Friday, 30 April 2010

Ni dia

No sweat bebeh!
Dr. Khairi yg encem itu siap bagi kaunseling sebelum the tooth extraction sbb aku sangat2 la gelabah dan stress. Mase bius mmg la SAKIT pastu susah nak telan air liur. Tapi kali ni aku mmg lucky compared to 2001 sbb akar gigi tidak bengkok. Within 15 minutes semua selesai dan aku bgn dari krusi rawatan melonjak kegirangan!
Tunggu la ubat bius abis lagi 3 jam tau la azabnye.

Bulatkan tekad, kuatkan semangat

Terkadang aku ingin lari dari kenyataan, kenyataan yang menyakitkan. Lantaran gigiku akan dicabut petang ini. Doakan aku kawan2!-aku yang takut cabut gigi-

Wednesday, 28 April 2010

Pari Silks

After office hours I went to Jalan TAR to fix my tudung's awning-see the pic. It happened that the favourite tudung of mine which I bought from Cici Norm is no more in good shape-the awning la. So I tracked the tudung workshop based on Ina's precise direction. There are 2 workshops side by side. I think the charge is quite expensive for a thai silk awning with firm cardboard-RM10. Or if you're keen enough to 'tetas' all the stitches, then you can only change the firm cardboard inside for RM 6. Got what I mean?They won't do the 'tetas' thingy for you. Wasting time katanya.So now I got a plain brown awning for this tudung. Pic? I didnt capture :p.


Some more damage was done after that. Heavenly rempit around Jalan TAR and park your motorcycle exactly in front of any shop you want to step in. That's the beauty of riding motorcycle in this busy street. Pari Silks just opened 2-3 monts before as I told by the salesgirl. So they still having promotional price. I bought fabric for a pair of new baju kurung. Might be useful as some of my friends are getting married this coming school holidays- I hardly wear baju kurungs to the office-susah nak merempit huhuhuh.

Tuesday, 27 April 2010

K'din clan to Amat

Mango-Banana-Dragon fruit-Jackfruit


Kurang best sebab bila Papa tag along semua kena kuuuuraaannggg manis!

Wisdom teeth extraction

Counting days, searching for strength. It will be done on this Friday. This time for upper teeth. Lower teeth was done back in 2001. It was an unbearable pain. Please give me some moral supports. Thanks.

Saturday, 24 April 2010

Bawak geng gi Jus Amat

Jus pisang dan jus honeydew serta kuaci

Jus durian belanda tak kelihatan

Encik Zack

Asam Pedas Melaka JJ AU2

Nasi lemak rendang daging keras

Tapai pulut with vanilla ice cream, K-O!

Kesian dia lapar

Owh tak sedap yer makan di sini
Semalam sesampainye Zack dari Saudi dia telah called ku dan bagitau dia akan bercuti 2 bulan...baik hati sungguh Tabung Haji bagi cuti bergaji 2 bulan yer..maybe lepas ni pulun nak keje mase musim haji ngan umrah pulak huhuhu..balik tak bagitau kalau tak leh pesan buah tamar sepokok.
Jumpa2 ja trus cakap dia lapa ikan keli ngan siput sedut...adoi..pening la nak cari mana dah dekat jam 4 kot..nasi campur pon dah takde..pastu nak g KLCC, MRR2 crawling ala2 siput sedut..jem gilerr...terus lencong ke AU2 dan gi JJ. Blank jap nak makan mana..dah tu masuk la Restoren Asam pedas melaka ni...dah member komplen semua menu pedas...last2 nasi lemak tu je la..sory la Zack..nnt pas balik jalan2 kat Spore kite gi makan la siput sedut ngan ikan keli yer?

Friday, 23 April 2010

J Card's Members Sales - Wangsa Maju



Yesterday was the April pay day, and also the J Card's member sales day. So guess what happened? Damage to my wages la apa lagi...sighh..oleh kerana aku beriya amik off day nak pi sesakkan JJ semalam..hari ni ramai la tanya review..so that's all what I got, minus the groceries la kan..

Baju keje tu aku dah pi usya Ahad lepas. Siap masuk fitting room. Tapi aku tak beli pasal mase tu takde diskaun. During the sale, I got 20% discount, that gave me RM 12 less. Sesampai je JJ aku trus menuju ke section scarlet plus dan grab that baju. Tak kuase nak bersesak2 kat fitting room hai...org macam ulat yer..

Windsir pinky comforter set, not so satisfied coz it doesnt come with bolster case unlike Akemi set. Tapi akeminye colors yang available takley belah la pulak...pegi carik bolster kaler pink yang plain haram takde..dah nak amik looney tunes nye set sbb fed up tapi sib baik sedar diri..hello.. u r not a baby anymore la..nak katun2 lagi ke?

Then 2 pieces pink curtains for 2 panels windows.Tema sangat la kan...dinding pink, bedsheet, curtains, katil...jiwa lembut?hahaha...Akemi neu memory pillow tu best..dah lama aim tapi tak terbeli..semalam pejam mata beli je lah! Untuk kesihatan dan kecergasan huhuhuh

Lastly Dewberry shower gel kat Body Shop, bikin stok kalau Raspberry abis..nak beli mascara takde less pon..lenkali je la.

Tu je la story nye..kire puas hati jugak la dan berbaloi amik cuti hehe

Rasamas Giant Batu Caves

Do you know that orange colour makes you more hungry?


Rice + quarter chicken + tofu + soup = RM 8.90


If Madam Kwan's has banana fritters & ice cream, Rasamas has Tapioca & ice cream.
RM 3.50 . Not bad.

A&W Jusco AU2


Boleh tak hari ni semua macam blur nak pi lunch kat mana. Di tambah pula aku yang agak kenyang dah makan roti canai dan nasi lemak sebagai brunch maka aura kelaparan langsung tak terpancar di wajah...ke mana ke mana..last2 sampai ke JJ AU2 ni..biasa la naik DUKE dgn pantas dah sampai..tengok aa sape drivernye huhuhuh...sampai sana buat sesi tinjauan tempat makan...dan trus ke A&W..float yang tempting itu saje menjadi santapan..tak mampu lagi nak menyuap huhuhu..Faizah ngan Nina makan ler ayam n burger..WiFi kat sana kejap je ok..tak dan aku nak ber FB dah kiok huhuhuhu...pas mkn jalan2 dan terjebak di satu kedai kasut TSC- The Shoe Connection..suka hatiku dapat kasut cinderella itu..3 psg RM 50..so sorg satu ngan Faizah n Nina...suka suka suka uhuhuhuh!!

Thursday, 22 April 2010

In love..with jus buah

Jus kedondong asam boi yang menyegarkan, jus buah naga tak dan snap

Pilih mana yang anda suka

Kalau nak lebih confirm ttg availability buah2 bermusim sila tepon abg amat yer..

Wednesday, 21 April 2010

Jus Ciku


Lemak, manis, sejuk, lazat, nyaman, enak

Gamba ilang

hui..memory card kene virus kot..abis gamba2 monterey chicken ngan lamb shoulder kat chili's lunch tadi..tak dpt la korang jamu mata huhuhu..thanks to Syahadah the IT gurl for guiding me to delete all the virus..sib baik pics dalam archive selamat huhuhuh..ni la gara2 donlod FB mobile ke fon SE C903 semalam...sedih

Jus buah gelas besar Amat & Otak-otak Gombak

Refreshing mango juice besar punye!!

Otak-otak

Serius aku tak tau yang gelas besar tu besar macam jag sebab dia kata kecik 2 ringgit, besar 4 ringgit..aku tgh dahaga so aku ode la besar...sekali datang...mak aihhh..tengok kiri kanan..malu gak psl besar sgt huhuhuh..location Jus amat ni kat depan Masjid Dato' Keramat. Dekat2 pasar keramat tu la..plan nak minum jus ciku...tapi ciku tade musim la pulak...next time daa..


Sunday, 18 April 2010

Tercapai hajat di hati


Setelah ku tahan dari hari Jemaat, di mana aku tidur saja during long lunch hours kerna takmau menambah kegaringan di muka akibat merempit di tengah hangat mentari..hari ni dapat la jugak venti Caramel Frappucino yang mendinginkan petang yang hangat...oh lazariaaaa

Saturday, 17 April 2010

One Utama : Chili's & GSC

Sinful molten chocolate cake

Mcm gambar misteri nusantara pon ade..juice di sebelah tu adelah gelas kelima

Mushroom jack combo fajitas

Triple play yang aku rase chicken crispers tu agak sikit dari biase

Cherry pina chillada yang tenggelam


When in Rome..memang klakar abis..aku mmg la suke romantic comedy films..tapi korang pon suke kan?Aku suggest mesti best punye..tak cayer pi tgk Date Night...sure ceria kehidupanmu uhuhuhu...

Friday, 16 April 2010

Amante Solaris II

Brazillian wax, do you dare?

Rapid move

Satu tray dah kosong, yippie! Esok upah Iced Caramel Macchiato secawan uhuhuhhu


11.30 am
Dua tray dah kosong, double yippie!2 more to go.Should get my macchiato this long lunch hour, what say u?

Thursday, 15 April 2010

This is true

There are so many paths to choose
so many ways to live
so many ways to end a dream

Tuesday, 13 April 2010

Rindu sama ini kawan

Bukak FB tadi..nampak macam latest pic of Wanie, klik then owh..kawan dia tag ke..dia cam biase mengeramkan FB..lalu ku terus call Wanie yang berada di Kota Bharu...tak pick up..dah tido kot bersama askar2 huhuh..then I sms...later dia jawab..then trus I call..saje lama tak dgr khabar kan..makin hot lak mama wanie ni eh huhuhuhu..chubby skit I think..

I told her bout my coming phase of life. I dont talk much bout it cos actually I'm a bit terrified but..I really wanna give a try. Talking to a dear friend does give me some reliefs. Thank you.

Date Night

After work I went to KLCC. The 2 girls couldn't make it so I watched the movie alone. Before that I bumped into Faiyz n clans at the Celcom fair concourse level. Terkejut dia aku sergah hahaha..peace!!Movie ni agak full house la. If you need a laughter-is-the-best-medicine kind of movie but not so lovey dovey type then Date Night is something u shouldnt miss out. Terburai perutku bergelak dan kluar wayang tersenyum sorg2 huhuhuhu..esok stat pose ganti.
Ganbatte kudasai!

Saturday, 10 April 2010

Baby cumil, owh geramnye


Alalala tiutnye mate stim

Mcm biase la mukaku oily leh goreng ikan


2nd Baby of Abg Mahathir & Kak CT Fatimah

Kenduri rumah kawan

Bubur kacang

Tidbits

Foods

TV plasma blum sampai

This choc moist was so good n beauiful

Jelatah
Prawns
Mee kari

Ayam masak merah

Rendang daging

Friday, 9 April 2010

Zaki lagi

Kailan ikan masin

Tomyam seafood

Sotong goreng tepung

Telur dadar

Siakap stim asam boi, power2..
Blanje Pa n Ma dinner tadi..hingga menjilat siku. Tapau rojak buah sedap ah sedap ah sedap!

Tuesday, 6 April 2010

Sesi nonton filem dan mamam2









Wantan





Ade orang tu dah duduk kat seat boleh tanya "kite tengok citer ape ni eh?". Pastu tukang jawab kate..citer cina...ooooo..cayer trus..aduhh..dah cakap kan nak tengok Clash of the Titans ..tak fokus la ko ni pjot uhuhuhu..pas dah kenyang kami bertiga macam bloated tatau nape...tapi sebelum makan lagi dah rase..salah popcorn ke air oren ha..eno halia dah bancuh..satgi nak minum..adoiii