Wednesday, 30 September 2009

Genting Getaway




Tiap2 kali naik genting aku akan rase kembali ke alam remaja...young heart feeling la heheh..suhu boleh tahan rendah..15 degree celcius..cold n breezy..



Saturday, 26 September 2009

Satay Samuri- Bangunan Dato' Nazir, Kajang










Single ladies' nite out..besday pjot yg ke 2*..40 cucuk sate menjadi korban..disambung dgn menonton The Ugly Truth kt Midvalley..guys just could appreciate 2 things about women-ur tits n ass! If they ever told u they like ur good attitudes or tak pandang rupa ke..BULLSHIT! Get back to ur threadmill ladies!

Wednesday, 23 September 2009

4 Syawal : Kerja la wei!!!

Comel tak lunch box ku...ni la beli kat Live It Up,OU semalam

Set ni ada 2 bekas food n 1 water bottle
kelihatan cornflakes, nasi goreng dan susu,
beg tu insulated utk tahan panas / sejuk

Nasi goreng + rendang daging yang menggiurkan bagi org kelaparan
di MATRADE sbb cafe semua tutup


Konfliknye la nak pilih lunch box ni. Yang ku beli ni tade diskaun RM 59.90. Brand thermos cam nina punya RM 90 ade less 20% jadi RM 72. Thermos tu nampak best sebab bekas dia stainless steel n ruang besar skit. Yang Lock n Lock ni plastic je. Tapi siap ade water bottle n beg dia comel. Dah rupalistik la pulakkkk! Siap call Nina tanya psl price Thermos tu...pastu carik kat parkson, JJ. Thermos yang design baru kaler oren tp bekas dia plastik-RM 59.90. Last2 patah balik Live It Up pikir2 lagi...adoi..kenapa aku jadi cerewet ni..follow my 1st instinct then beli la lunch box yang comel ni. owh ya..Lock n Lock ni Korean made and kt market mmg ade Lock n Lock made in China. So kalau nak beli look for made in korea punya n ade hanacobi label kat bontot bekas. Yang made in china takde..plastic dia lain kualiti, sekian informasi buat masa ini.

Tuesday, 22 September 2009

3 Syawal : One Utama

Jalan2 cari pasal kat OU. Ni waffle kat food court arena, jusco. Boleh tahan la lebey kurang cam kat Aji Don tu. Jalan punya jalan sampai la dekat 6 jam kat sana..sib baik la parking singgit kan..kalau KLCC masak aaaa..

Monday, 21 September 2009

2 Syawal : Pizza San Francisco Wangsa Maju


Lime Special

Carbonara

Well done beef steak











Punya la lama tunggu sampai capture segala menu yang ade...ramai pulak org beraye kat sini...mcm2 ada huhuhu

2 Syawal : Tarian Melayu

video

2 Syawal : Arokaya Health Centre



So lengkaplah sudah 3 kali urut bulan ni. Saja nak refresh badan sebelum nak bekerja keras di True Fitness after raya. I got the best masseur. Different from the 1st visit n suprisingly better from Thai Odyssey. Nama dia Wan. Not so young woman yet a powerful masseur. Ye la nak uli dough yang gebu ni bukan senang hahaha..if u happen to visit this place for a massage session, ask for Wan...and this place has men masseurs too. So no issue la kalau org laki nak urut kan..

2 Syawal : The Soto battle

Kaler soto yang ala2 kaler kurma

Taugeh, daun sup, daun bawang, bawang goreng,
isi ayam, begedel, sambal kicap

Ezam bawak dominos pizza


Taste wise mesti la soto mama buat lagi sedap tapi boleh la nak lepas gian terhadap soto ayam homemade punya...lenkali kena alter sikit bab rempah tu..

Sunday, 20 September 2009

Salam 1 Syawal


Kesian betul takde sape nak tolong amikkan pic raya I,
sila abaikan lengan yg besar yer huhuhu


Mango ice at Rak Thai

Seperti yang mention sebelum ni raya ku sgt la sempoi. Pagi2 bangun buat nasi goreng. Papa nak makan b4 gi solat raya. Spesel punya nasi goreng cili padi. Breakfast la kami bertiga dgn seleranya. Papa balik solat beraya la sesama sendiri lebih kurang. Papa bagi duit raya yahooo!!!
Then pi cari lemang yang best tu kat Tiara Kondo dekat ngan ampang point...memang sedap!!.Lemak, lembut..tapi beli sebatang je boleh?Konon takmo tamak2..sekali nyap nyap nyap habis! Lunch mkn lemang, rendang,nasi impit,kuah kacang.
Pastu aku tuka la baju raya tu..rimas la hai..tak ayu langsung hahaha...gi jejak Midvalley. Sempat ronda depan Sogo. Weii sogo tutup aaa..baru berniat nak bersenang lenang kat Sogo..Midvalley sgt la ramainye amoi2 dan apek2...pekena ice mango dlu kt Rak Thai...pastu jalan dan jalan...smp ke Thai Odessey utk memanjakan badan...abis la duit raya tu hahaha...amik 60 mins thai massage...last week aku buat kat Arokaya Jusco AU2,50 hengget je tp mmg Thai Odessey ni masseur dia better..tapi lagi best yang kt basement la..yang aku ingat bau lavender sangat la harum..murah skit 78 kot..sbb tempat dia tersorok dan takde basuh2 kaki..
Lepas sejam diuli bagaikan doh donut, aku pon melangkah longlai ke Carrefour. Carik bahan2 yang blom ade utk Soto battle esok. Sempat menangkap sehelai slack kaler brown di hot base. Owh ya..carrefour pon ade plus sizes range-Hot Base. Selesa jugak la..setakat ni aku ada 2 helai slack tu. Tahan. Beli slack mahal2 kat Ms. Read pon tak tahan gak..cepat haus. Lagi satu kt Sogo ada Erica. Nak muat Erica ni kena turun dlm 8-10 kg lagi..cun2 gak baju kat sana. Hari tu time sale, 1 suit blazer ngan pants tak sampai RM 100 ..fuh...meleleh la tgk..
Abis kat Midvalley terus menuju ke Jln Ampang balik nak beli lemang lagi sebatang...tetapi sungguh hampa dah abis tutup gerai pon..balik beli kat Sri Gombak-tak sedap lorrr..dinner goreng mihun ja..selesai sehari raya.

Saturday, 19 September 2009

Rendang Eliza 2009

Pagi2 haruslah ke pasar dulu..daging dah beli kt Jusco ahad lepas..dpt daging pejal fresh RM 16..rencah rendang pon siap, kerisik ade..yang blom ade santan dan daun kunyit...daun limau purut petik saje di kebun papa..cuak jugak mula2 tanya 2 stalls masing2 dah abis daun kunyit tu..

Tu dia tumis la dulu rencah rendang bersama kerisik dan cili kisar

Masuk pulak daging then santan..pastu pandai2 la keringkan
jgn lupa garam dan gula secukup rasa
Tada...siap rendangku!

Sunday, 13 September 2009

Supper at Suria Station

Sunset aka 3 layer tea


Fish n chips


Cheezy wedges



Alfredo spagethi



Shirley temple n suria delights mocktails


Supper yang sungguh berat..sib baik makan skit ja waktu buka...owh ya..ku masak daging masak kicap black pepper yang suda tertangguh hampir seminggu..