Wednesday, 30 March 2011

Nasi Lemak Tengkera @ Bandar Tasik Permaisuri

Coconut shake - RM 3.50 (pics from google)


Malam tadi aku gi jumpa member zaman skolah dlu. Mintak tolong dia review soalan akaun past years. So dengan sebab itu membawaku ke Bandar Tasik Permaisuri ni..kedai Nasi Lemak Tengkera ni bebetul sebelah Hailam Kopitiam. Aku try coconut shake. Mmg sedap secukup rase. Gelas besar cam gelas jus RM 2 abg amat. Sepol makan nasi lemak dengan kopi dangdut. Aku tak larat nak makan sbb kat umah dah makan mihun goreng. Dah nak balik tu ingat nak tapau segelas coconut shake untuk sedut dalam kete..sekali abis pulak...lenkali ku mau repeat huhu

Rasa-Rasa Satay @ Prima Sri Gombak

Jus epal kasturi RM 3.30 - Menyegarkan

Sate ayam dan daging - kategori sedap gak la. secucuk tujuh posen


aku dah terjah 2 kali sebab nak makan sate arnab, harga:secucuk RM 1.60. Tapi 2 kali pon hampa sebab bekalan daging arnab dari Segamat belum sampai sejak abis stok, paling cepat pon minggu depan baru arnab dapat ditangkap huhuhuh..arnab ni lompat laju susah nak semelih..daging arnab ni bagus kerna tiada kolesterol..sila jangan bayangkan kucing anda sbb kalau anda kesian kat arnab tersebut maka jatuh hukum tak bleh makan...

Tuesday, 29 March 2011

Siaran tertunda : Celebrate Aisyah & Raihan's birthday

Raihan - 18032007 - 4 yrs old

Aisyah - 19032002 - 9 yrs old

Align Center
Iced lemon tea

The sista

Chocolate indulgence

Oreo cheese cake

Chocolate ice blended

Maksu n manje

Nasi goreng with chicken satay


Alkisahnya pada besday manje hari tu maksu telah amik cuti dan bawak 2 besday girls jalan2 cari makan dan cari hadiah. Pagi tu maksu ade la setelkan skit hal medical check up then baru amik diorang kat taska untuk pegi lunch kat Secret Recipe, Wangsa Walk.

Pas abis makan trus terjah KLCC sebab nak beli jam sorang satu dan juga kasut sorang sepasang...maka seronoklah kanak-kanak itu tak puas2 menatap jam di tangan. Manje pulak mintak terus nak pakai kasut baru..layan je la huhuhu..last sekali sampai umah baru maksu bagi baju yang dah beli last two weeks utk diorang..

Monday, 28 March 2011

Saturday, 26 March 2011

Ketagihan

Blueberry cheese muffin- kalau order mintak dia reheat-segar dari ladang

Limited period - Cocoa cappucino-kurang manis-lebih rasa coklat-aku suka

Friday, 25 March 2011

Sakura Kristal @ AEON AU2

Nice beef steak

Tender chicken chop Thanks to Izawati for the lunch treat!

Thursday, 24 March 2011

Movies in 2010

Tetiba nak merekod sebelum buang tiket2 huhuhu

Jan 2010
-Sherlock Holmes

Feb 2010
-Valentine's Day
-Percy Jackson

Mac 2010
-Alice in Wonderland
-Remember Me

April 2010
-Clash of the titans
-Date Night
-When in Rome
-Iron Man 2

May 2010
-Losers
-Furry Vangeance
-Robin Hood
-Andartu Terlampau
-Prince of Persia
-Shrek 4

Jun 2010
-Lagenda Budak Setan
-Killers
-Karate Kid
-A Team
-Knight Day
-Frozen

July 2010
-Back Up plan
-Eclipse
-Inception
-Salt
-Ong Bak 3

August 2010
-Step Up 3
-Grown Ups

September 2010
-Charlie St Cloud

October 2010
-Eat Pray Love
-Switch
-Wall Street 2
-Life As We Know It
-You Again
-Red
-Takers

November 2010
-Unstoppable

December
-Social Network
-The Next Three Days

Total: 39 Movies per year at cinema. Average tix price RM 12. RM 12 x 39 =RM 468
That's a lot man! This yr must reduce to half of it hehehe

Wednesday, 23 March 2011

1998


Dengan apa cara sekalipun aku ingin kembali seperti ini dalam masa 2 tahun, sekian terima kasih.

Kompilasi makanan sedap

Meatball alfredo spaghetti @ Signatures Level 2 KLCC - RM 8

Sup ekor @ Yusuf Tomyam, Lucky Garden

Coney dog, curly fries and root beer float

Mihun celup daging @ Sri Gombak - RM 3.50

Olio aglio spaghetti with sliced beef @ Meatworks, Solaris - RM 10

Tuesday, 22 March 2011

Macam-macam nak cerita

A lot of things happened for the past few days....luckily I still could manage those things wisely and stay steady. Breathe in, breathe out and keep pushing to the limit!

Sunday, 20 March 2011

Swimming at PJ Palms Sport Centre

Testing swim shirt baru, kini aku tidak lagi seksi di swimming pool huhuhu



Cool kan tempat nih



Abang kekar menguak laju

Member aku tgh stroke sambil berbugil


Dah nak malam




Lokasi


Harga tix


Minum petang kat tepi kolam, strawberry milkshake


Johannese burger with cheese, cukup untuk mengembalikan kalori yang telah terbakar,


malah lebih dari itu hohohoh!



Sunday, 13 March 2011

Birthday present for my sister

Coach Est. 1941

Happy 36th birthday to Akak - 130311


Berbulan jugak la aku peram ini Coach wristlet..diterbangkan khas dari Miami USA..Cik Emi beli time Regional TC conference ujung thn lepas kot..ade 3 kaler available iaitu black, purple n this one la..grey. Cik Jeb, aku harap ko suka la yer..bukan selalu aku bagi hadiah best kat ko kan..original Coach hokeh..bukan PS Boutique tau..sila la tayang kat Syabas esok ahahaha

Saturday, 12 March 2011

Penutup Karnival Sukan Dalaman & Matta Fair

Penyambut tetamu mintak kamera


Kek Secret Recipe yang sedap


Snack plate Marry Brown




Mimi yang ku angkut sekali gi Persada PLUS


Berkelah makan kat Tasik Perdana hehe




Ni tah negara mana punya model..



Pepagi Mimi datang dari Seri Kembangan then gi bekfas kat McD Sri Gombak..nak gi Persada PLUS tersangkut jem kt MRR yg cam cilakak tuh..penat aku tekan clutch wei..1 jam gerak 4 km je..terlepas abis nak tengok netball n football...sesampai org tgh tarik tali je..seb baik marrybrown ngan kek tak abis lagi huhuhhu..dapat la 3 medal utk ping pong, futsal n volley..ok aa tu..semua dpt hadiah kan..no 1 ke no 4 dpt je medal kihkihkih..

Balik dari Persada PLUS balik KL ikut NPE then parking kete kat LRT Sentul. Naik LRT smp stesen PWTC..meredah MATTA FAIR pulak..org ramai macam ulat...lenguh kaki jalan..tapi ok la ape yang nak dah dapat..berbaloi la..owh riangnya!!!

Citer version Mimi kat http://mayonnaise-stories.blogspot.com/

Friday, 11 March 2011

Jamuan BPP Bil 2/2012

Nasi dagang

Karipap

Gulai ikan tongkol dan gulai ayam

Soto Ayam

Roti jala dan kari ayam

Chocolate cake