Thursday, 30 July 2009

Ikea Cafe

Sejak dua menjak period ni aku jadi macam kelaparan yang bukan-bukan. Pagi tadi tak breakfast. Lunch aku makan fettucini kt Traders yang boleh tahan jugak tu..pas keje aku gi Ikea dan belasah yang di atas. Meatballs 5, chicken wings 2, daim cake n refillable cappucino. Sib baik la aku tak buat perangai tamak cam dlu amik 15balls. Kalau tak ade yang muntah kat situ huhuhu..aku makan banyak ni pembawakan budak agaknye..ye la samada uwais atau humaira nak dapat adik la..ataupun dahia..kihkihkihkih..

To Faiyz tengkiu for the movie ticket voucher...dapat la ku layan The Proposal yang best itu..meriah beb tgk citer tu...satu panggung bergelak sakan huhuhu..

So bulan Julai adalah bulan tgk movie
-Transformer
-The Last House On The Left
-Obsessed
-Ice Age
-Harry Potter
-The Taking Of Pelham 123
-The Proposal

Bulan Ogos bulan membaca..n dah stat posa..takde dah movie2..ish tapi yang ghost of girlfriend past tu cam kena tgk ja..aku mmg la suka romantic comedy..but i am a hopeless romantic ahahahah

Bubba Gump Shrimp Co. The Curve

Ezam ngan baju rasmi setiap kali tido kat sri gombak ahahahaha..wei..bukan baju oren hang yang lawa tu ada dalam lemari ka..aku yg lipat hari tu..ish2

Blueberry smoothies

Stop forrest stop to call the waiter and make order or whatever la kan


Run forrest run to ask them...please go away..leave me alone hahaha



Seafood baked rice with shrimp, calamari & fish






Went to The Curve with Ezam for dinner at Bubba Gump. I've been influenced by the yummie stories of some bloggers on the net huhuh..we just tried Seafood baked rice..we ordered 2 set..I should try the bourboun baramundi n let Ezam eat the baked rice..so that can exchange the meal..but I guess we were starving for rice hehehe..the taste is yummie..full of parmesan n cheddar cheese..but i think it shouldnt be so wet bcos it is a 'baked' thing..kenyang muak la jadinya..i had run forrest run that is combination of strawberry+mango+orange juice smoothies while Ezam had the blueberry smoothies. The drinks was not sweet enuff..my comments..for RM 100++ we can get better deals at Chilis...ahhh...just luv chilis hahaha..n definitely wont come back for whatever reason hahaha..piccas nnt i upload later...after dinner gi tgk The Taking of Pelham 123..denzel washington being a negotiater..rampasan keretapi kat New York City..banyak cakap jugak la citer ni..but not dat boring..sbb ade John Travolta yg macho huhuhuh

Tuesday, 21 July 2009

He's back, what a relief

Just now I was facebooking..tetiba YM berkelip..

Him: allooooo
Him: amboiiii..........
Him: mcm la i ni tinggal dia
Her: uhuk2
Her: sedihhhh
Her: awak hilang ok
Him: baru blik outstn for 1 month
Her: huhu
Him: too bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Her: bagitau laaaaaaa
Her: sian i
Her: mcm mati laki
Him: i pun x tgk transformers lg laaaa
Her: huhuhuh
Him: kihkihkihhhhhhh
Her: heehehe
Him: i bz sgt2, nk cal, nk balas sms selalu lupa
Her: ye ke
Her: uhuk2
Him: ni pun kt ofis
Her: ingat terjun bangunan ke
Her: ade lagi
Her: alhamdulillah
Him: tampin ofissss
Him: i duk hutan seminggu
Her: ingat dah kene baham rimau
Him: rimau belum lg
Her: heheh
Him: babi dekat2 dh
Her: ye ke
Her: babi utan jahat
Her: nak baham u
Her: i kill dat babi
Her: hahaha
Him: bukan nk baham
Him: nak rape i
Her: aik
Her: berani dia potong jalan
Her: over my dead body
Him: tu la pasal
Him: nasib baik i lari cepat
Her: heheh
Him: panjat pokok
Her: betul ke
Him: babi kan pantang tgk org tonggeng

He's so funny! n...he said he missed me, do i? Gosh!! Beginikah?

Sunday, 19 July 2009

e @ Curve





Dengan gembiranya menghabiskan filing yang sebanyak 4 tray tersebut hehehe..dalam takut2 berani tu abis la jugak..siap duduk dalam bilik file sorang2...even mula2 cam tak berani je..tapi alang2 dah datang kan baik ku abiskan semua..puas hati tengok tray kosong..
Perjalanan diteruskan ke The Curve melalui Penchala LInk yang sungguh convinient. Sampai sana terpusing2 jugak carik Cineleisure..aku mmg la tak familiar dgn tempat ni. Tau IKEA je..ade a bit construction kat situ last2 masuk je parking Curve..siap tanya brape org nak sampai kat cinema tu ahahah
Nak sampai cineleisure tu lalu tempat2 makan yang meriah cam Marche, TGI Fridays, Dome, and many more..meriah laaa makan kt open air malam2..mula2 gi amik tiket..best la tgk wayang kalau free kan..thanx to easyrenew.com. ramai la org kat sana ish..i managed to get a very good seat even last minute kan..Harry Potter encem!
Then acara mengisi perut bermula..ronda jangan tak ronda..dari TGI ke Dome ke Marche..then ke Bubba Gump Shrimp..kt marche ramai giler org..aku cam blur je nak makan ape..kuar..naik kat bubba..nampak cam appetizing la food dia..tapi tgh2 bulan nak mkn kt ctu berpikir gak la..last2 mkn kt satu kedai nama ape ha..9th ape kah...aku lupa..depan dia kedai pizza la viva..ade meal set..lamb chop+salad+ice lemon tea..at affordable price hehehe..lamb chop tu ade bean hijau tu..krup krap..sedap..lamb chop biasa je..tp portion dia besar..kenyang la..abis makan tgk menu kt pizza viva tu cam menarik gaks..esok je la ku try..esok ke?

Saturday, 18 July 2009

Mixed entry

Subway 6 inches smoked turkey sandwich. Tomato, salad, green capsicum, olive, onion, cheese, bbq sauce+mustard+mayonis. Hearty Italian bread. I like the fresh ingredients.

Swinging while eating up inside Marrybrown is cool

Very cheap bubur ayam!RM 2.90 no tax whatsoever at Marrybrown

Homemade strawberry konyaku jelly, real pieces of strawberry inside

Thursday, 16 July 2009

Ice Age 3

Went to Tropicana City and redeem my birthday voucher tix.
Layan citer katun pulak..

Wednesday, 15 July 2009

All's fair when love is war-OBSESSED

Gonna watch this movie after work.

Derek Charles, a successful asset manager who has just received a huge promotion, is blissfully happy in his career and in his marriage to the beautiful Beth. But when Lisa, a temp worker, starts stalking Derek, everything he's worked so hard for, are placed in jeopardy.

I guess this movie is little bit heavy than Ice Age 3. I just wanna sink in the drama for about 2 hour n forget about the real world hahaha...

Monday, 13 July 2009

Ade kawan tolong buat analisis yang aku ni..

Suka merancang
seorang yang agak anti technology
sukar terima perubahan
org yang detail kalau nak buat apa2or terima apa2
perlukan fakta
tak mudah putus asa
bijak
sukar simpan wang
agak conservative
yang baik - sangat rajin
kedekut gak kadang2
and keras kepala
setia kalau bercinta or berkawan
tak suka keluar dari comfort zone
concern pasal security
susah nak buat keputusan dalam apa2 perkara
confuse selalu
jujur + tenang
suka jaga hati org
terlalu mementingkan org lain dari diri sendiri
senang berkawan
ramai kawan Eza nih
good listner
sensitive
and emosional sikit
tak tetap kalau buat apa2 keputusan
boleh jadik org yuang sangat2 depress kekadang
awak nih ada six sense,kekadang datang dalam bentuk mimpi
or tanda2,apa yang baik or buruk yang akan berlaku -- Eza macam dapat detect awal
jiwang orgnya
suka berfalsafah
amat bertanggungjawab
suka kerja
suka diberi kerja
ciri2 yang jelas --- kekadang org ambik kesempatan atas diri Eza sebab suka mengalah
kerja yang sesuai ialah jadik PA CEO
sbb amat suka diberi tanggungjawab

Monday Blues






Saturday, 11 July 2009

Little Penang, Midvalley

Akak yg mengidam char kuey tiaw, mama yang berjaya diculik oleh ku haha
Pai Tee yang rangup
Rojak yang kurang sotong
Otak-otak
Ni isi otak-otak

Char kuey tiaw lupa nak capture..suda lapa la..pastu makan pi tgk kasut lagi..kat Primavera...yang aku suka akak kata agak kodok..yg cantik biasa la pakej sekali ngan high heels...masuk Metrojaya..berkenan kat AD yang sungguh lembut..tapi sgt la over budget..so tak beli..


Then gi beli karipap besar kt Garden tu..sambil makan eskerim yang sungguh enak..nak sgt rase fat free ice cream..stall eskerim tu lebih kurang depan cold storage..gelato apekah namanya..sebelah kopitiam..


Pas anta akak kat Syabas.. balik umah..rebus jagung yg beli kat JJ malam tadi utk tea time..dok sat merempit ke Sogo sebab nak teruskan pencarian..alhamdulillah dpt la sepasang kasut AD yang within my budget..sedap dipakai..acceptable heels..tada....my new heavyweight slave hehehe

Friday, 10 July 2009

Chilis KLCC


I went to KLCC for shoes hunting during long lunch hour. Punya la mencari Kickers outlet kat sana. Ingat area mana tapi tak ingat floor. Pi level 2 takde, level 3 takde..last2 tanya staff Lovely Lace dia kata dah bungkus lama dah...aisey..


Masuk Isetan, serba tak kena..amik snowfly..tak berkenan, hush puppies over budget..clarks jangan cakap la kan..naik 1st floor ade Elle,Hush Puppies lagi..arghhh..heels tinggi2 laa..tak daya la aku..

Stress juga la..so kena la isi perut dulu...mkn triple play n partner dgn Pina Chillada,bukan Pina Colada okay....Pina Chillada is a combination of banana juice+pineapple juice+vanilla ice cream..kinda soothing smoothies!

Thursday, 9 July 2009

Creamy Chicken Mushroom

Station 21's, dah try marinara n yang ni..bolognese blom lagi..next time ya

Tuesday, 7 July 2009

Sunday, 5 July 2009

HM Sri Bagan, Bagan Lalang



Sup lala


Sotong bakar



Sayur campur



Ketam masak cili



Udang goreng tepung






Budak nakal buat muka comel



Ibu kpd budak nakal mengupas manggis





Senarai harga..seafood mahal lor..



Sila abaikan botol itu serta daki2 :p



Operasi memilih seafood




video


Sabtu semalaman aku tak lena..pasal ptg tersebut aku tido dr jam 2-7ptg. Aku layan FB ngan YM dgn member lama yang kebetulan tgh standby mode.


Pagi2 ahad angin rajin dtg lalu terus menyapu dan mop serata rumah. Basuh2 sinki dan lap kabinet dapur. Pastu dtg weng dlm kol 9 terlelap kejap sampai kol 10. Mandi dan bawak pa ma gi carrefour wangsa maju utk beli brg.


Cari durian kat corner seri rampai namun hampa sbb tak buka..pagi lagi dlm kol 11..ade rival durian langat yang tak berapa sedap tapi beli juga. 3 biji RM 10-kecik giler ok..balik kukus pulut dan masak nasi serta buat sup daging.


So lunch pa ma mkn pulut durian n aku mkn nasi n sup. Tapi dah ade lebih logik la aku belasah juga pulut tu. Minda diet aku dah ilang ke mana tak tau..padahal ade 2 kilo lg kena turun b4 15hb ni..


Kol 3 akak called. Ajak pi Bagan Lalang tgk sunset katanya. Aku on aje la dah buhsan dok umah kan. Bawak viva gi UK perdana and mereka semua dah ready tunggu. Si kecik mamai2 bangun tdo. Serius mode.


On the way singgah di gerai buah anak branak-siot btul taktik perniagaan mereka..hehehe..3 gerai semua tuan same..angkat durian sepang la pulak..isi baik punya walau kecik2..D13 katanya..ade aku kesah D80 ke D95..size bra sape lak tuh hahaha..belasah kat situ jugak dan bawak balik utk pa ma skit.


Then sampai Bagan Lalang around 6 and enjoy the pics!


p/s: kemudahan tandas di gerai makan dan tandas awam tepi pantai perlu diberi penambahbaikan. Tandas awam cuma ada satu dengan keadaan yang kurang memuaskan. Apetah lagi tandas milik gerai...buwekkk aku rela tahan dari mem piss off di tandas itu!