

Wednesday, 3 June 2009

Monday, 1 June 2009

Lepas geram


menikmati extra hot peri-peri yang sungguh menyelerakan...sampai kena ode air tambah...pedas sungguh!
ketagihanku pada extra hot peri2 ni bermula lama dah
time tu aku dok ulang alik bangi-gombak.
kalau nak balik weekends aku mesti singgah metro plaza kajang
aku singgah nandos kat situ..skrg dah takde rasenye
aku layan ayam panggang ni dengan khusyuk sekali saban minggu
time weekdays aku kemut duit mkn murah2 sbb nak makan ayam ni la
pastu nandos cam ilang dr idupku
sejak masuk matrade ni jumpa hantu nandos pulak
kire dah ade crime partners utk mkn hot peri2 ni
tapi kdg2 aku layan gak sorg2...feeling time muda2 dlu
mkn sambil lap air mata hehehe...
pedas wei...tapi mmg layan aaa sos dier....
hmmm..hari ni besday seseorang..yg ke 31
May Allah bless you, always...happy birthday.

Warren Buffet advices

"Stay away from credit cards and invest in yourself and remember:

A-Money doesn't create man but the man who created money

B-Live your life as simple as you are

C-Don't do what others say, just listen to them but do what you feel good

D-Don't go on brand name, just wear those things in which you feel comfortable

E-Don't waste your money on unnecessary thing, just spend on them who in really need rather

F-After all it's your life then why give chance to others to rule your life"