Thursday, 27 January 2011

Pulanglah Boboy





Ku harapkan saat indah bersama Boboy akan berulang lagi...hingga saat ini Boboy telah meninggalkan rumah selama 52 jam...iaitu dari jam 8 pagi 25/1/2011..aku harap setelah Boboy lulus ujian mengesan bau selepas kuar rumah selama 21 jam haritu.. Boboy tetap akan pulang...ni mama Boboy baru text:-
"Takpe kot,dia ada rekod 5 hari tak balik rumah sbb jumpa awek kucing cun. Awek tu siap ikut balik umah tu. Mana tau kot2 dia sangkut awek gombak plak".

Ku belum berhenti berharap...

UPDATE @ 5.00 pm(after 56 hours missing)

Mama bagitau Boboy dah balik..pas makan kenyang terus tido dalam bilikku huhuhuh!!

Tuesday, 25 January 2011

Kak Mah Tomyam Kg. Baru

Ayam Pandan-RM 5

Kerabu Mangga- RM 5

Tomyam Seafood-2 pax RM 10

Siakap stim asam boi - RM 49

Telur Bungkus-RM 5

Kailan ikan masin RM 4
Wah!Dont judge a book by it's cover..eventhough kedai Kak Mah ala2 Zaki Tomyam tapi perfomance masakan adelah mantap.Especially tomyam dan ayam pandan..ikan stim boleh tahan tapi harga stended ayutthaya huhuh..tapi sebab resolusi tahun baru ialah nak blanja pa&ma makan best sebulan sekali..setel je la huhuhu..jus durian belanda pon sedap..recommended beb!

Monday, 24 January 2011

Introducing...Boboy is mine hehehe


Satu fasa 2 aku pusing semalam..jalan kaki, naik moto..carik budak hilang..alkisahnya aku baru amik Boboy dari mama dia yang nak posting ke Matrade London..Boboy kene tinggal sebab prosedur nak bawak ke sana payah sgt..kuarantin aje 6 bulan...huh..jgn kan 6 bulan..6 minit pon dia dah meloloskan diri dari carrier tengahari semalam...tak sampai 24 jam pindah dari Kota Damansara ke Sri Gombak dia dah ilang..mana tak menggagau aku carik dia..aku kuar jap gi group discussion subjek Financial Acct kat JJ W.Maju. Mama kata nak masak so dia tak dan nak perati Boboy so aku lock dia dalam carrier. Tak dan 1/2 jam kat JJ mama dah call, Boboy terjah pintu carrier..berderai dan lari dari rumah.


Aku memang tak boleh balik jam2 tu sbb discussion tgh crucial..so ptg tu sampai2 ja umah dalam ujan renyai aku pusing semua lorong-termasuk lorong belakang carik si Boboy. Dah benti ujan aku ronda pulak ngan moto..ada la 3 round dari SG 2/1 sampai SG 2/10. Kecewa..stress...letih..hai la Boboy..pastu balik kene leter pulak...ngan jiran ngan parents..nak amik kucing amik yang kecik la, jangan kurung la arghhhhhhhhhhh!! Aku stat moto trus gi KLCC...belasah jeans sehelai kat Mark & Spencer..balik minum susu segelas campur ngan madu kasik tenang minda..tak mkn apa petang tu...pikiaq kat Boboy..dah tu aku bummm tidoq!


Bangkit pagi aku harapkan miracle terjadi..namun hampa sebab Boboy tak balik...sepagi tadi meeting kat Library..balik opis tgk ade miskol dari umah..terus return call...mama kata..ada berita baik!!!Yeayyyy!!Bubu is back!Dia relax je balik, makan friskies then tido dalam carrier...bangun tido dia gi jalan lagi. Bertuah punya kucing...dia memang suka jalan hehehehe....so balik keja aku tengok dia takdak. Mama kata dia dah balik makan 2 kali. Pastu aku terus panggil kuat2..boboy..boboy..balik oiiiii!!Elok ja dia kluar dari umah pakcik Dollah yang selang 2 buah...


Sekarang ni dia tengah tido kt bilik aku...tadi bawah katil yang berdebu..sekarang atas karpet pulak...letih kot jalan jauh ahahaha..Boboy..Boboy..

Shooting Majalah Manggis

Cuci mata skit petang2 ngantuk nih..

Monday, 17 January 2011

Saturday, 15 January 2011

Family Gathering @ Sri Ayutthaya, Wangsa Maju

Abangku Ezam

Akak's family

Cendol Durian

Pulut mangga sedap giler

Lokasinya berdekatan Carrefour Wangsa Maju

Mamas n kids



Asyraaf duduk atas jari Kaseh

Maksu n Aisyah

Choices of dessert- kami pilih pulut mangga, cendol durian ngan chestnut apetah

Juices come with an orkid

Siakap 3 rasa-masam,manis, pedas memang terasa.
Ikan tu garing di luar, lembut di dalam


Siakap stim asam boi-terbaek dengan taburan asam boi siam yang lazat,
aku hirup kuah sampei licin

Ayam pandan- a bit dry, I wish for a more juicy chicken

Kerabu rambutan-mama punya suggestion yang meletops
ditambah dengan baby squids

Kerabu mangga- style kering tak berkuah tapi sedap

Sotong tepung kegemaran Aisyah, rangup!

Tomyam seafood- cukup rasa, tambah selera

Kailan ikan masin-ok jugak tp ikan masin ade keras skit


Overall foods di sini memang sedap, cuma ayam pandan tu sedap lagi kat De Chiengmai. And also I personally feel that harga tu overpriced lor...kalau papa tak blanja memang tak pegi la gamaknye huhuhuhuh..

Thursday, 13 January 2011

Claustrophobia

Hidup aku bagai gelandangan
Tanpa rumah untuk berteduh
Tanpa ruang untuk selesa bekerja
Sedangkan siku lagi berlaga
Apa lagi bau masam kaki
Hatta busuk sang angin sepoi bahasa
Belum lagi hingar-bingar sekelian alam
Atau bunyi kilat sabung-menyabung
Suara sumbang nyanyian alam
Meniru-niru gelagat Cikgu Shida
Atau pun Maher Zain
Aku yang claustrophobia
Makin tertekan dengan situasi sekeliling
Kerna aku perlukan ruang
Untuk melangsaikan kerja-kerja hakiki
Yang makin hari makin menggunung tinggi
Siku berlaga siku
1 meja dikongsi 12 sekawan
sebulan dua mungkin bertahan
masuk 3 bulan mungkin kena sawan!

Sunday, 9 January 2011

CARPE DIEM, KAWANKU

Carpe diem, kawanku

masa depan masih kabur

keinginanmu di dalam kabut

hanya akan menambah

ketinggian bukit resahmu

tegakkan akalmu dan

tundukkan nafsumu

petiklah hasil hari ini

dan biarkan Tuhan

memimpinmu melintas

jambatan masa

Carpe diem, kawanku

syurga dan neraka Tuhan

patut bukan perkara nujummu

bercucuk tanamlah di ladang kebaikan

hari ini dan esok adalah kesyukuranmu

Carpe diem, kawanku

Carpe diem..

~hambamaya~

5.1.2011

11.55 pm

Friday, 7 January 2011

Bye bye Nina

Kek mousse yg sedap

Juadah hari ni. TQ Nina!
Last pose dengan Nina

Aswad si ikan buntal

Pen Sheaffer berukir 'ATC SHANGHAI'

Line up

Camera freaks



Today is Nina's last day at HQ before departing for Shanghai. Dia belanja satu floor mamam pizza..yeeehoooo!! Mummy Raftah buat teh tarik bukan men sedap, pastu ade kek mousse ngan kek kukus..wallah!!

Thursday, 6 January 2011

Not so handsome result


Memang padan la result ngan citer PAK PANDIR pada hari kejadian huhuh..tak dpt nak beat Ding Liu Shi yang dapat band 4 tu huhuhuh..hmm Nadirah anak buahku yang amik Asasi TESL Uitm pon dapat Band 3...dia kesedihan..lek aaa kakak..MUET je tu..