Thursday, 30 September 2010

Akak blanje sate

10 daging 10 ayam 1 kerang bakar 1 carrot susu dan 1 teh panas. perfecto!

Smiles of the day



Kenyang perut suka hati

New cats on the block

Terkejut tengok flash

Pose paling encem, taik lalat mahal tu..

Panda dan Moo Moo bergaduh sesama sendiri

Merenung mase depan..adekah aku akan dibuang di Giant dan jalan kaki
balik semula ke rumah 2 hari selepas itu seperti yang berlaku pada Bubu?owh tidak!!

Monday, 27 September 2010

Majlis Hari Raya @ MATRADE


Happy kan aku bersama para teruna berbaju ijau,
ape motip bulu kambing?

Popia je ke?pergh..banyak btul makanan sampai tak tercapture ahahaha..yang sempat ku bedal adelah sate, laksa, ketupat palas n rendang, roti jala kuah durian, rojak buah dan lagi dan lagi

Momento


I feel bad every time after I get mad on someone. Blood rushing through my neck up to the face and boiling on top of my head. Mood spoiled, my heart beating faster than anything..this is not good...just now I yelled to 3 T* cse..line was terminated for 3 times while they put my calls on hold. Too bad I couldn't hold my patience. But it works...my phone bill will be adjusted accordingly. Just that..at the end I felt sorry for them..kan bagus kalau aku tersenyum je mcm gamba2 kat atas...

Sunday, 26 September 2010

Dream Machine - A new hope of my life


Sony dream machine given by Ezam as a substitute for my duit raya hehehe..a radio cum alarm clock which has a big display screen..no more excuse for getting up late in the morning!

Saturday, 25 September 2010

15 hari raya

Adepun hari ini sangatla meriah kerana ramai tetamu dari jauh dan dekat berkunjung ke No. 24. Sesi pagi adelah tetamu dari Sg Buloh dan juga Sg Petani..aku cergas dan bingkas bangun pagi memproses mihun goreng istimewa beserta ayam goreng rangup..dah kata nak dtg kol 9 pagi..harus la ade bfast kan..sudahnye kol 11 baru muncul...ade org tua pakai tongkat so gerak cergas ade slow skit..so pabila diorang nak gerak gi beraya Zuhair decided to stay ngan maksu sbb....nak gi JJCM ngan maksu laa!!Di bawah adelah photos kami berdating tadi di Wangsa Walk tadi..


Balik2 longkang je dik..maksu cancel 2nd game
Walaupun maksu main bedal tapi dpt gak 2 strike n 1 spare
Pastu layan bubble tea
Gi FOS beli baju ensem sbb peksa hari tu dpt no. 2
Bedal lak A&W dan pastu gi nonton movie Charlie St. Cloud sbb maksu dah merembes nak tengok Zac Efron yang sangat gojes tu. Zuhair nak tgk cats n dogs tp kat W.Walk dah tade...since movie Charlie tu ade watak budak sam tuh...ok la bawak budak tgk kan kan kan....owh Zac Efron..tak berkelip mataku menatap wajahmu yang tampan kacak segak bergaya! bye bye la Edward Cullen the vampire hehe
Balik je Sri Gombak Ezam n Ija n Asyraf lak sampei...ni Ayaf nak rebut henpon abah dia yg sedang syiok digodek oleh 2 pupu nya Zuhair hehehe..sepeninggalan kami berdua..sepupu2 papa dari Sentul datang berziarah bawak laksa dan ketupat lepat..elok la aku bwk balik nasi lemak dan teh tarik bikin minum ptg..kenyang smp malam..semua org tak dinner....selesai..












Thursday, 16 September 2010

Seminggu raya

Pinky Aisyah

Masha Allah drumstick Kasih...Manje tade gigi

Belasah Johnnys









Alkisahnye dah seminggu Syawal menjelma barula dapatku merayakan Eidulfitri yang mulia hehehe..akak n family dtg beraya dengan membawa lemang Tiara Kondo itu..lembut sekali...aku lak gi tapau nasi beriani Amral...haa..barula raya bile makanan banyak kihkihkih..punya susah akak dodoi Kasih bagi tido pastu Manje lak ajak balik pasal ibu tak bawak susu dia...maka balikla mereka tapi Aisyah tinggal. Maksu nak bawak dia gi Pyramid...sekali uncle Mail n family dari JB dah sampai..stranded la aku kire2 1 jam lebey takleh nak sneak out...hmmm...last2 pusing2 Jusco AU2 saje daa..layankan aje...

Tuesday, 14 September 2010

3 hari di Giant Batu Caves

Hai, saya Chef Eliza uhuhuhu

My teammates n supervisor

Peter Chin promoting Lipton Tea n me promoting Knorr Pasti Sedap

Lipton Tea

Planta margerine

Knorr Pasti Sedap

Manning this booth

Sayur campur paling senang di dunia

Sedap ah sedap ah sedap

This amoi sgt baik hati, hari2 kasi aku buah kiwi

Hallo everybody! I hope that you all are still enjoying the Aidilfitri celebration with your loved ones. I've started working since yesterday, in fact I've been working during hari raya hehehe..It was fun working for Unilever just for three days..of course la because of the high pay given kan..if not sape la nak pegi keje raya2 ni..TQ to my officer-Khalijah for forwarding that particular email..mula2 ingat nak cuba suka2..sekali dapat pulak hehehe.


My task was to promote Knorr Pasti Sedap-it's kinda seasoning for your dishes. I've to prepare mixed veges and do sampling for Giant's customers. For me the job was easy as I'm a good cook and love meeting people. The hardest part was I've to stand for 8 solid hours a day. My small feet was in pain like hell. After 2 days working I surrendered my feet to Arokaya for 1 hour foot massage. Arghhh dunno how to describe..it was like heaven on earth...release the pain....soothing soothing...


All in all..RM 470 for 3 days part time job..OK la..mari kita shopping!!!


Monday, 13 September 2010

Sugar rush during Eid Mubarak

Day 1-Butterscotch pecan

Day 2-Chocolate Fudge

Day 3- New York cheesecake

Day 3-Black pepper lamb pie

Tuesday, 7 September 2010

Marakesh @ Bukit Bintang

Ramadhan Buffet for RM47 nett


ana mau bedal itu arab cuisine lah

Lathif wa dafy

Laziz

mint tea

Mutton curry

Grilled lamb and chicken

Mandy rice

Salads