Saturday, 22 August 2009

Tesco lagi

Oleh kerana orang tak puasa banyak tenaga maka dia pon pergilah ke tesco tengahari tadi . Beli stok makanan barang seminggu. Bulan posa ni kena la masak. Susah skit nak beli sbb ada yang tu yang tu je jual kt PARAM.

So dah stock up :
-lamb shoulder utk buat kambing kandar gu ngan nasi pandan
-Udang utk goreng tempura & bikin tomyam
-sardin utk sambal nasi lemak
-ikan kembong-bakar/goreng
-low fat milk gu ngan cornflakes
-tepung gandum bikin kuih apa2..dok tingin cok badak n cok keria

Yang tak syoknya shopping weekend ialah org ramai, barang byk abis..kalau shopping balik keje ikan dah tak elok pulak..aisey..

Menu berbuka hari pertama:
-Siakap masak cuka
-Sup su'un +cendawan+egg tofu
-Kembong goreng
-Telur masin
-Sambal tempoyak
-Baby cucumber
-Jus tembikai

Sekian dari chef amatur.

Friday, 21 August 2009

Ramadhan Kareem!!

Dengan pose paling manis ini..saya ingin mengucapkan selamat menyambut ramadhan al-mubarak kepada semua kawan-kawan pembaca blog ini. Semoga ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan dan menjadikan kita insan yang lebih bertakwa.

Sebelum balik tadi saya sempat bermaafan dengan rakan sekerja dan bos saya yang hensem tu ada pesan supaya meningkatkan takwa sempena ramadhan kali ini. Ok, noted.File.Hehehe..

Rombongan Cik Kiah ke Tesco Selayang

Alamak..sory la Nina..nampak half je..aku ngan Faiyz dok depan so tak nampak..tu CC norm terkinja2 ngan Ina kt blkg skali..tgh,nina,haza n kak fiza..testing Wish baru si faijah..semalam dia dah tinggalkan aku gi johnnys..uwaaa..nway aku tak beli apa pon...kalau beli ration pon camna nak angkut balik ngan moto.esok pagi je la dtg shopping bersenang2..

Sunday, 16 August 2009

Jusco Alpha Angle

Mari2 durian murah malam2...tu 5 packs ja sempat tangkap..actually I bought 7 packs for RM13..baik punya...kukus pulut dan siram low fat milk..layann..

Ahaks...extra hot peri2 dengan fresco salad and rice..lepas gian

Thursday, 13 August 2009

Little Penang Cafe, The Curve


Dr. Nazirah is having 3 days Pre-Hospital Care Conference at Matrade. Today is the last day. 1/2 day then giving free consultation about H1N1 at Level 9. Siap bagi free face mask lagi.


After keje we went to The Curve sebab nak teman dia tgk the proposal. Dinner at Little Penang. Thank you buddy for your treat. Nnt kite date kat Suria Station aaa...aku mau makan itu Alfredo Spagethi.


Wednesday, 12 August 2009

Indoor Games

Sofia over hokeh...ngan pompom segala..

CC Norm buat magik...tada...

Kak fiza kire mata dart

Hafiz Jalil men congkak


Azimatul pikir panjang

Anim main tembak je

Shazana tak reti main

Qees mcm OKU je ni...heheh

Merahnye mak ngah

Bertempat di dewan perdana tkt 6 petang tadi, berlangsung Indoor Games di mana 4 kumpulan berentap..aku mewakili kumpulan perdana dengan bangganya main dart untuk pertama kali...hantam saja la labu...