Monday, 28 February 2011

Chili's @ Midvalley



Awat hang buat idong kembang pulak
Cuba la senyum manis cam aku, anyway thanks bro sbb blanje

Lelehan mashed potato di samping grilled lamb
Mushroom beef fajitas yang menggoda jiwa
Another shot of the following week, terbaek!!


Friday, 25 February 2011

3rd dose of the week

Azi & Iza

Dahaga

Triple play

Southwestern grilled lamb

Owh.. did I mention before..that chocolate is better than sex?
Faizah can confirm about it hehehe...

Thursday, 24 February 2011

TGIF @ Damas


Faizah dan muka dahaganya



My rib eye and corn cobs

Haza's grilled lamb

New York Strip Steak


Desserts
Hari gaji yang indah!

Wednesday, 23 February 2011

TGIF @ Wangsa Walk

Nice orangeade, fresh squeezed orange juice plus soda water - RM 9.50

I had 3 of this, yummy snickers - 3 for RM 10.90

My New York Strip Steak comes with broccoli and corn cobs
RM 50.90 -mind you, no Jack Daniels involved in preparing this steak
(all pictures sourced from pakcik google as my phone battery went flat)


Yo Faizah! If you happen to read this, I understand very well how you feel about craving all these yummy foods ehehehe...somethings you cannot hold just for a second..follow your heart and fall in love with the foods. I've tried Rib Eye steak at Tony Roma's and Sirloin at Meatworks but this TGIF steak tastes much much better. Maybe because this time I asked for medium-well cooked. Just nice for my taste buds.

Thursday, 17 February 2011

Siti Nurhaliza @ Ford Showroom Jalan Ipoh

Nazirah & CT

CT & me

Nazirah dan kete barunye

Me & my future car hehe


Fuh! Excited ko nak citer..almaklumlah jarang2 jumpa artis...sekali jumpa yang paling aku minat la kan..wahhhh..kelu tidak terkata hehehe..

Hari ni aku coti sehari, ade hal skit then dah setel gi Redbox Sogo ngan Nazirah. Asah suara selama 3 jam..then lepaking kat level 6 makan2 skit..around 6 gerak ke Jalan Ipoh. Ade org tu beli Ford Fiesta kaler purple..sexy wooo!!

Dah setel amik kete tu...ala2 nak gerak balik..sekali ade Bimmer masuk...WTM 3.

EE: Weh tengok tu Dato' mana la datang

Doc: Haa...

Sekali Dato' K kuar dari Bimmer tu

EE:CT ade tak weiiii(ngan muka excited petala ketujuh)

CT dengan cantiknya kluar dari Bimmer

EE&doc: wahhhhhh!!!

Memasing gelabah nak turun salam ke tak, takut nampak jakun sangat heheh..both of them masuk dalam showroom. Tengok2 Ford Fiesta gak..dah tu kami pon follow la masuk dalam..Dato' K siap bagi gestures...gi la jumpa CT hehe..jumpa then salam dia...katanya Dato' K nak beli utk anak dia huhu...siap pi test drive Ford Fiesta tu..tapi CT tinggal kat showroom...tu la kisahnye..comel la CT..pakai simplysiti ke SKII?huhuhuhu


Wednesday, 16 February 2011

Jus Nangka

Kerana Jus nangka ini ku memecut ke Dato' Keramat dan menyedut pantas gelas besar RM 4 tunai.....

Monday, 14 February 2011

Getting full momentum



Mid February is approaching..the final exam is gonna be just around the corner..another 1 n 1/2 months..April will be a torturing month if I don't make enough preparation. Yeah..some of the mid term exam's marks have been uploaded into the portal. Nothing much interesting. The best grade is for Business Stats- I scored A-, B for Fundamental of Management, C- for Business Law and the worst and my all days n nights' nightmare surely goes to Financial Accounting. Whatever it is, I still have time to make a preparation. Maybe I can't score handsomely for all of those subjects. Just that, I will try to figure the strategies from now on..or less thinking..just do it!!

Sunday, 6 February 2011

Tajrii Spa


Hari terakhir cuti selama 9 hari telah ditamatkan dengan sesi manja diri di Tajrii Spa. Aku found out pasal spa ni kat Beautiful Nara. Oleh kerana dia ada promo membership so aku pon pegi la terjah pagi semalam. Spa bukak kol 10pagi tapi 9 lebey aku dah sampai hadoih..dengan tak booking ape..seb baik la mmg kosong belah pagi..bile kite bayar membership RM 100 dia bagi free rawatan selama 2 jam 15 minit including of 1 hr relaxing massage, 1/2 jam body scrub, 20 minit sauna dan last sekali mandi susu...abis la daki2 kene sental hehehe..massage pon sedap, in short puas hati tapi tang mandi susu aku dah boring so aku kuar dari bath tub cepat skit hehe..owh ya Tajrii Spa ni lokasi dia kat Melawati Urban..kalau takde idea kat mana..cari Lembaga Zakat Selangor Melawati..depan tu je dia.Selamat mencuba!

Wednesday, 2 February 2011

Tea Time @ Ice Room










Chilling out at newly opened Ice Room, Prima SG..selepas panas di rumah seharian..sabar je la kan..pas hiburkan budak2..aku gi hiburkan hati ngan Nazirah tengok Faster kat Midvalley..baru ku sedar dah berbulan jugak tak datang Mid..ala2 lupa jalan dalam mall tu hehehe..sebelum movie kami makan Carls Jr...huwaaa portobello mushroom meleleh....aiyarkk!!

Tuesday, 1 February 2011

Shogun Japanese Buffet @ One Utama



Sushi

Pasta

Tempura macam2

Itik panggang n soft shell crabs n ciskek

Pau porcupine with lotus filling

Mihun tomyam


Brape round aku amik ini udang tempura

Soft shell crabby yummy

Buffet price : RM 53.05 nett
Please make a reservation to avoid disappointment, thank you.