Friday, 30 July 2010

My precious

My ring is missing. Pray hard that I slipped it at home..boleh buat sebulan installment viva la vida tu adoihhh..pagi tadi makan kat cafe pakai sudu..pastu makan nasi lemak Wan pakai tangan tapi tak perasan langsung ade kat jari ke tak..tengahari makan KFC pakai tangan jugak..ish sedar2 kat trepik light kat masjid..trepik light tu lama..dok belek2 bracelet...tetiba..eh mana cincin..eh mana ni huhuhuh sedihnya kalau bebetul ilang uwaaaaaaa!!!!

Monday, 26 July 2010

Points to ponder

Meeting FOF late night to celebrate my birthday. We supposedly meet on the exact date - 22 July. Just wanna repeat the special date 11 years ago huhuhu..but he was not well so we postponed.

One issue arised and captured my attention. About his job hunting. process Suddenly I realize that job hunting nowadays can be very stressful and one's has to go through a lot of competition to get a dream, satisfying job.

As I mentioned earlier we both studied at UKM and it has written in the fate that neither of us graduate for B.Sc at that time. Sad story. Later on he went to MSU and passed the diploma and degree in IT while I'm still holding nothing. Another sad story.

We started working permanently in the same year. I'm in the government sector while he is in private sector. A small bumiputera company that also giving a small paycheck. Yes, he's earning lesser than me.

So he kept telling me that I'm so lucky to have a good platform in MATRADE. Although I'm just a supporting staff but there are paths in the career developments for my promising future, Insya Allah.

Sunday, 25 July 2010

Eimans Tomyam House, Shah Alam

The Menu

The wall

Sambal udang petai 6/10

Tomyam cayaq 5/10

Sayur campur tak tau nak bagi rating

Makan kat Zaki jauh la lagi sedap tapi sebab Encik Manager blanje saya bedal je la kan..kepada Encik Manager, sila sahkan temujanji kita seterusnya di Zaki Tomyam yer..this time my treat.

Saturday, 24 July 2010

Kedai Kopi by the Lake Garden, Shah Alam


Sekejap je pasni ujan lebat


The menu


Minute Steak Sandwich


Jus asam boi


Teh tarik n air suam


Congratulations on your promotion! You're now already a manager. Semoga murah rezeki selalu dan tercapai segala cita-citamu..


Friday, 16 July 2010

Belanga @ Midvalley

Es Teller @ RM 6.90

Nasi Dagang Ikan Tongkol @ RM 12.90


Es Teller is just like ABC but they put jackfruit & coconut slices inside and some coconut milk. The Nasi Dagang couldn't beat the one I had at Nasi Dagang Ulik Mayang..something missing in the taste, I guess so.

Thursday, 15 July 2010

Enak @ Wangsa Walk

RM 2.20 for 3 pieces of Putu Piring. A bit pricey but the taste was quite good so OK la..

Friday, 9 July 2010

Meninjau Billy

Saya dan almari baju

Finally Billy is back in market.
Have to come again with somebody who is tough enough to lift up this heavy billy.

Escalator girls



Hidangan wajib jika ke Ikea Cafe

Yang tengah tu 1st time mkn MUTbol. Aku suro dia bedal 10, sengkak member ahahaha

Thursday, 8 July 2010

Ayuh chop n spin



Kene all out untuk 3 sesi traning yang terkahir ni...takmau fikir konflik pada hari kejadian- kelas 1st aku jam 2 ptg time hari match..ayuh tingkatkan skil chopping and spinning..yaribba yaribba!

Wednesday, 7 July 2010

Siakap stim asam boi

Aku abiskan sekor ikan siakap sensorang di dalam kesejukan hujan pas balik keje. Nikmat terasa menghirup kuahnya dan meratah isi ikan yang lembut...hmmm yabedabeduuuu

Demam vampire dah mula

Who shall Bella chose as her life partner – Jacob or Edward? And why?
(in less than 15 words)

1) Edward because he is the air that Bella's breathing.She would die without him

2) Edward because her love towards him is priceless. They meant to be together.

3) Edward because he is so irresistible.Bella cannot get him out of her mind.


Tetiba mode jiwang sebab nak jawab contest!

NED Unit : Pregnant ladies territory

The productive mamas of NED

Nina-baby girl on May
Haza-baby girl on June
Faizah-baby boy on August
andddddddddd
the latest addition would be...
'
'
'
'
'
of course not me!

Khalijah-a first baby on December

So if you wanna get pregnant, please make a special request to join NED unit. I think if I'm already married, probably I will be the next on the list hahaha..this pregnant fever is spreading very well here

Sunday, 4 July 2010

Udang segar

1/2 kilo udang segar diangkut dari pengkalan balak

sambal udang dgn petai untuk dinner di Sri Gombak

Malacca










Plan ngeri yang tetiba muncul dalam kepala Nazirah telah membawa kami ke bandar bersejarah ini. Tengah drive kat hiway tetiba 'ting' dlm kepalaku..weh bagitau Udin kite gi Melaka..nnt leh lepak sesama...umah si Udin ni kat Jasin. Mekasih la dtg jumpa kitorang dan bawak jalan2 yer huhuhu..dari Tol Alor Gajah kitorang terus menuju ke area Tg Bidara..rupanya salah tempat..chalet Deruan Ombak apak mertua si cheplos rupanya kat Pengkalan Balak. Patah le balik then sampai la. Baru lepas hujan mase tu so ombak tengah besar. Line tak clear nak mandi laut.


Nazirah pon tido akibat kepenatan locum hingga larut malam tapi aku tak sesaba nak stroll along the beach. Aku pon jalan sorg2 dan lepak kat buaian org jual burger hehehe...sebenarnya perut pon dah lapar. Bedal la burger sambal berbuai tepi pantai..santai betul. By that time ade dah budak2 start berkubang tapi air keruh la sebab pas ujan...


Dalam kol 4 gitu udin pon datang n nazirah pon da bgn..lepak je kat buai tu sambil layan rojak buah pulak..giler pedas rojak org Melaka huhuhuh..terjelir2 lidah aku ngan Nazirah..pastu kitorang gerak ke Bandar Melaka...singgah minum coconut shake Klebang. Lazat.


Sampai bandar Melaka sebok carik toilet sbb cik kak kite dah terkepit2. Mintak tumpang restoren haram tak bagi..kedeng gile. Last2 jalan smp ke river cruise seb baik ade toilet. Dah terlanjur kat situ so gi ah naik river cruise tu. Tiket RM 10.Nice one..


Sesi menjongket di Jonker Walk pon bermula..banyak mende kraftangan la kat situ. Aku tak beli ape pon hatta fridge magnet pon cemana leh terlupa akhirnya huhuhu.Dah kol 9 time tu baru nak gerak gi dinner. Udin bawak gi Alai utk makan seafood. Lepak smp kol 11 lebih then balik zzzzzz...


Esok paginye baru la aku mandi laut. Air tenang so agak jernih la..cuaca lak redup so takde la sunburn cam kt penang hari tu...time nak balik, susur tepi pantai stop jap beli udang kat nelayan yg baru balik dari laut. Fresh wooo...besar2 lak tu..on the way tu lagi ade jumpa org jual rambutan gading, rembat 3 kg dan tak lupa belacan melaka utk papa..utk dia bikin kuah rojak.

Saturday, 3 July 2010

Seafood at Alai

Nasi lemak lima posen


Kupang masak chinese style


Sotong celup tepung


Udang bakar berempah


Pari bakar sambal


Ketam sambal


Muka puas hati heheh



Lupa la nama kedai...resit mana tah..tapi kat Alai la tpt ni..on the way to Umbai. Semua dishes ni kene RM70 sekali ngan 5 gelas air. Fresh and tasty!

Friday, 2 July 2010

The journey

Dont you ever wish
You were someone else
You were meant to be
The way you are exactly
Dont you ever say
You dont like the way you are
When you learn to love yourself
You better off by far

Enjoy the piccas!!

I've grown up-side by side

20 yrs old - Bowling somewhere

22 yrs old - before Iwe went to Germany

23 yrs old- Memory Lane Suria KLCC with Im

24 yrs old - Raya 2004

25 yrs old - Somewhere around the bush

26 yrs old - Family outing to Chili's

26 yrs old- Dinner somewhere near our house

27 yrs old-Renaissance KL

28 yrs old
With my friend Ila at One World Hotel during MATRADE Annual Dinner

29 yrs old - Visiting Genting Highlands