Thursday, 25 August 2011

Posing raya @ 21st Floor

Freestylo



Skema pose


Memperagakan tudung liplap







Charlie's Angels


Beriya kome



Pose 2010 di sini . Gambar 2010 nampak lagi smart..huhuhu

Wednesday, 24 August 2011

Iftar @ Ayers Rock Butcher & Grill Wangsa Maju



Ni Pa'an punya





This is mine


Buffet Ramadhan RM 49/pax



Pa'an yang demam


Olive oil



Raw meat


Salads


Sausages and wedges


Grilled salmon and grilled chicken


Grilled lamb


Nasi goreng

Saturday, 20 August 2011

Choc Chip Cookies

Bahan-bahannya ialah

Putar laju

Siap untuk dibakar

Boleh makan dah

Source (http://mamafami.blogspot.com)

Ingredients :


300 gm of flour
1 teaspoon of baking powder
1/4 teaspoon of bicarbonate soda
170gm of butter
180gm of sugar
1 egg
2-3 tablespoons of chopped orange zest (i omit this)
1/2 cup of chocolate chips
5 tablespoon of orange juice(i use sunqucik orange)

Method :

1. Cream the butter and sugar till creamy, then add in the egg.
2. Add in the zest and orange juice, followed by the mixture of flour, baking powder and bicarbonate powder which had been sieved first.
3. Pour in the chocolate chips and mix well.
4. Rest the dough for a while and shape the cookies.
5. Bake in preheated oven of 175 degrees celcius for about 15 minutes.

Macaroni Carbonara

Olive oil habis, tak bubuh time rebus so lekat2 skit

Kuah dah siap

Sedap ah sedap


Resepi utk 5 org makan:-

Bahan-bahan:

Macaroni San Remo 250 gm (1/2 peket)-rebus & letak sedikit olive oil
1 tin Sos carbonara prego (tin biru)
2 keping burger daging ramly (digoreng dahulu & potong dadu)
3 sosej cheezy ayamas (digoreng dahulu & potong nipis)
4 keping cheddar cheese

Method:

Senang gile ahh yang ni

Bukak tin sos prego tuang dalam periuk
Sukat air dalam tin agak2 hampir penuh, masuk dalam periuk
Kacau sebati.Dah mendidih masuk pulak cheese. Kasi cheese cair.
Last skali masuk sosej ngan burger. Fuhh siap utk dihidang.

Thursday, 18 August 2011

My Timberland


Referring to WW, actually this is the real shoes which I bought..WW tu hasil Google huhuhu..stylo kan?I loike very much...lalalalala...


Tuesday, 16 August 2011

Kedai Rakyat 1 Malaysia

RM 1.95
RM 2.05



RM 2.99


Kecil - RM 1.05






Pas tengok kat newspaper aku membuat kunjungan hormat ke Kedai Rakyat 1 Malaysia di Stesen LRT Kelana Jaya. Lalu ku beli serba satu makanan dalam tin untuk dicuba rasa dan kualiti. Ternyata fruit cocktails, laici dan susu sejat yang dijual mempunyai kualiti yang standard dengan jenama biasa di pasaraya lain. Sardin belom bukak lagi. Puding fruit cocktails aku yang dibuat 4 bekas pon lesap dah 3 bekas..terkejut bukak peti ais tadik



Seronok

Parcel selamat sampai


Drowning in the books

Kuih utk berbuka

Onde-onde @ buah melaka dilitupi salji tebal


Cucur durian dan cucur udang


Selalu kalau 4.30 petang tu aku bergegas pulang ade 2 sebab. Nak kejar bubur lambuk kat Masjid Kg Baru @ Masjid Wilayah dan satu lagi nak tolong mama buat kuih. Biasa mama akan masuk dapur awal ckit siapkan lauk berbuka dan dalam kol 5 lebih aku take over dapur untuk siapkan kuih. Seterusnya masak nasi dan siapkan minuman sejuk.


Meh aku share senarai kuih dan air yg aku dah buat bulan posa ni.


-Onde-onde


-Cucur durian


-Cucur udang


-Kuih sagu taruk kelapa


-Kuih serimuka


-Cucur kurma


Air plak:-


Jus Nenas


Jus pic + oren


Jus mangga + oren


Teh stoberi


Soya + cincau


Ribena longan


Bandung laici


Hopefully korang bley dapat idea skit huhuhu..


Monday, 15 August 2011

Shopping Raya @ KLCC & The Gardens

Sole Lovers @ Isetan The Gardens


Hush Puppies @ Parkson KLCC

Total Women @ Isetan The Gardens

4 helai selendang @ Arzu KLCC




So rasa2nya semua persalinan raya dah cukup. Hari Sabtu sempat gi kedai tudung Ferhad kat jln TAR. Comey2 jugak corak baru kat sana. Teringat cam nak menjual tudung, sementelah ade juga yang bertanya..tapi tah rase tak dan ja..




Pas gi kedai Ferhad ku gi Isetan KLCC..dapat lagi sehelai Total Women bunga coklat tanah itam..aku ucapkan tahniah kepada diri sendiri kerana berjaya menahan diri daripada membeli sebuah handbag. Siap update status FB yang berbunyi begini sambil menahan gelora jiwa:




"No no no, no impulse buying please. Stick to your list!"




Handbag Braun Buffel berwarna Fuschia Pink itu aku lupakan bersama buih-buih di lautan..tapi kenapa aku mengenang lak ni?!




So baju kurung 2 pasang, blouse 2, kasut, sandal, selendang, tudung, inner, telekung, semua dah la hehehe..beriya nak raya tahun ni...seronok!!

Lalalalala

Sewaktu Haza masih berdagu runcing

Saturday, 13 August 2011

Iftar Siblings97 @ RedWok Bangi

Sempat singgah Kajang jap, anta present kat anak Cheplos yang baru 5 hari dilahirkan. Dah la hujan renyai, ibu dlm pantang boleh plak kuar bukak pagar tak pakai payung..ayahnya tido..tak patut btul huhuhu..ape ke nama baby boy ni aku lupa da..btul2 drop n go sbb dah lambat nak ke Bangi time tu..



Menunya steamboat untuk buka posa. RM 28/pax. Makan la celup2 sampai lebam yer..selain tu ade nasi goreng, mee goreng, ayam panggang, sushi, buah, eskerim dan lain-lain

Udang, sotong, ketam, daging, ayam..

uhhhh banyaknya protein untuk tumbesaran


Sup pon ade 2 tomyam dan sup ayam



Aksi menggediks bermula

With Dania

Mama dania & Hanie

Nana & me

Seri, Nadia, Elle, Dania, Fira, Hanie, Nana

Nana pegang anak ZZ

Ami's boy

Ukiran jiwa

Fendi, Kery, ZZ, Nana, Udin, Elle



Skendel terbaru, Nuar & Nana (jgn mara aaaa)

Pojie in the middle

Apela si Nana gelak tu

Alololo comeynya baby Kery

the girls

Nana & Farah

Bayah sebagai pengantin baru

Haqq yang julung2 kali menyertai gath

Anas Safwan berbaju belang, sape nak beli BMW sila carik dia huhuhu



Nuar jangan nak perasan Johnny Depp sangat pasal isap rokok elektronik





Acara Iftar tahunan batch sembilantujuh kembali lagi dengan menampilkan Udin sebagai organizer. Biasanya kami potluck ja. Tahun ni nak kelainan skit maka kami berkumpul di Red Wok Bangi. Owner Red Wok ni juniorita batch 2k punya. Ade dpt diskaun ke Udin? Huhuhuhu...seramai 37 org dewasa yang hadir. Rasanya kali ni paling ramai la..siap ade yang walk in..nanti raya jumpa lagi insya Allah..