Sunday, 20 December 2009

Cheers



Motif? Tadi beli sparkling juice, nak krismas ni murah la pulak kat jusco Rm 4.69 je..selalu 7-8 hengget..so bawak balik umah aku explain dlu kat papa...juice ni lebih kurang air Istak yang aku bawak balik time MIHAS hari tu..sbb nye dia suke sgt Istak tu ha..smp la ni aku carik kat market tak jumpa2..packaging Prinz Sparkling juice ni sebijik la botol wine..siap ngan penutup gabus tu...pop meletup time bukak..tapi idak la aku goncang2 parti buih ke..sbb mcm wine la aku kene explain dlu..kang salah paham susah pulak...so papa kata esok je la dia minum..aku dah simpan lam fridge kasi sejuk...rasa dia cam ribena sparkling tu..tak la manis sgt..ok la..



Wednesday, 16 December 2009

Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun

Doa Akhir Tahun. Dibaca 3 kali pada penghujung waktu Asar, sebelum masuk waktu Maghrib.


Doa Awal Tahun. Dibaca sebanyak 3 kali selepas solat Maghrib.


Sunday, 13 December 2009

Delicious One Utama




Frosty Lychee Lime


Iced Cappucino



Carbonara



Bolognese
I've been eyeing this cosy makan place lama dah..if you are around Midvalley..Delicious located exactly beside Starbucks Coffee. The outlet seems quite crowded n noisy. It's different at Delicious OU, the non-smoking area is peaceful. Sesuai la nak makan dan bersenang2 lama sikit..kt OU ni Delicious located at new wing..
So me n partner in crime agak pening nak memilih ape nak makan...semua nampak cam sedap dalam menu tersebut..lama jugak belek...last2 kitorang decided nak try pasta. Ended up carbonara tu tak abis pun sebab kemuakan...actually one plate of pasta tu boleh share 2 orang. Tamak kan huhuhu..
Frosty lychee lime tu mmg ooooniikk...nnt nak try blend kat rumah la..enak bangat!!Pusing2 OU selama 4 jam..ade org tu shopping bukan main lagi..tak cukup tangan nak bawak barang huhuhu

Friday, 11 December 2009

Lasagna sedap


If you're a lasagna lover..then you should try this one..at Signature food court KLCC...Cafe Milano....it's really yummy bebeh!owh ya..the price is RM 8 only. Go n bite!

Yoyen n Bubu


Skrg bubu dah ade kawan..Yoyen..yoyen ni sesat dari mana tatau..first time datang ade rantai loceng..2nd time dah takde loceng..jadi aku isytiharkan sbg kucing aku je la..yoyen ni budak lagi..bulu je banyak tapi kurus..angkat2 ringan je..manja abis..pesal tuan dia buang ha..

Wajah-wajah jelita