Friday, 28 May 2010

Wednesday, 26 May 2010

Tuesday, 25 May 2010

Bubu kekenyangan





Punyela berselera makan pakai bekas Ikea tu hehehe,
tak angkat muka langsung!

Monday, 24 May 2010

Sunday, 23 May 2010

Saturday, 22 May 2010

I want Billy


But sadly it is temporarily out of stock. Kene tunggu next month uhuhuhu

Friday, 21 May 2010

Ikea lagi

Kene tolak OKU dalam troli

Muffin ini sedap

Nyesal makan ayam ni! Tak best cam meatball..urgghhhhhh

Thursday, 20 May 2010

Sunway Pyramid & Syed Bistro with my bodyguard

Rawa Thosai



my excited face

Shared jumbo mango juice

Tingin nak main game pulak

Smile, u r on candid camera

Teman Ezam pi beli Samsung Corby Pro. Pening la cina kedai melayan aku yg mintak segala macam free gift. Abang aku relax je. Aku saja nak kacau mamat tu tapi dia layan je..car henpon holder tu Ezam bagi kat aku hehehe. Pastu lepak Syed Bistro layan mango juice yang lagi power dari amat juice. Tapi harga dia pon power aaa huhuh..jumbo tu RM 9 tapi pure la rasa mango dia. Tade campur air.

Missing me?

Hold on, I just came back from the 3 days battle. Exam KPSL daa..wait for my updates

Sunday, 16 May 2010

Ikea Cafe

Beratur 4 kali pi refill..patutnye ade 4 dispenser tapi 2 je function. Dah tau weekends ramai orang bagi la 4 bijik tu functioning. Ngok ngek kepala kemek btul!

Sorang seploh bijik baru kenyang kalau 5 bijik buat lekat celah gigi ja..kalau 15 nanti tak larat nak pusing2 Ikano, Curve semua kan
Minum la sampai high, 2 ringgit saja

Owh kek Daim..

Saturday, 15 May 2010

A&W Wangsa Walk

We had 2 coney dogs

Share the waffle

With double scoops of ice cream

Terpaksa tgk Furry Vangeance sbb budak kecik ni takmo tgk Robin Hood. Layan je la..

Friday, 14 May 2010

Ingatkah kau


Pada cinta hati idamanku ini?Merata ku mencarimu tapi tak ketemu, setelah kau ku tinggalkan dahulu. Hari ini ku temui wajah seiras denganmu. Walau sedikit berbeza namun ia mengubat kerinduan itu. Kata hati mendorongku untuk tidak melepaskanmu. Tidak rela kehilanganmu buat kali kedua...owh kasutku hehehe

Rak Thai, The Gardens

The Menu

Akak's nasi n tomyam putih

My pineapple fried rice

Akak so kurus aa

Pulut mango

Thanks to my sister for the treat!

Thursday, 13 May 2010

Mak Tim AU3

Ais Jagung

Mihun Soto Haza

My sotong kangkung

Beriyan ayam Pak Jahir

Beriyani kambing Paijah


Lunch time tadi kami mengkidnap Pak Jahir dan paksa dia drive ke AU3. Pak Jahir bawak sekali boyfren dia yang tak boleh berpisah. Terkinja2 kami nak minum ais jagung tu. Ade org nyesal tak ode ais jagung daaa..uhuhuhu...thanks to Faizah for the treat!

Sunday, 9 May 2010

Ya Ummi - Ahmed Bukathir

I will return oh mother لسوف أعود يا أمي

And kiss your blessed forehead أقبّل رأسك الزاكي

And supress all my complaints أبتّك كل أشواقي

And taste the scent of your blessings وأرشف عطر يمناك

Enjoy the richness of your comfort أمرغ في ثرى قدميك

When I lay with my cheek on your feet خدي حين ألقاك

I water the soil with my tears أروي الترب من دمعي

Grateful that you are aliveسرورا في محياك

How many nights did you stay up late فكم أسهرت من ليل

So that I could sleep to my content? لأرقد ملأ أجفاني

And how many times did you remains thirsty وكم أظمأت من جوف

So you could quench my thirst with your tenderness? لترويني بتحناني

I do not forget the days I fell sick ويوم مرضت لا أنسى

Your tears were like the healing rain دموعا منك كالمطر

Your eyes stay awake all night وعينا منك ساهرة

fearing that I may be in danger تخاف علي من خطر

And the day we parted at dawn ويوم وداعنا فجراand

Oh what a harsh dawn that was وما أقساه من فجر

Words cannot explain what I felt يحار القول في وصف الذي

When I abandoned you لاقيت من هجري

And you told me things which I still وقلت مقولة لا زلــت

I will remember all my life مدّكرا بها دهري

"You will never find a heart محال أن ترى صدرا

more tender towards you than mine" أحن عليك من صدري"

You will never find a heart محال أن ترى صدرا

more tender towards you than mine" أحن عليك من صدري



CHORUS



obedience to you, oh want of my life.. ببرك يا منى عمري

[is what] the God of existence has instructed me to do. إله الكون أوصاني

Your content is the secret of my success رضاؤك سر توفيقي

And my love of you is the secret of my beleif وحبك ومض إيماني

And the sincerety of your prayer [for me].. وصدق دعائك انفرجت

has resolved my misfortunes and my sadness به كربي وأحزاني

My love towards you.. ودادك لا يشاطرني

no human being loves anything like it به أحد من البشر

You are the beating of my heart فأنت النبض في قلبي

And you are what lights my vision وأنت النور في بصري

And you are the tune on my lips وأنت اللحن في شفتي

My problems cease when I see your face بوجهك ينجلي كدري

To you I do return oh mother إليك أعود يا أمي

Tomorrow I rest from my journey غدا أرتاح من سفري

And a second age will begin for me ويبدأ عهدي الثاني

and the branches will blossom with flowers ويزهو الغصن بالزهر

Saturday, 8 May 2010

Saturday nite fever



Saya semakin jelita dgn produk shadira

Mata vampire

15 cucuk yang tak mendapat sambutan

Jumpa Fairuz kat Kajang. Saja pi jenguk dia. Sejak patah tangan ujung bulan 3 hari tu ku tak gi melawat lagi. Dia pon nak kirim kad undangan sekali. Makan sate kat kepala jalan nak masuk skolahku yang tercinta tu..Fairuz kata family dia suka sate tu dari Samuri punya. Sate tu style dia rempah banyak skit so aku ala2 tak laju..so 3 cucuk suda uhuhuhu.Pas hanta dia balik pegi spital Kajang le. Ku paksa doc abiskan locum kol 10mlm huhuhu..the social obligation call.. karaoke sejam then ngeteh.