Wednesday, 30 September 2009

Genting Getaway




Tiap2 kali naik genting aku akan rase kembali ke alam remaja...young heart feeling la heheh..suhu boleh tahan rendah..15 degree celcius..cold n breezy..



Saturday, 26 September 2009

Satay Samuri- Bangunan Dato' Nazir, Kajang










Single ladies' nite out..besday pjot yg ke 2*..40 cucuk sate menjadi korban..disambung dgn menonton The Ugly Truth kt Midvalley..guys just could appreciate 2 things about women-ur tits n ass! If they ever told u they like ur good attitudes or tak pandang rupa ke..BULLSHIT! Get back to ur threadmill ladies!

Sunday, 20 September 2009

Salam 1 Syawal


Kesian betul takde sape nak tolong amikkan pic raya I,
sila abaikan lengan yg besar yer huhuhu


Mango ice at Rak Thai

Seperti yang mention sebelum ni raya ku sgt la sempoi. Pagi2 bangun buat nasi goreng. Papa nak makan b4 gi solat raya. Spesel punya nasi goreng cili padi. Breakfast la kami bertiga dgn seleranya. Papa balik solat beraya la sesama sendiri lebih kurang. Papa bagi duit raya yahooo!!!
Then pi cari lemang yang best tu kat Tiara Kondo dekat ngan ampang point...memang sedap!!.Lemak, lembut..tapi beli sebatang je boleh?Konon takmo tamak2..sekali nyap nyap nyap habis! Lunch mkn lemang, rendang,nasi impit,kuah kacang.
Pastu aku tuka la baju raya tu..rimas la hai..tak ayu langsung hahaha...gi jejak Midvalley. Sempat ronda depan Sogo. Weii sogo tutup aaa..baru berniat nak bersenang lenang kat Sogo..Midvalley sgt la ramainye amoi2 dan apek2...pekena ice mango dlu kt Rak Thai...pastu jalan dan jalan...smp ke Thai Odessey utk memanjakan badan...abis la duit raya tu hahaha...amik 60 mins thai massage...last week aku buat kat Arokaya Jusco AU2,50 hengget je tp mmg Thai Odessey ni masseur dia better..tapi lagi best yang kt basement la..yang aku ingat bau lavender sangat la harum..murah skit 78 kot..sbb tempat dia tersorok dan takde basuh2 kaki..
Lepas sejam diuli bagaikan doh donut, aku pon melangkah longlai ke Carrefour. Carik bahan2 yang blom ade utk Soto battle esok. Sempat menangkap sehelai slack kaler brown di hot base. Owh ya..carrefour pon ade plus sizes range-Hot Base. Selesa jugak la..setakat ni aku ada 2 helai slack tu. Tahan. Beli slack mahal2 kat Ms. Read pon tak tahan gak..cepat haus. Lagi satu kt Sogo ada Erica. Nak muat Erica ni kena turun dlm 8-10 kg lagi..cun2 gak baju kat sana. Hari tu time sale, 1 suit blazer ngan pants tak sampai RM 100 ..fuh...meleleh la tgk..
Abis kat Midvalley terus menuju ke Jln Ampang balik nak beli lemang lagi sebatang...tetapi sungguh hampa dah abis tutup gerai pon..balik beli kat Sri Gombak-tak sedap lorrr..dinner goreng mihun ja..selesai sehari raya.

Saturday, 19 September 2009

Rendang Eliza 2009

Pagi2 haruslah ke pasar dulu..daging dah beli kt Jusco ahad lepas..dpt daging pejal fresh RM 16..rencah rendang pon siap, kerisik ade..yang blom ade santan dan daun kunyit...daun limau purut petik saje di kebun papa..cuak jugak mula2 tanya 2 stalls masing2 dah abis daun kunyit tu..

Tu dia tumis la dulu rencah rendang bersama kerisik dan cili kisar

Masuk pulak daging then santan..pastu pandai2 la keringkan
jgn lupa garam dan gula secukup rasa
Tada...siap rendangku!

Sunday, 13 September 2009

Supper at Suria Station

Sunset aka 3 layer tea


Fish n chips


Cheezy wedges



Alfredo spagethi



Shirley temple n suria delights mocktails


Supper yang sungguh berat..sib baik makan skit ja waktu buka...owh ya..ku masak daging masak kicap black pepper yang suda tertangguh hampir seminggu..

Saturday, 12 September 2009

Iftar at Sentul Curry House










Our all time favourite curry house...thanks to akak for the treat..moga murah rezeki..cik gab nak duit raya haaaa...jgn lupa cik jeb!!!huhuhuhu..

Friday, 11 September 2009

Majlis berbuka puasa-MATRADE Hall




Menu:
Nasi putih
Kurma daging
Rendang ayam
Ikan bakar
Sayur campur
Kerabu Mangga
Char kuey tiaw
Lontong
Nasi impit kuah kacang
Bubur kacang
Kuih muih
cendol & abc
Teh tarik
Sirap ros n orange juice
Paling best ialah makan nasi impit n kuah kacang then letak sekali rendang ayam..fuuhh..feeling cam dah raya la pulak..huhuhu

Tuesday, 8 September 2009

Menggayakan

tudung termahal yang pnah ku beli semenjak dewasa ini huhuhu

Puding Karamel


Lama dah teringin..tadi beli telur dan susu terus buat..yang ni 1/2 adunan yer puan2..

5 biji telur (buang mata putih tu utk ilang bau)
1/2 tin evaporated milk
1/2 tin gula (boleh kurangkan utk less sweet)
1/2 tin air

blend saja bhn2 di atas. sementara tu amik 3/4 cawan gula atau kurang (i mmg kurangkan sgt2). panaskan gula dlm loyang smp jadi brownish..jgn smp hangus lak kang pahit...then tuang adunan yg telah di blend. kukus 15 minit. cucuk dgn lidi..kalau tak melekat tu masak la ia.. biar jap,terbalikkan dalam pinggan dan sejukkan dlm fridge...siap utk dimakan semasa berbuka..cuba ye kawan2!

Sunday, 6 September 2009

Shopping Raya: Ikano-The Curve


Seriusnya la anak menakan ku ini bila suro try baju baru..ape da rey-an!

Ni senyum lepas maksu berkali-kali kata..Raihan...senyum manis, senyum manis

Storynya last friday maksu n frens gi Ikano dan terjebak kat Brands outlet...comel2 nye la gowns kat sana...maksu nak beli utk Aisyah..yang mcm baju budak skolah kat korea tu..tp hati ni doubtful sebab Aisyah adelah extra size bagi budak umur 7 thn..takut tak kena pulak nanti..

So maksu calling2 la Aisyah tanya nak ikut tak maksu pi sana..suprisingly dia nak la pulak..dia tak posa pon sebab batuk..kuat la tu nak jalan..bila maksu gi sana..rupanya ibu aisyah pon nak folo juga..ngan raihan sekali..maksu mmg tak berani nak bwk raihan sbb takut dia poo poo nnt sapa nak basuh hahaha..so..ibu dia nak pi ok la kan..

Maka kami pon 4 gurls gerak la ke Ikano..ade insiden skit mase nak parking..buat kali ke 2 maksu amik lap tak lepas....graakkk grakk.. bunyik...adoiii menepuk dahi la..dulu sekali kat sogo..bergaris bumper depan...maksu dah nak keriau dah...terpaksa ditenangkan..huuhuh..tapi magik...siap je parking kete melompat kuar..cek2 takde ape..sampai dive menjulur nak tgk bhgn bawah..takde ape..pon walau secubit garis...apekah yang di sagat tadik??apekah bunyik misteri itu...pape pon..alhamdulillahhhhhhh sgt2...takde apa..

Mood shopping yang hampir hilang tadi mencanak2 kembali huhuhu..kami pon berbondong2 ke brands outlet tersebut..sib baik la raihan bekerjasama dgn duduk dlm stroller..semua org tak larat nak dukung2 okey..

OK..maksu dengan semangatnye pegi ke baju korea tsb..size paling besar 10 thn ..ketat kat tgn..try pattern lain pulak..14 thn..tak kene jugak..last2 Aisyah tak dpt pon gown..ibu beli utk raihan ja..

Untuk mengubat hati dia..kitorang pi MJ kat Curve...dengan harapan ada la size kat sana...hampa juga..maksu ngan ibu la stress,aisyah relaks je..jadi maksu beli seluar jeans ja utk Aisyah match ngan baju renoma tu..ibu beli kasut utk diorang..

Then Aisyah nak mkn cupcake...tgk ice lemon tea pon maksu meneguk air liur...then nak A&W pulak...sekali lagi tergugat ngan root beer tu...hahaha..dah tu hantar diorang kat UK pErdana...maksu balik SG dan buat burger...sama Bandung Soda untuk buka pose..

Saturday, 5 September 2009

Shopping raya - Suria KLCC


Selalu gi Jusco je..ape kata ubah angin ke Parkson pulak..jualan hebat parkson!

Ammar Asyraaf's

Aisyah's & Raihan's

Mak su punye!
Sangat la happy sebab last week ketika mewindow shopping sandal di atas hanya ade less 20%. Tup2 gi tadi diskaun telah menjadi 50%...jimat duitku huhuh...
Then nak buka la kat KFC,jam 6.30 dah takde seat. Terus take away je dan balik rumah. Menda shrimp tu kecit giler..adoi..ingat besar mana la..
So buka mkn set 2 pcs ayam+coleslaw+mashed+2 shrimp stix+cheezy wedges+air sirap.Yummy!




Friday, 4 September 2009

Teringin

yang mana satu...mesti la yang cekelat..putih apa barang

My next kasut la ni nampaknye..dah jatuh cinta..tapi takleh beli lagi sbb baru ja beli kasut..kumpul duit sebulan RM 20 la hehehe atau ada sapa2 baik hati nak bagi present??