Saturday, 30 January 2010

Time is gold

As a reward to myself for a better time management in January 2010

Tuesday, 26 January 2010

Herbaline Taman Sri Gombak





Went for facial treatment at this nice place. 90 minutes session for only RM 28. Including Red date tea b4 treatment, 5 minutes foot bath and lemongrass tea after treatment.

Sunday, 24 January 2010

Bubba Gump Shrimp Co @ The Curve


Mango Sparkler

Strawberry Lemonade

Run Forrest Run


Fish and Chips

Cajun Shrimps
Thanks to the manager for this treat :p

Monday, 18 January 2010

Treasure this kind of friendship






Laughters that we've shared...heal the pains...bring smiles ear to ear...I feel so relieved...having great time with you girls..hehehe nak buat poem aku dah tak jiwang...abih skill dah hehe

Dr. Luc

No comment

Sungguh komited ini doktor, heret stetoskop hingga ke JB
Dengan adenye stetoskop tu maka kami ahli rombongan cik kiah pon ngade2 la suro cek denyutan jantung la, cek bayi lam perut la..yang takde bayi lam perut pon nak cek jugak..timbullah bunyi peristalsis la yada yada yada..
Congratulations on ur promotion to UD 44..bile nak open table ni beb? KTV seround ape la sangat kan...huhuhu..

Sunday, 17 January 2010

Ayam Penyet Tebrau

Ice blended jambu & asam boi..enak sekali

1/4 chicken, rice, tempe, tauhu, ulam, sambel enak = RM 7.80

Close up ayam

Penuh meja weiii

Kacang Pool Haji - Plaza Larkin





Kacang pool yang di masak bersama daging cincang, lebih kurang cam coney dog tu la..hidang bersama roti bakar 2 inci ke 3 inci...


Thursday, 14 January 2010

Monday, 11 January 2010

Sabah Trip : Day 4















The very last day at Sabah. Jalan2 sekitar KK town. Beli lagi brooch mutiara kat Jamilah Jewellery. Kat sini kualiti lagi baik. Harga mahal skit tapi puas hati..jumpa Restoren Happy Muslim..makan mihun sup utk breakfast...then minum air kelapa..


Terjumpa kawan kat SMAPK dlu time tgh jalan kat pasar flipina...ye kengkawan..Harnani Ishak a.k.a. Nani kim salam ngan korang yer..kebetulan dia pon bercuti kat KK ngan hubby nya..


Pi beli ikan bilis kat pasar ikan masin...putihnya ikan bilis tu..siap buang isi perut itam tu sekilo RM 12 sahaja...best2..


Done for shopping pi le borneo spa pulak...massage whole body for 1 hour...berlagak sgt nak strong haa..ambik ko terjerit2 sudahnya ehehehe..


Last lunch at KK, bedal udang goreng tepung cukup2...ayam lagi..sambal tempe kentang..8 ringgit je kene..mmg happy muslim la aku kihkihkih


Then abg bear dah sampai kat Rudientel..nak anta kami ke airport...check out pastu zasss...it's time to say goodbye...bersedia untuk kembali ke alam nyata..


Flight BKI-KUL 1545...tapi lambat jugak take off..1605 kot..penerbangan ni scary skit sbb bad weather..ade budak nangis dari take off sampai landing..sib baik tempat kami jauh dr budak tu..stress la kalau tidak huhuhu..


Amik Skybus ke KL sentral dan LRT ke Gombak. Tunggu pulak feeder bus. Jam 9..home sweet home! Terus rebus ubi purple dan bancuh kopi tawau...jamu pa n ma dan juga aku yang ala2 kebuluran hahaha...last mkn kol 1 tadi kt KK. Amboih..dapnye ubi tersebut..papa kata patut beli 5 plastik bawak balik..manis dan lembut..


Owh ya..kalau nak ke KK...boleh la kalau nak guna khidmat Abg Bear yang budiman sebagai tour guide. Harga reasonable..khidmatnya terbaik!

Sunday, 10 January 2010

Sabah Trip : Day 3















Pagi2 dalam kol 7 kami dah jalan kaki ke Gaya Street Sunday market. Pasar ni ade jual kucing dan anjing sebagai pet..cumil btul la heheh..jumpa nasi beriani lauk ayam sedebuk RM 2.90..owh indahnya sarapan ku huhuhu..beli ape je..kopi tawau untuk papa, fridge magnet dan mutiara skit..

Pastu perjalanan sangat panjang. 3 jam dari KK ke Kudat. Kalau semalam ke Kundasang cuma 2 jam. On the way tu kami singgah di Tamu Kota Belud. Tengok la makcik2 meniaga atas lantai ja...jumpa sejenis ubi keledek kaler purple satu plastik singgit...berat dlm 2 kilo..amik la satu..nak amik 2-3 takut berat nnt. Jumpa lak kuih cam bentuk kuih keria..makan2 liat pulak..potong btul! Trus tak jadi beli kuih lain..tak kena selera..


Untuk mama kain batik jawa selai, nampak pula blouse cam cun ja aku beli la..minum air tebu fresh puas2 heheh..pastu teruskan perjalanan ke Kudat.
Tetiba nampak la puncak gunung kinabalu yang jelas kat tepi sungai...ape lagi berposing la..


Adoi..Tip of borneo kat Tanjung Simpang Mengayau tu..jalan nak pi dia ade la jalan gravel tak berturap sejauh 4km. Jenuh la terloncat2 dlm avanza tu. Sampai sana dalam kol 1 lebih..aduhhh lawanya pantai dia..tapi kat pantai kami tak amik gamba...aku biasa la kan...kalau pantai mmg la over excited...semangat laut dah datang hehehe...kami terus ke tip of borneo tu..yang titik paling utara pulau borneo. Cantik tempat dia...pemandangan indah...


Posing la macam2...abg bear bawak DSLR dia..so cantik la gamba2 hari ni..complete package la tour guide cum photographer huhuhuh..then lunch yg tah pape kat the only gerai kat sana...dah tu balik ke KK...another 3 hours journey...amik Dr. Shah dan pi Restoren Baba Nyonya kat Jln Penampang-Donggongon...


Makan asam pedas kepala ikan merah, sotong goreng tepung, telur ru fong yang ade udang gemok,dan paling istimewa nyonya cendol yang best...santan pekat mengalir di celah2 ais..tambah gula pekat...tgk la gamba tu yer huhuhu..makan kat sini RM 125 untuk 5 orang...puas hati beb!


Dah abis makan balik Kg. Air sebab nak shopping ape yg patut. malam terakhir kan...plus nak tgk AJL lagi..beli la T-shirt borneo..gelang kristal,dan brooch..balik Rudientel berehat..

Saturday, 9 January 2010

Sabah Trip : Day 2

























Owh ya aku lupa nak citer yang pas kami check in Park Hotel tu kami lepak la atas katil sambil tgk2 flyers yang amik kat airport. Sekali nampak flyers Hotel Rudientel. Siap ada LCD tv 32 inch. Jadi kami pon pi reccee itu Rudientel. Mintak tgk bilik. So pagi ni kami terus check out Park Hotel dan buat early check in kat Rudientel.

Bilik mmg lagi luas. LCD tv tu yang penting sbb nak tgk AJL esok malam. Some more ade Wifi in the room. For the rate of RM 88 per nite..it's cheap lah! But mind you pintu depan dia blom siap dan dia tgh renovate. So kene guna pintu belakang yang mengadap ke cafe pinoy yang mlm2 org mabuk2 kat situ..bedal je la labu!


Perjalanan hari kedua dimulakan kol 6.30 pagi. Cerah terang benderang dah..kami menuju ke Kundasang. Singgah di Pekan Nabalu utk amik gamba puncak gunung Kinabalu. Abg Bear beli pisang yang sangat besat. RM 6 banyak giler..tapi terlupa nak rasa. Ade mcm2 buah jual kat Pekan Nabalu tu..satu drp tu adalah buah Tampoi yang tak pnah ku rasa. Beli manggis yang besar2. Ish banyak la buah dia, gemok2.


Abg Bear terus pandu ke Kundasang dan kami stop di Kundasang War Memorial. Hajat nak snap puncak gunung dengan jarak lagi dekat tapi awak dah melitupi..tak dapat la... Kundasang ni sejuk la..sejuk skit dari Cameron. Ade banyak jual sayur-sayuran...stoberi pun ade..kami tengok2 je la..tak beli pon..


Dah suda berposing kat Kundasang gerak ke Poring Hot Springs dalam daerah Ranau. Main celup2 kaki je tak mandi pon...kat sini juga ade bunga raflesia dan jambatan gantung..aku idak la berani naik jambatan itu sbb...gayat!! Plus dah penat jalan nak masuk air panas tu kan..last2 aku duk ngan Abg Bear sembang..Aida n Jawahir gi naik jembatan dan tengok bunga tu.


So perut pon dah lapar..gi carik lunch kat pekan Ranau..satu la org Sabah ni masakan dia tak pedas. Tapi memang ade sedia atas meja tu cili blend campur cuka. Ade rasa cam sos kat nandos tapi fresh lagi la rase cili ni kan..aku suka la eheheh...tapi abg bear kata mkn pedas2 sgt nnt IQ rendah hehehe...


Dah abis makan balik la ke KK. Singgah makan lokan bakar kat Salut. Dan juga hidangan wajib harian..air kelapa. Puding kelapa pun ada. Lokan bakar ni mmg la sgt exotic. Cicah sambal goreng...bubuh kicap sesedap rase. Layan wei....pedas sampai nangis2 heheh..lokan la mende yang aku paling rindu setakat ni...owh lokan..


Sebelah malam kawan Ja yang dah duduk KK 7 thn dtg bawak kami ke Kepayan. Minum ais blended. Aku amik durian. Aida labu+honeydew...Ja amik epal ngan apa tah..kwn dia jus pisang..yang sorg lagi tu..apa tah...banyak gile buah dia dan besar2..yang pasti ice blended durian ku sgt la lazat..teringat yang mase gi lim kok wing dlu..tapi kali ni minum penuh nikmat sbb perut tgh kosong kan...


Then makan kuey tiaw seafood tang mana tah..aku pon dah tak cam jalan sbb malam kan..balik tu cam biasa ronda pasar malam Kg Air lagi..kalau tak nak tgk wayang Paranormal apa tah..tapi x jadi..balik Rudientel kroh2 malam kedua..