Friday, 31 December 2010

Resolusi tahun baru

Jam menunjukkan lagi 2 minit nak melangkau ke tahun 2011. Aku masih di sini di atas katil bujang menatap skrin komputer riba. Mata mengantuk namun takmau ketinggalan untuk menyenaraikan beberapa perkara yang ingin dilaksanakan menjelang tahun baru.
  1. Yang paling utama tentunya usaha untuk melenyapkan lemak tepu di seluruh badan
  2. Menghidupkan kembali aktiviti berenang sekurang2nya 3x seminggu
  3. Brisk walking during sat/sunday
  4. Kurangkan aktiviti hibernasi di katil especially after subuh
  5. Savings sebanyak mungkin.
  6. Kurangkan berlibur-cut down expenses on movies, karaoke, fine dinings
  7. Nak jadi insan lebih beriman dan bertakwa
  8. Jaga kesihatan dengan baik
  9. Minum plain water secukupnya
  10. Setia mengambil daily supplement dengan teratur
  11. Reduce/eliminate impulse buying behaviour
  12. Jadi anak yang solehah, senangkan hati parents
  13. Treat mama&papa makan best once a month
  14. Utilise housing loan
  15. Bisnes Elle Buns & Cookies
  16. On balik bisnes Tudung Eliza
  17. Put more efforts untuk jaga kecantikan dan penampilan
  18. Study smart and score dean's list
  19. Buka mata dan hati untuk cinta
  20. Tajamkan skil memasak
  21. Khatam Al-Quran 3 bulan sekali
  22. Jaga solat

Ku kan coba merealisasikan perkara2 ini...ganbatte kudasai!!

Baskin Robbins @ AEON AU2


Tu dia semua nak kejar diskaun 31%
Jamoca and chocolate

Tuesday, 28 December 2010

Capati Nisma

For dinner

Bubu injured




Telinga bubu luka..tak baik2 lama dah..dok tenyeh minyak gamat ja, makin besar plak luka tu..hari ni baru la pi carik flavine ngan cotton balls sama plaster..dengan bantuan mama dapat la ku buat dressing tadi kat luka tu..sorang pegang,sorang bubuh ubat...sib baik dia tak meronta2 sangat..sian bubu..kalau baik luka nanti boleh mandi okeh!

Friday, 24 December 2010

Siblings get together @ Chili's KLCC

Southwestern grilled lamb

Triple play

Syabas bagi 3 bulan bonus kat Cik Jeb

Org Perodua blom tau lagi

Org gomen punya 5 rat dah licin hohoho

Beef mushroom jack fajitas

Ade org kata, chocolate is better than sex..betoi ka?
Mekacih kat akak kerna sudi membelanja adik2nya sempena bonus yg lemayan

Wednesday, 22 December 2010

Bamboos Thai House @ Prima SG

Stir 4 beans-ade bendi, petai, french bean-unique

Tomyam ni kureng

Lemon chicken ni nice

Semenjak kedai-kedai kat Prima SG dah buka..maka wujudlah tempat makan yg tumbuh bagai cendawan selepas hujan...gi ngan Coki yg mula2 nak cari kedai Spring Potato tapi tak jumpa la pulak hehehe..mekacih Coki for the dinner huhu

Saturday, 18 December 2010

Fuiyoh!!

Baru je lepas call rumah..pa n ma tengah lunch..mama masak asam pedas ikan kembong, udang goreng bawang, sambal tempoyak..perghh..ni yang aku nak balik cepat2..nak makan masakan mama...nak cerita macam2 ngan mama..seronok!!!Pastu mama kata balik la cepat..dia teringin nak makan pizza, steak dan lagi dan lagi..nak pi ngan papa tak reti jalan hahahah..tunggu anakmu pulang dari Penang ya!!

Thursday, 16 December 2010

Jagung Bakar @ Queensbay










Queensbay ni kira cam feveret spot untuk santai di waktu petang...personally aku jatuh chenta gak ngan tempat ni..dengan tiupan angin yang nyaman...pemandangan indah serta makanan ringan yang lazat ahahaha..yg special jagung bakar cni diorang letak extra madu n susu..bila blend ngan marjerin n garam kira memberi rasa yang unik...I like!

Wednesday, 15 December 2010

Bihun Sup by the Seagate Beach II








Bihun sup daging besar punya RM 4



Setelah 2 hari kecewa sbb kakak ni tak mai meniaga...ujan katanya..akhirnya dapatlah kami menunaikan hajat nak hirup sup maneh ni before balik KL...mai pas asar dpt tgk view cantek..jelas kelihatan kerja-kerja membina 2nd bridge yg akan link tanah besar dgn Batu Maung...

Posing di Gate Bukit Gambir (Pintu Stadium)









Supposedly kami nak bergambar kat Pintu Gelugor sebab sana trafik kurang skit...malu gak kat org ahaha..tapi dah kebetulan kereta park kat padang kawad, kamera pon ada kat tangan..belasah je la posing secara pantas huhuhuh...


Monday, 13 December 2010

Shifting to 5th gear

Time untuk berjimba sudah tamat. Starting on Wednesday until Sunday, hari2 ade exam. Sila la struggle sampai lebam..yaribbba yaribba!!!


Agenda penting:


-Latih tubi Statistik (Exam on Friday)

-Kuiz Mikroekonomi kasik dpt 100% utk 9 set soalan(Exam on Sunday)


9.40pm



****yezzaa...7 kuiz mikro suda setel dpt 100%..2 more to go..ganbatte kudasai!!

Sunday, 12 December 2010

Bangkok Tomyam @ Bayan Lepas

Kak Niza yang always ceria


Jenuh menyenget sbb pakai timer






Set C berharga RM 77 sesuai untuk 5 pax


SET C

-Tomyam

-Kerabu Mangga

-Sayur Campur

-Lala thai style

-Telur bistik

-Siakap 3 rasa

-Sotong tepung

-Nasi putih

-Air buah 1 jug


An evening in Queensbay

Spot the Penang Bridge


and Pulau Jerjak too

Beautiful clouds


Colourful kites



Brisk walking by the seaside is good



Saturday, 11 December 2010

JempuTree @ Pulau Tikus

Hang cium bola ya Siti..ish ish ish


Berposing di samping pokok

dengan waiter pon posing gak..


Ding yang putih dan single





Konsep macam kat nailis, duduk atas tree house




View from the tree house


Ubi kayu rebus cicah sambal bilis dan kelapa+gula


Virgin Mary





Nasi goreng jemputree


Cucur bilis


Fish n Chips


Beef burger