Thursday, 30 June 2011

Farewell Iza @ Ayam Golek Lima Bintang

Haza tengah basuh tangan kat sinki



Ayam sedang dipusing-pusing


Tomyam campur

Kailan goreng ikan masin


Tender, juicy grilled chicken



Acara celebrate farewell Iza yang akan kembali ke MITI minggu depan. 4 ekor ayam menjadi korban. Sape la pilih tempat sebelah jamban. Seb baik Haza merayu2 pindah tempat. Maka terpisahla aku dan boss. Kalau kami dok semeja susah la kena bersaing huhuhu..to Iza, sok kita sambung lagi acara farewell yang lebih panjang!

Wednesday, 29 June 2011

Back Massage @ True Spa

Thanks a bunch to Aida Zureen for the voucher.

Nak terjah Jaya 33 balik ni huhuhu

Sunday, 19 June 2011

Kembara Pulau Perhentian

Geng kembara seramai 11 orang bertolak seawal jam 4.30 pagi dari Petronas MRR II menuju ke pantai timur melalui Lebuhraya KL-Karak dan seterusnya masuk Lebuhraya Pantai Timur then exit Jabor. Rush ngan Stream tekan tak ingat..aku drive Ascent si Pjot pon tekan 130-140 still tak dpt follow diorang..last2 benti kat Kemaman dalam kol 8 utk breakfast..makang nasi dagang se..refresh lebih kurang..nak sambung perjalanan ke Kuala Besut pulak..ade separuh lagi perjalanan ni..tapi yang bosannya lepas exit Jabor dah masuk jalan biasa..so takleh tekan suka hati la..singgah kat Pantai Kelulut snap gambar...last2 sampai Kuala Besut 12.30 thari..bot kol 12 dah terlepas..kena tunggu kol 2..lapik perut ngan sup daging..then naik speed bot ke Perhentian Besar..



Bumpy speed boat ride





Dah sampai Arwana, kami terus dihidangkan lunch yang best..tapi aku cuma makan sotong ngan sawi ja..tgh strict diet..huhuhu











1st snorkelling session..azrul the pilot takmo tgk camera lak huhuhu





Kami dibawa ke 3 spots sebelum and last sekali mandi air bukit,


best gila..sejukkk





sunset in Perhentian








Snorkelling ada 2 sesi ja..petang jumaat ngan pagi sabtu...so petang sabtu slot kosong ade game volleyball..aku tak join..sebab?malam sebelumnya tu kaki aku cramp dua-dua belah..meraung2 tgh malam..terkejut si Nana ngan Pjot huhuhu..so petang tu aku gi Arwana Spa buat urut kaki..mak aihh..budak tu kecik je tapi urut punya power..terjerit2 aku satu spa dgr..dia kata urat bersimpul teruk lepas cramp tu..sapa suro pulun swim tak tak stretching dlu...haaa..rasekan huhuh..malam plak ade sesi karaoke..sempat duet lagu Senja Nan Merah ngan abg pilot ahahah..sedap gak suara dia hmmmm..





Arwana's big pool




Ni dah nak balik











Citer pasal snorkeling...pada aku yang dah gi Tioman, Redang dan kali ni Perhentian..I personally think Redang still the best spot la..dengan coral taman laut Redang yang marvellous..ikan yang lagi colourful..terasa pasni kalau nak repeat pon mmg ke Redang lah! Rindu pasir kat pantai yang macam tepung tu huhuhu..cuma plus point kat resort ni..makanan mmg sedap! Sotong memang makanan ruji la..puas la meratah unlimited..tapi udang takde pulak..mungkin tgh musim candat kot skrg kan





Aksi ngengade..korang nampak hammock belakang tu? Aku tersangkut cam dugong kene jerat dalam tu..sakit giler struggle nak kluar dari menda alah tu..adoihhh




















Roomates huhuhu





So setel percutian 3 hari 2 malam di Pulau Perhentian, kami balik ke Kuala Besut. Aku beli T-shirt je sehelai kat jeti. Then amik kete..gerak ke KL. Stop kat Kemaman minum Kopi Hai Peng dan roti bakar...aku rase cam biase ke kot Hai Peng ni..then singgah beli Kopok..drive lagi..singgah dinner kat hentian Termerloh...sampai Sri Gombak jam 10 malam..alhamdulillah...




Thursday, 16 June 2011

Monday, 13 June 2011

The Famous Kuey Tiaw Doli @ Pekan Taiping

Bil sampai dulu, ngalahkan kedai mamak



Punya la ramai orang menunggu


Boleh tahan sedap tapi tunggu sejam nak dapat huhuhu



Sunday, 12 June 2011

Mee Udang Mak Jah @ Kuala Sepetang

Musni Awatif



Madihah


Sedare dari Kedah & Perlis






Mee goreng udang RM 7



Mee Udang Special -RM 11 ( udang laut besar2 beb, puas hati!)



Saturday, 11 June 2011

A Wedding in Taiping & Kamunting










Persalinan coklat ni kat belah pengantin lelaki @ Kampung Expo, Kamunting



Mama n me




Mama n her sista



Meja makan beradab



5 tiers Wedding cake



Pinky Pelamin



Culik budak comel



Band skolah kt taiping












Congratulation to Dian & Zulkhairi