Sunday, 27 December 2009

What a disaster

Setelah berminggu punye planning maka semalam adelah hari kejadian trip ke Seri Pengantin Resort Janda Baik. Janji kol 1 gather kat RnR Genting Sempah. Me n Fida to be the 1st car yang sampai. Then Lea n Azly, oso Aida n Latip. Last car Kak Nora n family. Ami n Abg Ajai gi sendri ke Janda Baik.

Subuh2 syafi'e aku telah dilanda cirit-birit yang hebat. Rentetan dari mama kena dulu on hari rabu, papa kena 2 days later..so aku kena semalam..tah ape silap makan ke hape kami pon tak sure..tapi sbb aku terkinja2 nak gi jugak ke Janda Baik..dgn harapan nak terjun tiruk kat sungai dan berkubang dengan riang..gagahkan diri drive ke sana walaupon perut dah tak sedap dan asek ulang gi jamban. Dari pagi mmg tak lalu nak jamah ape..sampai genting sempah cari pil chi kit teck aun..beli 3 kotak..telan sekotak..tapi perut makin tak sedap..sampai je seri pengantin terus flat atas katil..

Dan bermula la episod sret sret di toilet dengan jayanya..kalau ku bilang...ade la 20 kali kuar masuk..sampai demam..tak boleh nak angkat kepala..siap pakej muntah sekali...fuh!!mmg azab la..fikiran ni cam melayang2..hei..nak mati dah ke aku kat Janda Baik ni...sampai camtu la aku terpikir..tak leh nak makan ape sbb pastu muntah..padahal foods ade mcm2..aida buat pau ngan sosej roll..roti, biskut dan mcm2...kesian betul kat diri sendiri..kalau dah sampai tahap tak lalu makan mmg merbahaya la hehehe

Terlepas la acara mandi sungai dalam ujan lebat..rugi2..tapi ape nak buat..mmg tak berdaya langsung..BBQ time pon aku missed. Mula2 dah cam kebah skit ptg tu..aku gatal telan Pil chi kit tu...terus memulas balik...then mlm tu diorang bawak blk nasi goreng ngan segala grilled stuff..makan la skit psl mmg perut kosong...kol 12-4 pg..bangun setiap jam sbb keciritan..then 4 pagi muntah..baru leh tido...

Bangun pagi try minum milo sbb..tapi episod ceri beri masih tak stop..check out kol 12, anta Fida kat Cheras.. then balik Sri Gombak. Try makan nasi skit...tapi takleh gi..relaks jap takut paksa2 muntah laks...

Ni.. baru balik Pusrawi..jumpa dr. dah telan semua ubat...tatau nak makan ape satgi..adoiiii..harap2 baiklah..aku tamau MC esok!

Sunday, 20 December 2009

Cheers



Motif? Tadi beli sparkling juice, nak krismas ni murah la pulak kat jusco Rm 4.69 je..selalu 7-8 hengget..so bawak balik umah aku explain dlu kat papa...juice ni lebih kurang air Istak yang aku bawak balik time MIHAS hari tu..sbb nye dia suke sgt Istak tu ha..smp la ni aku carik kat market tak jumpa2..packaging Prinz Sparkling juice ni sebijik la botol wine..siap ngan penutup gabus tu...pop meletup time bukak..tapi idak la aku goncang2 parti buih ke..sbb mcm wine la aku kene explain dlu..kang salah paham susah pulak...so papa kata esok je la dia minum..aku dah simpan lam fridge kasi sejuk...rasa dia cam ribena sparkling tu..tak la manis sgt..ok la..



Wednesday, 16 December 2009

Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun

Doa Akhir Tahun. Dibaca 3 kali pada penghujung waktu Asar, sebelum masuk waktu Maghrib.


Doa Awal Tahun. Dibaca sebanyak 3 kali selepas solat Maghrib.


Sunday, 13 December 2009

Delicious One Utama




Frosty Lychee Lime


Iced Cappucino



Carbonara



Bolognese
I've been eyeing this cosy makan place lama dah..if you are around Midvalley..Delicious located exactly beside Starbucks Coffee. The outlet seems quite crowded n noisy. It's different at Delicious OU, the non-smoking area is peaceful. Sesuai la nak makan dan bersenang2 lama sikit..kt OU ni Delicious located at new wing..
So me n partner in crime agak pening nak memilih ape nak makan...semua nampak cam sedap dalam menu tersebut..lama jugak belek...last2 kitorang decided nak try pasta. Ended up carbonara tu tak abis pun sebab kemuakan...actually one plate of pasta tu boleh share 2 orang. Tamak kan huhuhu..
Frosty lychee lime tu mmg ooooniikk...nnt nak try blend kat rumah la..enak bangat!!Pusing2 OU selama 4 jam..ade org tu shopping bukan main lagi..tak cukup tangan nak bawak barang huhuhu

Friday, 11 December 2009

Lasagna sedap


If you're a lasagna lover..then you should try this one..at Signature food court KLCC...Cafe Milano....it's really yummy bebeh!owh ya..the price is RM 8 only. Go n bite!

Yoyen n Bubu


Skrg bubu dah ade kawan..Yoyen..yoyen ni sesat dari mana tatau..first time datang ade rantai loceng..2nd time dah takde loceng..jadi aku isytiharkan sbg kucing aku je la..yoyen ni budak lagi..bulu je banyak tapi kurus..angkat2 ringan je..manja abis..pesal tuan dia buang ha..

Wajah-wajah jelita