Thursday, 30 July 2009

Ikea Cafe

Sejak dua menjak period ni aku jadi macam kelaparan yang bukan-bukan. Pagi tadi tak breakfast. Lunch aku makan fettucini kt Traders yang boleh tahan jugak tu..pas keje aku gi Ikea dan belasah yang di atas. Meatballs 5, chicken wings 2, daim cake n refillable cappucino. Sib baik la aku tak buat perangai tamak cam dlu amik 15balls. Kalau tak ade yang muntah kat situ huhuhu..aku makan banyak ni pembawakan budak agaknye..ye la samada uwais atau humaira nak dapat adik la..ataupun dahia..kihkihkihkih..

To Faiyz tengkiu for the movie ticket voucher...dapat la ku layan The Proposal yang best itu..meriah beb tgk citer tu...satu panggung bergelak sakan huhuhu..

So bulan Julai adalah bulan tgk movie
-Transformer
-The Last House On The Left
-Obsessed
-Ice Age
-Harry Potter
-The Taking Of Pelham 123
-The Proposal

Bulan Ogos bulan membaca..n dah stat posa..takde dah movie2..ish tapi yang ghost of girlfriend past tu cam kena tgk ja..aku mmg la suka romantic comedy..but i am a hopeless romantic ahahahah

Bubba Gump Shrimp Co. The Curve

Ezam ngan baju rasmi setiap kali tido kat sri gombak ahahahaha..wei..bukan baju oren hang yang lawa tu ada dalam lemari ka..aku yg lipat hari tu..ish2

Blueberry smoothies

Stop forrest stop to call the waiter and make order or whatever la kan


Run forrest run to ask them...please go away..leave me alone hahaha



Seafood baked rice with shrimp, calamari & fish






Went to The Curve with Ezam for dinner at Bubba Gump. I've been influenced by the yummie stories of some bloggers on the net huhuh..we just tried Seafood baked rice..we ordered 2 set..I should try the bourboun baramundi n let Ezam eat the baked rice..so that can exchange the meal..but I guess we were starving for rice hehehe..the taste is yummie..full of parmesan n cheddar cheese..but i think it shouldnt be so wet bcos it is a 'baked' thing..kenyang muak la jadinya..i had run forrest run that is combination of strawberry+mango+orange juice smoothies while Ezam had the blueberry smoothies. The drinks was not sweet enuff..my comments..for RM 100++ we can get better deals at Chilis...ahhh...just luv chilis hahaha..n definitely wont come back for whatever reason hahaha..piccas nnt i upload later...after dinner gi tgk The Taking of Pelham 123..denzel washington being a negotiater..rampasan keretapi kat New York City..banyak cakap jugak la citer ni..but not dat boring..sbb ade John Travolta yg macho huhuhuh

Thursday, 16 July 2009

Ice Age 3

Went to Tropicana City and redeem my birthday voucher tix.
Layan citer katun pulak..

Saturday, 11 July 2009

Little Penang, Midvalley

Akak yg mengidam char kuey tiaw, mama yang berjaya diculik oleh ku haha
Pai Tee yang rangup
Rojak yang kurang sotong
Otak-otak
Ni isi otak-otak

Char kuey tiaw lupa nak capture..suda lapa la..pastu makan pi tgk kasut lagi..kat Primavera...yang aku suka akak kata agak kodok..yg cantik biasa la pakej sekali ngan high heels...masuk Metrojaya..berkenan kat AD yang sungguh lembut..tapi sgt la over budget..so tak beli..


Then gi beli karipap besar kt Garden tu..sambil makan eskerim yang sungguh enak..nak sgt rase fat free ice cream..stall eskerim tu lebih kurang depan cold storage..gelato apekah namanya..sebelah kopitiam..


Pas anta akak kat Syabas.. balik umah..rebus jagung yg beli kat JJ malam tadi utk tea time..dok sat merempit ke Sogo sebab nak teruskan pencarian..alhamdulillah dpt la sepasang kasut AD yang within my budget..sedap dipakai..acceptable heels..tada....my new heavyweight slave hehehe

Friday, 10 July 2009

Chilis KLCC


I went to KLCC for shoes hunting during long lunch hour. Punya la mencari Kickers outlet kat sana. Ingat area mana tapi tak ingat floor. Pi level 2 takde, level 3 takde..last2 tanya staff Lovely Lace dia kata dah bungkus lama dah...aisey..


Masuk Isetan, serba tak kena..amik snowfly..tak berkenan, hush puppies over budget..clarks jangan cakap la kan..naik 1st floor ade Elle,Hush Puppies lagi..arghhh..heels tinggi2 laa..tak daya la aku..

Stress juga la..so kena la isi perut dulu...mkn triple play n partner dgn Pina Chillada,bukan Pina Colada okay....Pina Chillada is a combination of banana juice+pineapple juice+vanilla ice cream..kinda soothing smoothies!

Thursday, 9 July 2009

Creamy Chicken Mushroom

Station 21's, dah try marinara n yang ni..bolognese blom lagi..next time ya

Tuesday, 7 July 2009

Sunday, 5 July 2009

HM Sri Bagan, Bagan Lalang



Sup lala


Sotong bakar



Sayur campur



Ketam masak cili



Udang goreng tepung






Budak nakal buat muka comel



Ibu kpd budak nakal mengupas manggis





Senarai harga..seafood mahal lor..



Sila abaikan botol itu serta daki2 :p



Operasi memilih seafood




video


Sabtu semalaman aku tak lena..pasal ptg tersebut aku tido dr jam 2-7ptg. Aku layan FB ngan YM dgn member lama yang kebetulan tgh standby mode.


Pagi2 ahad angin rajin dtg lalu terus menyapu dan mop serata rumah. Basuh2 sinki dan lap kabinet dapur. Pastu dtg weng dlm kol 9 terlelap kejap sampai kol 10. Mandi dan bawak pa ma gi carrefour wangsa maju utk beli brg.


Cari durian kat corner seri rampai namun hampa sbb tak buka..pagi lagi dlm kol 11..ade rival durian langat yang tak berapa sedap tapi beli juga. 3 biji RM 10-kecik giler ok..balik kukus pulut dan masak nasi serta buat sup daging.


So lunch pa ma mkn pulut durian n aku mkn nasi n sup. Tapi dah ade lebih logik la aku belasah juga pulut tu. Minda diet aku dah ilang ke mana tak tau..padahal ade 2 kilo lg kena turun b4 15hb ni..


Kol 3 akak called. Ajak pi Bagan Lalang tgk sunset katanya. Aku on aje la dah buhsan dok umah kan. Bawak viva gi UK perdana and mereka semua dah ready tunggu. Si kecik mamai2 bangun tdo. Serius mode.


On the way singgah di gerai buah anak branak-siot btul taktik perniagaan mereka..hehehe..3 gerai semua tuan same..angkat durian sepang la pulak..isi baik punya walau kecik2..D13 katanya..ade aku kesah D80 ke D95..size bra sape lak tuh hahaha..belasah kat situ jugak dan bawak balik utk pa ma skit.


Then sampai Bagan Lalang around 6 and enjoy the pics!


p/s: kemudahan tandas di gerai makan dan tandas awam tepi pantai perlu diberi penambahbaikan. Tandas awam cuma ada satu dengan keadaan yang kurang memuaskan. Apetah lagi tandas milik gerai...buwekkk aku rela tahan dari mem piss off di tandas itu!

Friday, 3 July 2009

Sukan MITI & Agensi

Segaknya perbarisan MATRADE, namun terpaksa akur kepada kehebatan SMIDEC dengan perbezaan satu mata sahaja.

Overall, MATRADE terpaksa berpuashati ngan tempat keempat tahun ini. Walaupun gagal mengekalkan kejuaraan tahun lepas, namun begitu semangat ahli sukan MATRADE terus membara untuk berjuang pada masa hadapan.